Pazar, Kasım 13, 2016

Zeytinburnu 1957 SK zirveye ortak oldu

Bölgesel Amatör Lig 11.grup mücadelesinde Zeytinburnu 1957 SK, saha ve seyircisi önünde Beyköy Belediyespor'u konuk etti. 

İlk yarısı golsüz sona eren mücadelenin ikinci yarısında baskıyı arttıran İstanbul temsilcisi karşılaşmadan 2-0'lık skorla galip ayrıldı ve Modafen'in mağlup olmasından sonra grupta tek namağlup ünvanı ile ikinci sıraya yerleşti.

Mücadeleyi Bursa bölgesi hakemlerinden Mustafa Bahçeci yönetirken, yardımcılıklarını Deniz Hüseyin Bayram ve Halil Uysal yaptı. Dördüncü hakem olarak Veysel Karani Özkan görev aldı.

İlk yarıda etkili bir futbol ortaya koyamayan ev sahibi ekip topa sahip olsa da pozisyon bulmakta zorlandı. 12.dakikada Muhammed Enes Demir'in vuruşunda top kaleci Yunus Gonca'da kaldı.

Konuk ekip özellikle kanat oyuncuları ile hızlı hücuma çıkarak pozisyon bulmaya çalıştı. 33.dakikada Selman Aktaş, Zeytinburnu ceza sahasına gireceği esnada Feyzullah Saray'ın formasını çekip bırakmasından sonra topu kaptırdı. Ceza sahası çizgisine yakın pozisyonda Beyköy Belediyespor teknik heyeti ve oyuncuları faul beklerken, mücadelenin hakemi 'devam kararı' verdi.

38.dakikada Muhammed Enes'in ara pasına hareketlenen Okan Akgül kaleci Yunus'un açıldığını görerek topu sağından aşırttı, top az farkla auta gitti.

Önce penaltı sonra frikik!!!
Mücadelenin 44.dakikasında Zeytinburnu 1957 SK ceza sahasına giren Emre Uyanık, Ahmet Kıyı'nın müdahalesi ile yerde kaldı. Konuk ekibin penaltı beklediği pozisyonun akabinde defansın arkasına atılan topa Ahmet Turan hareketlendi. Ceza sahası içinde kaleci Yunus'u geçen Ahmet rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi önce penaltı noktasını gösterdi, sonrasında yardımcı hakem Halil Uysal'ın uyarısı ile kararını değiştirerek pozisyonun dışarıda olduğunu bildirdi. Ev sahibi ekip oyuncularının penaltı itirazları sonucu değiştirmedi.


Bu pozisyon sonrasında Beyköy Belediyespor teknik heyetinden Mustafa Çalışkan tribüne gönderildi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya fırtına gibi giren ev sahibi ekip Muhammed Enes'in vuruşunda kaleci Yunus'u geçemedi.

53.dakikada Beyköy Belediye ceza sahasında Daramola'nın vuruşu auta gitti.

Aut mu, gol mü? 
Mücadelenin 57.dakikasında sol kanattan Ahmet Turan'ın ayak dışı ortasında Okan Akgül'ün kafa vuruşu direğin yanından auta gitti. Mücadelenin hakemi Mustafa Bahçeci önce santrayı gösterirken, yardımcısı ile göz göze geldi ve kararı değiştirerek autu verdi.

Baskı golü getirdi
Karşılaşmanın 61.dakikasında sağ kanattan kullanılan serbest atışta Beyköy ceza sahası içinde topu iyi takip eden defans oyuncusu Feyzullah Saray kafa vuruşu ile ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi.

72.dakikada ev sahibi ekip sağ taç çizgisi kenarında faul atışı kazandı. Topun başına geçen Azad Gümüş'ün ortasında top rüzgarın da etkisi ile kaleye yöneldi. Kaleci Yunus önde yakalanırken, kalesinde golü gördü 2-0.

83.dakikada konuk ekipten Soydan Seven'in uzaktan sert şutu direğin üstünden az farkla auta gitti.

Kalan dakikalarda Beyköy Belediyespor farkı azaltmak istese de gol pozisyonuna giremedi ve mücadele ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Ev sahibi ekip ağır yaralı
Ev sahibi ekipte tecrübeli file bekçisi Hamdi Yılmaz ile defans oyuncuları Barış Boylu ve kanat oyuncusu Kadir Yiğit kırmızı kart cezalısı, Uğur Uygun ve Uğur Çolak da sakatlıklarından dolayı forma giyemedi. Hamdi ve Barış'ın cezalarının haftaya biteceği öğrenilirken, Uğur Uygun'un da sakatlığının geçmesine rağmen riske edilmediği bildirildi.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ. 

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN













Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...