Pazar, Ekim 09, 2016

Feriköyspor 90+7'de hayat buldu

İstanbul Süper Amatör Lig 8. Grup'ta yer alan Feriköyspor ile Beykozspor'un mücadelesi 1-1 sona erdi. Oyunun hakimi olan Kırmızı Beyazlılar, geriye düştükleri karşılaşmanın 90+7'nci dakikasında gelen golle bir puana razı oldu.

Her yer Kırmızı Beyaz
Feriköy Stadı'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi takım taraftarları büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin tamamen dolu olduğu mücadelede, içerdekiler kadar stadın dışında da seyirciler kaldı ancak takımlarına 90 dakika destek verdiler.

Karşılaşma öncesi sahada da güzel görüntüler vardı. Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olan Feriköyspor U19 takımı, kupayı taraftarların önünde bir kez daha kaldırarak stadyumu selamladı. Feriköyspor takımı ise altyapıda forma giyen oyuncularla sahaya çıkarak güzel bir görüntü sundu.
Sağ kanattan geldi
Karşılaşmanın başlama düdüğünden itibaren taraftarının da desteğini arkasına alan Feriköyspor, oyunu rakip sahaya yıktı. Kırmızı Beyazlılar ilk yarıda tüm ataklarını sağ kanattan geliştirdi. Özellikle Tayfun, Emin ve Tunç ile etkili olan ev sahibi ekip, net pozisyonlar yakaladı ancak çerçeveyi bulamadı.

Rakibinin etkili oyunu karşısında tüm hatlarıyla savunma yapan Beykozspor, uzun toplarla pozisyon aramaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Sarı Siyahlıların top kayıplarının oldukça fazlaydı.

Top çizgiden çıktı
İlk 45 dakikada iki net fırsat yakalayan Feriköyspor'un pozisyonlarında Tayfun'un imzası vardı. 8'de rakibine yaptığı baskı ile topu kapan Tayfun'un kale sahasına yerden ortasına Yasin dokunamadı. 37'de ise bu kez pozisyonun içinde Tayfun vardı. Kornerden dönen topa ceza yayı üzerinde gelişine vuran Tayfun'un şutunu çizgiden Oğuzhan çıkardı. Dönen topa bir kez daha vuran Tayfun'un şutunda bu kez Arınç uzaklaştırarak savunmayı rahatlattı.
Hata gol getirdi
Karşılaşmanın ikinci yarısına Beykozspor, Mustafa'nın yerine Caner Erkan'ı alarak başladı. İkinci 45 dakikanın başlama düdüğü ile birlikte Feriköyspor'un etkili oyunu devam etmesine karşın konuk ekibin şok etkisi yaratan golü geldi.

54. dakikada maçtaki ilk Beykozspor atağında Feriköyspor savunmasında yapılan hata pahalıya mal oldu. Kaleci Tuncay'ın aut vuruşuyla başlayan atakta Kırmızı Beyazlı savunma topu uzaklaştırmak istedi ancak başarılı olamadı. Konuk Beykozspor'da oyuna ikinci yarı dahil olan Caner, Yunus Emre'den seken topa sert bir kafa vuruşu gerçekleştirdi. Savunma müdahale etmek istese de başarılı olamadı ve top filelerle buluştu.

Oyun 30 metrede oynandı
Gelen şok gole rağmen Feriköyspor temposundan hiçbir şey kaybetmedi. Oyunu rakip ceza sahasına yıkan Kırmızı Beyazlılar, bu bölümde her iki kanadı da kullandı. Sağ kanatta Tunç inanılmaz bir efor sarfederken, orta sahada da kaptan Adem atakları yönlendiren isim oldu. İleri uçta ise Tayfun, mücadelesini golle süsleyemedi.
Tuncay set çekti
Ev sahibi ekibin etkili olduğu dakikalarda Beykozspor kalecisi Tuncay, kalesini gole kapattı. Bu bölümde kaleyi bulan toplarda müthiş kurtarışlar yapan Tuncay, son bölümlerde takımını ayakta tutan isimdi.

Ali Zorba hayat verdi
Maçın tamamında savunma futbolu oynayan Beykozspor'un gardı, 90+7'de düştü. Sol kanattan Adem'in ortasında kale sahası önüne düşen topu savunma uzaklaştıramadı. Önünde kalan topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruş yapan savunma oyuncusu Ali Zorba'nın uzak direğe yolladığı top filelerle buluştu.

Santranın ardından Mustafa Kürşad Filiz, mücadelenin son düdüğünü çaldı.

STAT: Feriköy
HAKEMLER: Kürşat Filiz, Yunus Taşkın, Barkın Güdü
FERİKÖYSPOR: 1-Volkan, 2-Emin, 3-Furkan, 4-Ali, 5-Gökhan, 6-Burak (56' Ümit), 7-Tunç, 8-Adem, 9-Tayfun, 10-Yasin (75' Muhammed Gültaşlar), 11-Serkan
ANTRENÖR: Dinçay Atmaca
BEYKOZSPOR: 1-Tuncay, 2-Nejdet, 3-Arınç, 4-Oğuzhan, 5-Ahmet, 6-Fırat (84' Bayram), 7-İsmail, 8-Taha, 9-Mustafa (46' Caner Erkan (78' Volkan) ), 10-Yunus Emre, 11-Öğünç
TEKNİK SORUMLU: Hüseyin Aydoğan
GOLLER: 90+7' Ali Zorba  /  54' Caner Erkan

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER 





















Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.