Perşembe, Nisan 28, 2016

İsmail Kartal'dan gençlere tavsiyeler


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. işbirliğinde devam eden Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi kapsamında İBB Çırpıcı Spor Tesisi’nde çalışan futbolcu adayları, Fenerbahçe’nin Eski Teknik Direktörü İsmail Kartal’ı konuk etti.

İsmail Kartal, tesisi ziyaretinde öğrencilere futbol ve gündelik yaşamla ilgili tavsiyelerde bulundu. Gençlere her şeyden işlerini sevmeleri uyarısında bulunan Kartal, “İşinizi sevin, birbirinize ve hocalarınıza karşı saygılı olun. Şunu unutmayın ki, iyi futbolcu olmanın yolu önce iyi insan olmaktan geçer. Sizler iyi bir eğitim alır ve kendinizi geliştirirseniz iyi futbolcu olmasanız bile futbolun diğer kademelerinde rahatlıkla yer alabilirsiniz" dedi.

'Çocuklarımızın özgüvenleri artıyor'
Projeye ilişkin gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kartal, Avrupa’nın en genç nüfusunun Türkiye’de olduğunu hatırlatarak İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün koordinesine devam eden Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi gibi projelerin daha fazla yapılması gerektiğini söyledi. 


Projeye katılan tüm çocukların futbolcu olamayabileceğini belirten Kartal şunları söyledi: 

“Gençlerimize yönelik olarak üçüncü etabı devam eden bu güzel projenin daha fazla alanlara ve daha fazla kitlelere yayılmasını diliyorum. Evlatlarımıza iyi bir sporcu olmaktan önce iyi insan olmayı, saygılı olmayı öğretmeliyiz ki, iyi sporcu olabilsinler. Bu tür projeler çocuklarımıza aynı zamanda kültürel anlamda katkı sağlarken sosyalleşmelerine de olanak sağlıyor, özgüvenleri artıyor.”

İsmail Kartal tesiste bir süre çocuklara antrenman yaptırdı. Gol ortası, gol pası ve son vuruşa yönelik çocuklara taktikler verdi.

YerelFutbol.com







Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.