Cuma, Eylül 06, 2013

Konak Belediye Unia Raciborz ile eşleşti

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil eden Konak Belediyespor'un ilk turdaki rakibi Polonya'dan RTP Unia Raciborz takımı oldu.


Kuraya bu turdaki en düşük katsayılı takım olarak ikinci torbada giren Konak Belediyespor, birinci torbadaki en düşük katsayılı takım olan Polonya ekibi ile ilk maçı 9-10 Ekim'de İzmir'de, rövanş maçını ise 16-17 Ekim tarihlerinde Polonya'da yapacak. Konak Belediyespor, turu geçmesi halinde ikinci turda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon Limasol ile Avusturya ekibi Neulengbach eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.


"Allah gönlümüze göre verdi"


Konak Belediyespor teknik direktörü Hüseyin Tavur iyi bir kura çekildiğini belirterek, "Kuralar çekilmeden önce Polonya ve Avusturya ekiplerini çıkmasını istiyorduk. Allah yine gönlümüze göre verdi ve Polonya'nın RTP Unia Raciborz takımı ile karşılaşacağız. Rakibimiz de bizim gibi grup maçlarından tur atlayarak bir üst tura çıktı. Amacımız bu turu da geçerek adımızı bir üst tura yazdırmak" diye konuştu. 


"İyi kura çektik"


Polonya ekibinin teknik direktörü Remigiusz Trawinski ise kura sonrasında görüşlerini "İyi kura çektik. Kimse bunu yadsıyamaz ama yine de çalışmamız ve rakibimizden iyi oynanamız gerekiyor. Şimdi hemen çalışmalara başlayacağız ve Türkiye için uçak biletlerimizi alacağız." şeklinde belirtti. Raciborz eleme turunu 5.grubu kazanarak geçmişti. Yedi puan toplayan Raciborz'da atılan on golün dördünü kaydeden ve bir de asist yapan Ekvator Gine'li oyuncu Chinasa dikkat çekmişti. Trawinski bu turdan sonra geçen yıla göre daha zayıf bir takımları olduğunu belirterek, özellikle genç oyuncularının performansını övmüştü.


 Geçen yıl Wolfsburg'a elenmişlerdi


 


Güney Polonya'da, Çek Cumhuriyeti sınırındaki 60 bin nüfuslu Raciborz kentinin takımı geçtiğimiz yıl Polonya'da üstüste beşinci şampiyonluğunu kazandı. Bu yıl ikinci haftası oynanan Polonya liginde dört puan ile ikinci sıradalar. Mavi beyazlılar geçen yıl da eleme turunu kolayca geçmiş, ancak VfL Wolfsburg'a 5-1 ve 6-1 kaybederek elenmişti. Daha öncesinde ise iki kez 1/16 gören Polonya ekibi bir kez de eleme grubunda Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.


 


 


 


Erdem G


 

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.