Pazartesi, Kasım 07, 2016

Feriköy'ün arzusu üç puana yetmedi

İstanbul Süper Amatör Küme 8. Grup'ta Feriköy, çok arzulu oynadığı ve iki golünün iptal edildiği karşılaşmada Avcılar Belediye Gençlikspor ile 1-1 berabere kaldı. Konuk Avcılar temsilcisi ise bir puan çıkardığı deplasmanda galibiyet de çıkarabilecek bir performans gösterdi. 

Feriköy Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Feriköylüler ile birlikte Avcılar Gençlik taraftarlar grupları karşılıklı tribünlerde takip etti. Maç öncesi iki takımı da tribünlere çağıran taraftarlar, maç genelinde de birlikte tezahürat ederek güzel bir görüntü oluşturdu. 

Hafta içi Teknik Direktör Hüseyin Aydoğan ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Feriköyspor'da Antrenör Burak Şar bu maçta takımın başında yer aldı. 

Avcılar Belediyespor öne geçti
Mücadeleye ev sahibi ekip iyi başlasa da ilk tehlikeli atak konuk Avcılar Belediyespor'dan geldi. 25'te gelişen atakta Vedat'ın pasında Anthony'nin vuruşunu kaleci Tuncay ayağıyla çıkardı. Ceza yayı üzerinde Mehmet, önünde kalan topa sert bir vuruş gerçekleştirse de çerçeveyi bulamadı. 

Konuk Sarı Siyahlılar, hücum üstünlüğünü eline aldığı dakikalarda golü buldu. 28'de gelişen atakta Vedat'ın orta-şut karışımı vuruşunu kale sahasında Anthony tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 

Baskı sonuç verdi
Antrenör Burak Şar yönetiminde maça çıkan Feriköyspor, kalesinde gördüğü golle yaşadığı şoku çabuk atlattı. Santra ile birlikte oyun üstünlüğünü yeniden eline alan Kırmızı Beyazlılar, 30'da çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Penaltı noktası üzerinde önünde kalan topa yerden vuran Burak Subaş'ın şutu, az farkla direğin dibinden auta gitti. 

43. dakikada ise baskı sonuç verdi. Ceza sahası içerisinde kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktada topu önünde bulan Burak Subaş, bu kez kaleci Sercan'ı mağlup etti. Pozisyonda kaleci Sercan'ın müdahalesine rağmen top filelerle buluştu ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 

İki gol iptal edildi
İkinci 45 dakikanın büyük bölümünde topun hakimi olan Feriköyspor'un 57'de attığı gol, geçerli sayılmadı. Tayfun'un kafayla indirdiği topla ceza sahasına giren Yasin'in şutunda kaleci Sercan'dan dönen topu Tayfun kafayla tamamlayarak filelerle buluşturdu. Hakem Hakan Karaburunoğlu bu pozisyonda golü geçerli saymadı. Kırmızı Beyazlı oyuncular pozisyonda faul olmadığı itirazında bulunurken, mücadelenin hakemi ofsayt gerekçesiyle golün geçerli olmadığını işaret etti. 

76'da bir kez daha topu filelerle buluşturan Feriköyspor'un golü, bu kez faul gerekçesiyle iptal edildi. Havadan gelen topu kontrol ettikten sonra kaleci Sercan elinden kaçırdı. Yere çarpan top ivme kazanarak filelerle buluştu ancak kaleciyle birlikte yükselen Yasin'in rakibine şarj yaptığı gerekçesiyle hakem Hakan Karaburunoğlu golü iptal ederek pozisyonun faul olduğunu işaret etti. 

Kırılma anı
Feriköyspor'un istekli ve arzulu oynadığı ikinci yarıda mücadelenin kırılma anı yaşandı. 81'de gelişen Avcılar Belediyespor atağında, oyuna ikinci yarı dahil olan Mehmet Albayrak'ın ceza sahası içinden yaptığı vuruşu savunmada Ali Zorba çizgiden çıkardı. Dönen topu kontrol ettikten sonra penaltı noktası civarında kaleye gönderen Anthony'in şutu direğe çarptıktan sonra çizgiye paralel bir şekilde oyun alanına döndü. 

Feriköyspor 10 kişi
Kalan dakikalarda tüm hatlarıyla rakip yarı sahada olan Feriköyspor, uzatma dakikalarında 10 kişi kaldı. 32. dakikadan sarı kartı bulunan Ali Zorba, 90+3'te bir pozisyon sonrası itiraz edince ikinci sarı kartını görerek oyun dışında kaldı. 

Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

STAT: Feriköy
HAKEMLER: Hakan Karaburunoğlu, Doğan Altunbaş, Alper Yıldırım
SAHA KOMİSERİ: Turgut Arık
FERİKÖYSPOR: Tuncay, Emin, Mahir, Ali, Gökhan, Serkan (79' Hasan), Tunç, Adem, Ümit (69' Muhammed), Burak (45' Yasin), Tayfun
ANTRENÖR: Burak Şar
AVCILAR BELEDİYESPOR: Sercan, Eser, Uğur, Burak, Serhat, Vedat Erim, Vedat Cengiz (77' Şahan), Alihan, Gökhan (65' Çağrı), Mehmet (90+2' Oğuzhan), Anthony
TEKNİK SORUMLU: Tekin Öcal
GOLLER: 43' Burak Subaş (Feriköy) / 28' Anthony Kuzu (Avcılar Belediyespor)
KIRMIZI KART: 90+3' Ali Zorba

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER












2 yorum:

Adsız dedi ki...

Burak Şar yönetimindeki FERİKÖY demişsiniz.Muhabir arkadaş tüm tribünlerin gördüğünü görememiş ne yazıkki!Feriköylü teknik kadroya Futbolculara önce camdan sonra dayanamayıp saha kenarına inip talimat taktik veren hoca kimdi acaba?

Adsız dedi ki...

Bence Burak Şar Feriköy sporda hoca olmalı bütün hocalar gibi oda tecrübelendi ve bildigi camia yolu acık olsun basarılar dilerim

İstanbul 2. Amatör Lig 1 Mayıs 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul 2. Amatör Lig'de bugün erteleme maçları oynandı...