Çarşamba, Eylül 04, 2013

'Bi yıkanıp geliyorum' dedi, Milli Takım'ı kaçırdı!

Feriköyspor'un efsane kalecisi Necdet İnanç'ı Orhan Budak kaleme aldı... Zamanının ödüllü kalecisi olan İnanç, 'Feriköylü Necdet' olarak anıldığı için Galatasaray'ı reddetti...



1958 Sezonunda Bursa’da Marmara Spor forması altında maç yaparken kendisini uzun zamandır takip altında bulunduran Feriköy yöneticisi Mustafa Pekgözlü (Apartman Mustafa) kendisini İstanbul’a getirerek Feriköy’e imza attırır. Feriköy forması altında ilk maçı Beylerbeyi'ne karşıdır. İki sezon ikinci ligde Feriköy formasını giyer sonra ver elini Türkiye Birinci ligi... Feriköyspor'un birinci ligde efsane kalecisi olur. Sonrasını kendisinden dinleyelim:


Galatasaray'dan teklif geldi ama...
"Turgay Şeren abim omzundan sakatlandığı sezon Galatasaray bana transfer teklifinde bulundu. Ben bu teklifi hiç kimse ile paylaşmadım eşime akşam eve döndüğümde açıkladığım zaman bana şöyle demişti “Necdet sen Feriköylü Necdet oldun başka bir formayı giyemezsin. Evet Ben Feriköylü Necdet idim ve hep öyle kaldım. Feriköy Forması benim için çok değerlidir. 19 yaşında giymeye başladığım sevgili formamı 12 yıl sırtımda taşıdım. Feriköy semtinin havası mükemmel, taraftarları harikadır. Arkadaşlık ve dostluk bizi yıllarca başarıya götürmüştür.


"Başksı çamurda yuvarlanırdı"
Bir Karagümrük maçında Milli Takımlar tek seçicisi Orhan Şeref Apak beni beğenmiş ve yanına çağırmıştı. Maçtan sonra sahalar toprak ve hava yağmurlu olduğu için ben 'Banyo yapıp geliyorum' dedim ama Sayın Başkan beni beklememişti. Bizim yöneticilerimizden biri bana 'Necdet oğlum büyük bir şans kaçırdın' dediğinde, 'Abi ne yapayım öyle çamur içerisinde mi geleydim?' dedim. Karşılığında "Ah be oğlum başkası bir de çamurda yuvarlanırdı!" demişti.


Ödüllü kaleci


Feriköy formasını 19 yaşında tam 55 yıl önce giyen Necdet İnanç sevgili eşi Güner Hanım ile 50 yıldır mutlu yuvalarında yaşamaktalar. Necdet İnanç kendisinin almış olduğu 1963 yılındaki Milliyet Gazetesi tarafından kendisine layık görülen başarılı bir sezon geçirdiği için “Türkiye Ligi Yıldız Kralı” armağanını ve eldivenlerini geleceğin kalecisine vermek istiyor. Bu konuda sevgili eşi Güner Hanım şöyle dedi; "Bizim istediğimiz Türk futboluna bir değil binlerce Necdet İnanç yetişsin." 


Bizim de amacımız aynı doğrultuda gelecekte takımlarımızın kalesini bizim çocuklarımız korusun. Necdet İnanç’a soruyorum "Feriköy taraftarlarına bir mesajın var mı?" diye. "Ben onları çok seviyorum" diyerek selam gönderiyor. Kendisi tam 18 yıl önce geçirmiş olduğu felç yüzünden sahalara gelemiyor ama bizler onu ziyarete gitmeye ömrümüz oldukça devam edeceğiz.


YAZI: ORHAN BUDAK


[gallery columns="5" ids="78457,78458,78459,78460,78461,78462,78463,78464"]

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.