Cumartesi, Kasım 26, 2016

Yeşilköyspor'un 'Dilek'i tuttu

İstanbul Süper Amatör Küme 10. Grup'ta ligin üstü ile alt sırasını yakından ilgilendiren karşılaşmada Yeniköyspor, öne geçtiği karşılaşmada Yeşilköyspor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekipte oyuna 75. dakikada dahil olan Murat Dilek, uzatma dakikalarında attığı golle altın değerinde bir puanı getiren isim oldu. 

Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı'nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 100 kadar sporsever takip ederken, mücadelenin tamamında iki takımın da yüksek tempolu oyunu, nefesleri kesti. İki takımın da dar alanda oyunu oynama isteği, pozisyon sayısının azlığına rağmen seyir zevki yüksek bir karşılaşma çıkardı.

Mücadelenin ilk yarısında konuk Yeşilköyspor, topa daha fazla sahip olan ekipti. Yılmaz Gözütok ve Muhammet Çetin'in etkili oyununa karşın Turkuaz Mavili ekip, (Renkleri sarı yeşil fakat bu maçta turkuaz mavi giydiler) ceza sahasında etkili olmakta zorlandı. Tolga'nın ileri uçtaki çabaları da pozisyon için yeterli olmadı. 

Ev sahibi Yeniköyspor ise savunmada başarılı bir mücadele çıkarırken, kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Bu yarıda Alihan'ın orta sahadan alıp sürüklediği topta yakalanan pozisyonda beklenen vuruş geç kalınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık skorla gitti. 

Ataklar Şükrü'yü geçemedi
İkinci 45 dakikada da iki takımın da temposu bir dakika olsun düşmedi. Bu yarıda Yeşilköyspor topa sahip olmasının yanında pozisyon da üreten taraftı. Özellikle Muhammet sağ kanattan bindirmeleriyle ev sahibi ekip savunmasını zorlarken, Kırmızı Siyahlıların savunmasında Şükrü hem yerden, hem de havadan müdahalelerde kusursuza yakın bir performans göstererek rakiplerine şans tanımadı. 

Yılmaz'ın yerine Murat dahil oldu
Mücadelenin 75. dakikasında Yeşilköyspor teknik sorumlusu Zeki Ersoy, Yılmaz Gözütok'un yerine Murat Dilek'i oyuna dahil ederek kanatlardan Muhammet ve Tolga'nın getirdiği toplarda sonuç alma düşüncesine gitti. 

Önce direk, sonra gol
Ligde kalma yolunda şiddetle puanlara ihtiyacı olan Yeniköyspor, kanatlardan hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştığı dakikalarda sonuca gitmesini bildi. 87'de sağ kanattan gelişen atakta Uğur Bülbül'ün uzak direğe kesme vuruşu üst direkten oyun alanına döndü. Sol kanatta boşta kalan topu alan Alihan İstek, kontrol ettikten sonra yerden yaptığı sert ve düzgün vuruşla kaleci Mert'in sağından topu filelere yolladı. 

Uzatmada hem attı, hem kaçırdı
Verilen 7 dakikalık uzatma bölümünde tüm riskleri alan Yeşilköyspor, golcüsü Murat Dilek ile sonuca gitmesini bildi. 90+5'te takımının beraberlik golünü kaydeden Murat, bir dakika sonra da sağ kanattan gelişen atak sonrası penaltı noktası üzerinde topa vuramayınca olası bir golü kaçırdı.

7 dakikalık uzatma tepki aldı
Lider durumdaki rakibi karşısında öne geçen Yeniköyspor cephesi, sürenin çok fazla olduğu düşüncesiyle karşılaşmanın hakeminin verdiği 7 dakikalık uzatmaya tepki gösterdi. Uzatma dakikalarında gelen gol de Sarıyer ilçesi temsilcisinin tepkisini çekti. Karşılaşma sonunda mücadelenin hakemine yoğun bir tepki vardı. 

STAT: Çayırbaşı
HAKEMLER: Samet Tükenmez, Erkan Aykurt, Emre Devran
YENİKÖYSPOR: Yakup, Zafer, Bilal, Cenk, Şükrü, Oğuzhan, Uğur, M.Sefa, Seyedmojtaba, Tolga, Alihan
ANTRENÖR: Gökhan Aksu
YEŞİLKÖYSPOR: Mert, M.Ali, Bektaş, Hızır, Veysel, M.Ali Şahintekin, Muhammet, Alper, Baran, Tolga, Yılmaz
TEKNİK SORUMLU: Zeki Ersoy
GOLLER: 87' Alihan İstek (Yeniköy) / 90+5' Murat Dilek (Yeşilköy)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER








Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.