Pazartesi, Şubat 17, 2014

Sancaktepespor hedefe yakın

İstanbul U16 ligi 31. grubun namağlup lideri Sancaktepespor, Sarıgazi Stadında grubun güçlü takımlarından Beykoz 1908 takımını misafir etti. Zevkli ve çekişmeli geçen mücadeleyi 3-1 kazanan lider Sancaktepespor bitime dört hafta kala 5 puanlık farkı korumayı bildi.

Dursun Teyran, Ali Hakan Hanbeyoğlu ve Ali Eray Uçar hakem triosunun yönettiği mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi Sancaktepespor 5. dakikada öne geçti. Karambolde topa son dokunan Muhammet takımını 1-0 öne geçirdi. Galibiyet golü ile dahada etkili oynayan Mavi Beyazlılar oyunu rakip yarı alanda tutarak farkı açmak çabasına girdiler. 14.dakikada Naci'nin kullandığı mükemmel frikik atışını Beykoz kalecisi Ufuk aynı güzellikte çıkardı. Peşinden Tayfun'un sert şutu az farkla direği yalayıp auta çıktı. Kontra toplarla çıkıp pozisyon arayan Beykoz 1908 takımı Furkan ve Cengizhan ile gol pozisyonu arasada Sancaktepespor'un başarılı defansı beraberlik şansı vermedi. 36.dakikada Sancaktepespor farkı ikiye çıkardı. Golcü Halis akıl dolu aşırtma golü ile takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. İlk yarı Sancaktepespor'un üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya galibiyeti korumayı düşünen ev sahibi takımın üzerine etkili giden Beykoz takımı, oyunu rakip yarı alana yığarak Sancaktepespor defansını bunaltmaya başladı. Cengizhan'ın kullandığı frikik atışı direğe çarpıp dışarı çıkması Sarı Siyahlılar adına şanssızlıktı. 65.dakikada Beykoz 1908 takımı penaltı atışı kazandı, topun başına geçen günün başarılı ismi Cengizhan, topu ağlara yollayarak farkı bire indirdi 2-1. Yediği golle toparlanıp rakibinin üzerine gitmeye başlayan lider Sancaktepespor 67.dakikada Halis'in düşürülmesi sonucunda penaltı atışı kazandı. Bu penaltıya Beykoz temsilcisinin ve tribünlerinin uzun süre itirazları olsada penaltı atışını kullanan Okan takımını 3-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden sonra oyunda gerginlik ve had safhaya ulaşsada mücadelenin hakemi yerinde çıkardığı kartlarla maçı sakinleştirmeyi bildi. Kalan sürede başka gol olmayınca, ev sahibi ekip maçı 3-1 kazanmasını bildi. Maçın son düdüğüyle birlikte sevinç yumağı oluşturan Yasin Gezgin'in talebelerinin şampiyonluk şarkıları soyunma odasındada sürdü.

Yasin Gezgin : "Aslanlarıma güveniyorum"
Maç sonu görüşlerini sorduğumuz Sancaktepespor'un başarılı Teknik Direktörü Yasin Gezgin şunları söyledi."Öncelikle grubumuzun en güçlü takımlarından Beykoz 1908 takımını yendiğimiz için son derece mutluyum. İlk yarıda biz ikinci yarıdada Beykoz etkili oynadı. Son dört haftaya girilirken en yakın rakibimiz Dudulluspor ile olan 5 puanlık farkı korumayı bildik. Haftaya Dudullu Stadında Dudulluspor ile çok zorlu bir maça çıkacağız, ben takımıma ve tüm aslanlarıma güveniyorum, şampiyon olacağız." dedi


HABER-FOTOĞRAF: MURAT NAZİK
KAYNAK: www.sehriistanbul.com.tr


[gallery link="file" ids="111216,111217,111218,111219,111220"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...