Perşembe, Nisan 28, 2016

Rakipleri sahte oynattı, onların da puanları silindi!


İstanbul U19 2. Ligi 24. Grup'ta oynanan Ortadağspor-Fetih Kelkitspor maçında ev sahibi ekibin cezalı bir oyuncusunu, başka bir lisansla oynatttığı tespit edildi. TFF Yeşil-Beyazlılara hükmen yenilgi ve 3 puan silme cezası verdi. Buraya kadar her şey normal... Konuyu ilginç kılansa bu olayı ortaya çıkaran Fetih Kelkitspor Teknik Sorumlusu Hüseyin Yıldırım'ın disipline sevk edilmesi, Üsküdar temsilcisinin de hükmen yenik sayılıp 3 puanını silinmesi... Hükmen galibiyet beklerken 6 puan birden yitiren Fetih Kelkitspor öfkeli..

Konuyla ilgili Yerel Futbol'a açıklamada bulunan Fetih Kelkitspor Teknik Sorumlusu Hüseyin Yıldırım, “16 Nisan'da Ortadağspor'la oynadığımız maçın ilk yarısın devam ederken rakibimizin, cezalı oyuncusu Kürşat S.'yi başka bir lisansla oynattığını belirledik. İkinci yarı başlamadan itirazda bulunduk. Rakibimiz 'Oyuncu sakatlandı oyundan aldık' dedi.  Önce yardımcı hakem oyuncuyla konuştu sonra söz konusu oyuncu hakem odasına alındı, başta uzun süre suçlamayı kabul etmese de sonra benim hakem odasına girip hakeme oyuncunun ismini söylemem sonrası kabul etti. Hakem konuyu rapor edeceğini belirtti” dedi.

Fetih Kelkitspor olayın burada kapandığını sanarken TFF'den gelen kararla şok oldu. Hakem raporunda Fetih Kelkitspor'un maça devam etmek istemediği ve sahaya çıkmadığını yazınca TFF, Üsküdar temsilcisinin de 3 puanını silmiş ve hükmen mağlup etmişti.



'Hakem, odasından bile çıkmadı'
Yıldırım, bu kararın kendilerinde soğuk duş yarattığını belirterek, “Hakemin odasında sorgu 35 dakikayı buldu. Tüm o süre boyunca, rakip takım içerideydi, benim futbolcularım ise sıcak havaya rağmen dışarıda bekliyordu. Sonra Ortadağsporlu oyuncu suçunu kabul edince ben de hakem odasına gittim 'yapacağımız bir şey var mı' dedim. Hakem bana 'Ben her şeyi raporumda yazdım, tamam hocam' dedi, lisansları aldım. Bu son konuşmamız oldu. Raporda yazıldığı gibi 'Oyuncuların psikolojisi bozuldu maça devam etmeyeceğiz' gibi bir söylemim asla olmadı. Maç 16.00'da başladı ben 18.05'te sahayı terk ettim. Hakem  bize sahaya çıkıyor musunuz, neredesiniz diye hiçbir şey söylemedi. Kurallar gereği eğer öyle bir şey olsaydı bizi 3 kez uyarması gerekirdi. Kendisi odasından bile çıkmadı. Hakem kendini kurtarmak için bizi yaktı. Ancak bu iş burada bitmeyecek, hakkımızı arayacağız” dedi.



Bu gelişme üzerine Fetih Kelkitspor resmi yazıyla TFF'ye itirazda bulundu.

HABER: EFKAN BUCAK

1 yorum:

Adsız dedi ki...

BU CALINAN EMEKLERİN BEDELİNİ HANGİ HAKEM VEYA FEDERASYON ÖDEYECEK? AYIPTIR GÜNAHTIR.19 YASINDA COCUKLARIN ALIN TERLERİ BU DENLİ ÇALINAMAZ.HEPİNİZE LANET OLSUN.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.