Cuma, Eylül 13, 2013

Albayrak : "Destek olsa 1.Lige çıkarız"

TFF Kadınlar 2.Lig'deki doğu temsilcilerinden Erzurum Albayraklarspor'un başkanı Fahrettin Albayrak takımını ve yeni sezon beklentilerini Yerel Futbol'a anlattı.



Zorluklara karşın playoff


Albayrak, takımının 2009'da kurulduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Trabzon'da yapılan bir Doğu Anadolu altyapı turnuvasında genç oyuncuların enerjisinden etkilenen Albayrak, Erzurum'da da  bir erkek altyapı takımı oluşturmak niyeti ile çıkmış yola. Gerek yetkililer, gerekse çevreden tavsiyeler ile erkek takımı yerine kız takımı olarak doğmuş Albayraklarspor. Fahrettin Albayrak, o dönem söz verenler takımın kuruluşunun ardından ortadan kayboldular diyerek takımı sırtlarken destek göremediklerini belirtti. Ancak tüm ekonomik zorluklara karşın iki sezon gruplardan playoff'a yükselme başarısını gösteren takım, aradaki sezonda ise lige katılamadı.


Süreklilik için destek gerek


Takımdaki sporcuların çok yetenekli, istekli, pırıl pırıl kızlar olduğunu ve Erzurum'un kar ve kışında emek verdiklerinin altını çizen Albayrak, en büyük eksiklerinin ilgisizlik olduğunu söyledi. Başkan, kadın futbolunun gelişimi için uzun dönemli plan ve özellikle Anadolu'daki takımların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Albayrak, maddi destek ötesinde, örneğin yetenekli kızların daha yakın izlenerek, hakedenlerin milli takımlarda yer alması sağlanması ile o bölgede ilgi ve farkındalık yaratılması gibi manevi desteklerin önemine dikkat çekti. Albayrakspor başkanı bu tür destekler ile uzun dönemli plan yapmanın mümkün olduğunu, aksi halde kadın futbolunda süreklilik olmayacağını vurguladı.


Hedef 1.Lig olmalı


25'in üzerinde sporcusu ile hafatnın beş günü çalışmalarını sürdüren Albayrakspor, bu yıl yine gruplardan çıkacağına inanıyor. Erzurum'un hedefinin 1.Lig olması gerektiğini söyleyen Fahrettin Albayrak, bunun olması için destekler ile takımın kadrosunun transferle güçlendirilmesi ve sporcuların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.


Erdem G

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.