Pazar, Nisan 24, 2016

İstanbul'un en büyüğü Erokspor


İstanbul Amatör Lig Şampiyonluğu için Klasman gruplarını ilk sırada bitiren Erokspor ile Modafen FK karşılaştı. Rakibini normal süresi 0-0 biten maçta uzatmalarda 2-0 yenen Erokspor, 2015-2016 sezonu İstanbul Süper Amatör Lig şampiyonu oldu. Beyoğlu ekibi, tarihinde ilk kez bu başarıya ulaştı.


Bayrampaşa İstanbul Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi iki takım da yaklaşık iki hafta önce gruplarını ilk sırada bitirerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi garantilemişti. 

MAÇIN DETAYLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

Karşılaşmanın 90 dakikalık normal süresinde iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Orta alana sıkışan oyunda Erokspor kanatlardan ceza sahasına girerek etkili olmaya çalışırken, Modafen de çabuk ataklarla gol aradı. Sezon bitiminin ardından geçen yaklaşık iki haftalık aradan sonra iki takımın sahaya yansıttığı oyun, tat vermedi. Normal sürenin tek kayda değer pozisyonu, 34. dakikada yaşandı. Gelişen Modafen atağında ceza sahasına gelen ortayı Erokspor'da kaleci Hakan Ezenerden elinden kaçırdı. Topu önünde bulan Recep Hasan Hazır'ın vuruşu üstten auta gitti.

Gol için en 'Uygun' adam Sercan!
Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erince 15'er dakikalık iki devrenin oynanacağı uzatma dakikalarına geçildi. 

Uzatmaların ilk yarısında pozisyon olmayınca gol sesi çıkmadı. Tribünlerin gol için tam 109 dakika beklemesi gerekti. Sol kanattan ceza sahasına giren Sercan Uygun'un sert şutu, üst direkten oyun alanına döndü. Atak yönüne göre kale sahasının sağında topu önünde bulan Yalçın Akdoğan, sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Ertuğrul'u mağlup etmeyi başardı. 

Maçın adamı: Sercan Uygun

Bu golle oyun hareketlenirken, bitime bir dakika kala top ikinci kez filelerle buluştu. İlk golün hazırlayıcısı Sercan, 119. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Yine sol kanattan götürdüğü topla rakibini ekarte etti. Açısı dar olmasına rağmen sol ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Ertuğrul'u ikinci kez mağlup etti ve maçın skorunu belirledi. 

Modafen 10 kişi
Mücadelenin uzatma dakikalarında Modafen, 10 kişi kaldı. 1-0'dan sonra oyunun durduğu dakikalarda Erhan Rafet Mat, rakibiyle yaşadığı münaşaka sonrası yaptığı hareket nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Kulüp tarihinde bir ilk!
Karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan Erokspor'a İstanbul Amatör Lig şampiyonluğu kupasını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Ali Düşmez ile İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş takdim etti. 

Kupa töreni öncesi Modafenli oyuncuların yanına giden Ali Düşmez, mücadelelerinden dolayı oyuncuları kutladı. Eroksporlu oyuncular da rakiplerine alkışlarla destek verdi. 

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

























Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...