Pazar, Eylül 08, 2013

Akalp : "Amacımız spor olanağı sağlamak"

TFF Kadınlar 2.Lig'deki Yalova temsilcisi Yalova Gençlik Hizmetleri Spor Klübü'nün teknik yöneticisi Uğur Akalp takımının durumunu ve yeni sezonu Yerel Futbol için değerlendirdi.


Amaç gençleri geleceğe hazırlamak


Akalp kulübün Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulduğunu söylerken kurum bünyesinde kadın futbolu da dahil olmak üzere 900'e yakın gence spor olanağı sağlandığını özellikle vurguladı. Gençliğe spor yaptırmak amaçlı bu sistem içinde 25 sporcusu ile kadın futbol takımının 13 Ağustos'tan bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü, bu hafta içinde de topla çalışmaların başladığını belirtti. Yeni katılan 1998-99'lu oyuncular ile birlikte zaten genç olan kadronun yaş ortalamasının daha da düştüğünü de anlatan Akalp, hedeflerini gençleri spor vasıtası ile güzel bir geleceğe hazırlamak ve lisanslı sporcu sayısını artırmak olarak özetledi.  Yalova temsilcisi bünyesine yeni katılan antrenör Sonay Ürgenç ile teknik heyetini de sezon öncesinde güçlendirdi.


Yakın takımlar ile hazırlık maçları


Sezon öncesinde Yalova Gençlik evsahipliğinde yapılması hedeflenen Kadın Futbol Turnuvası ise saha problemleri nedeni ile gerçekleştirilemedi. Bunun yerine Yalova Gençlik Sakarya, Kocaeli ve Bursa gibi yakın illerdeki takımlar ile hazırlık karşılaşmaları oynayarak lige hazırlığa devam edecek.


Erdem G

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.