Pazartesi, Kasım 28, 2016

Çeliktepespor lideri tahtından etti

İstanbul Süper Amatör Küme 9. Grup'ta Çeliktepespor, sahasında konuk ettiği Başakşehir Kartalspor'u 3-1 mağlup etti. Sarı Siyahlılar, bu galibiyetle rakibinin 8 maçlık yenilmezlik serisine sonra verirken, liderlik koltuğundan da indirdi. Başakşehir ekibi ise ligdeki ikinci yenilgisini yine Çeliktepespor'dan aldı.

Seyrantepe Stadı'nda oynanan karşılaşmanın genelinde seyir zevki düşüktü. Sık sık fauller ve sakatlıklar nedeniyle duran müsabakada topun oyunda kalma süresi de oldukça düşüktü.

Yaş ortalaması 19,9 olan ilk 11 ile mücadele eden Çeliktepespor, sahaya lider olarak çıkan rakibi karşısında dirençli bir oyun sergiledi. Savunma hattında kusursuza yakın bir performans sergileyen Sarı Siyahlılar, birkaç pozisyon dışında kalesinde net bir tehlike görmedi. Grubun sürpriz takımı Başakşehir Kartalspor'da ise birkaç oyuncu dışında tempo düşüktü. Tecrübeli oyunculardan kurulu Kırmızı Beyazlılar, fizik avantajına rağmen bunu maç genelinde pozisyonlara yansıtamadı. 

Asistler Emrullah'tan
Oyunda kaldığı süre boyunca rakip savunmayı oldukça zorlayan Çeliktepespor'un kaptanı Emrullah Kumek, ilk iki golün asistini yaptı. 43'te sağ kanattan hareketlenen Emrullah, rakibini çalımlayarak çizgiye indi, kale sahasına ortaladı. Penaltı noktası civarında Metin Karadeniz ayağının içiyle yaptığı vuruş ile skor tabelasını değiştirdi: 1-0

Ev sahibi Sarı Siyahlılar, ikinci 45 dakikaya da golle başladı. 48'de atak yönüne göre sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Emrullah'ın ortasını kale sahası içinde Uğurcan kafayla tamamladı ve skor 2-0 oldu. 

79'da ilk golün sahibi Metin, bir kez daha sahneye çıktı. Mehmet'in kendi sahasından attığı uzun topta savunma arkasına sarkan Metin, aşırtma bir vuruşla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. 

Penaltı skoru belirledi
Mücadelenin son çeyreğinde Başakşehir Kartalspor tüm riskleri aldı. Baskılı oynayan Kırmızı Beyazlılar, yakaladıkları fırsatlarda çerçeveyi bulamadı. 90+1'de Erkan, sol kanattan ceza sahasına girer girmez Serkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Topun başına geçen Nail Tilbaç'ın golü, mücadelenin skorunu belirledi. 

STAT: Seyrantepe
ÇELİKTEPESPOR: Batuhan, Serkan, Fatih, Enes, Tolga, Mehmet, Emrullah, Uğurcan, Sinan, Metin, Yusuf Emre
TEKNİK SORUMLU: Bülent Özsoy
BAŞAKŞEHİR KARTALSPOR: Umut, Recep, Deniz, Nuri, Burak, Yusuf, Yunus, Murat, Faruk, Nail, Ahmet
TEKNİK SORUMLU: Fahri Tatlı
GOLLER: 43' ve 79' Metin, 48' Uğurcan (Çeliktepe) / 90+1'(p) Nail Tilbaç (Başakşehir Kartal)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER







Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.