Pazartesi, Kasım 07, 2016

Yeşilköyspor seriye bağladı

İstanbul Süper Amatör Lig 10.grup mücadelesinde lider Yeşilköyspor, Bakırköy Belediye Stadı'nda Leventspor'u konuk etti. Karşılaşmadan 2-1'lik skorla galip ayrılan Bakırköy temsilcisi beş haftalık galibiyet serisi ile ligin ilk yarısını zirvede tamamladı. Konuk ekip ise aldığı mağlubiyet ile ateş hattında kaldı.

Mücadeleye etkili başlayan konuk ekip oldu. Özellikle kanatlardan Harun ve Serkan ile etkili olmaya çalışan konuk ekip net fırsat yakalayamasa da Serkan'ın ortasında Talip'in kafa vuruşu ile kaleyi yokladı. Talip'in kafa vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.

Muhammet Çetin resitali 

Karşılaşmanın 19.dakikasında orta sahadan aldığı topla Leventspor ceza sahasına giren Muhammet Çetin rakiplerinden sıyrılarak topu ağlara gönderdi 1-0.

Karşılaşmanın 42.dakikasında orta sahada topla buluşan Muhammet Çetin'in uzun topuna iyi hareketlenen tecrübeli oyuncu Tolga Öztürk kalesini terkeden Onur'un üzerinden aşırtma vuruşla ilk yarının skorunu belirledi 2-0.


Mücadelenin 49.dakikasında Alper'in sert şutunu kaleci Onur parmak ucu ile kornere gönderdi. Kullanılan korner atışında Leventspor defansı topu uzaklaştırdı.

Hakem kırmızıyı es geçti

Mücadelenin 52.dakikasında taç çizgisi kenarında Leventspor oyuncusu Murat Yıldırım, Muhammet Ali Şahintekin'den topu kaptı. Kendisine faul yapıldığını düşünen Muhammet Ali hırslı bir şekilde yerde kalkarak rakip oyuncu Soner Mor'un bileğine tekme attı. Acılar içinde yerde kalan oyuncu tedavisi yapıldıktan sonra oyuna dönerken, mücadelenin hakemi Tolga Odabaşı Muhammet Ali'ye sarı kartını çıkardı. Kırmızı kart beklentisi içinde olan konuk ekip oyuncularının itirazları sonucu değiştirmedi.

Soner Mor boş geçmedi

Mücadelenin 57.dakikasında Harun'un ceza sahasına yerden ortasında golcü oyuncu Soner Mor asisti boş çevirmeyerek sol ayağı ile topu ağlara gönderdi 2-1.

Golden sonra ataklarını kesmeyen konuk ekip Murat Yıldırım'ın asistinde genç oyuncu Çetin'in aşırtma vuruşunda golü buldu ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Leventspor teknik heyeti Çetin'in ofsayt olmadığı yönünde yoğun itirazlarda bulundu ancak sonuç değişmedi.

Baskısını arttıran konuk ekip son dakikalarda Orçun'un vuruşunda kaleci Mert'i geçemedi ve zorlu doksan dakika ev sahibi ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İki farklı üstünlükle ikinci yarıya başlayan ev sahibi ekip ileri uçta Yılmaz Gözütok, Muhammet Çetin ve Tolga Öztürk gibi hızlı oyuncularını topla buluşturamayınca farkı arttıracak skoru bulamadı. Baskısını arttıran konuk ekip ise yakaladığı pozisyonlarda kaleci Mert'i geçemeyince sahadan puansız ayrıldı.

Karşılaşma ile ilgili daha fazla fotoğraf için TIKLAYINIZ.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN 

 









Hiç yorum yok:

Çırçır ikinci yarı sonuca gitti

İstanbul 2. Amatör Lig 5. Grup'ta Çırçırspor deplasmanda Söğütlüçeşme Birlikspor'u 3-0 yenerek dört hafta sonra kazandı.