Cuma, Şubat 28, 2014

Ekşioğlu: Gitsin halı sahalarda oynasınlar!

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu yaptığı açıklamada 'bazı futbolcular amatör lige cebini doldurmaya geliyor. Çok istiyorlarsa gidip halı sahada oynasınlar' dedi.



TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu sitemize verdiği demeçte eski yaş kontenjanından mağdur olan eski bir futbolcunun "yaş sınırı diye bir saçmalık olamaz. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Sporcuyu arkadan bıçaklıyorsunuz" şeklinde yorumundan dolayı oldukça tepkili.


 


"Bu konuda dik duracağım" diyen TFF İstanbul İl Başkanı 'iddia ediyorum Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Ligden 3 tane Kulüp Yöneticisi gelsin bana. Yaş sınırını serbest bırak' desinler ben de bu futbolcularla birlikte yürüyüş yapayım dedi.


 


"Maçta 5 dakika kalamadım"
Dikilitaş Kulübü’nden Nuri Neşeli’nin geçtiğimiz haftalarda kendisine 'bıktım bu yaşlılardan. Yaş sınırını daha aşağıya çekmeliyiz' dediğinin altını çizen İstanbul futbolunun patronu "2.Amatör Ligde yaş kontenjanını serbest bıraktım. Fakat geçen hafta başlayan 2.Amatör Ligde Maltepe Başıbüyük, Kağıthane Sadabad, Spor Akademisi ve Yeni Sahra’da bazı maçları izledim 5 dakika bile duramadım. Yaşı büyük futbolcular sesleniyorum, ya gidip Antrenör olsunlar ve hemen takımlarda çalışmaya başlasınlar, ya da Veteranlar Liginde forma giysinler" şeklinde konuştu.


 


"Ceplerini doldurmaya geliyorlar"
Kulüpler istesinler ben TFF Başkanı Sayın Yıldırım Demirören’in karşısına dikileyim diyen Ekşioğlu,  Biz amatörüz gençlerin önünü açmaya çalışıyoruz. Yaşlı futbolcuları kimse istemiyor. Kulüpler, Hakemler ve Antrenörler ve hatta takım arkadaşları bile istemiyor. Yaşı büyük futbolcunun kaprislerinden dolayı herkes şikayetçi. Tamamı değil belki ancak çoğu böyle. Ligimize bir faydaları olmuyor, cebini doldurmaya gelenler var. Çok istiyorlarsa gidip halı sahada oynasınlar. Ayrıca burası eski sporcuların gönlünü eğlendirme yeri değildir" dedi.


 


"U14 sahte futbolcu yakaladık"
Bu rezilliğe hep birlikte son verelim diyen Yemen Ekşioğlu; 'U14 liginde sahte futbolcu oynatanlar var. Geçtiğimiz günlerde bir tanesi tespit edildi. Her şey şampiyonluk değildir. Bunu neden yapıyorlar hiçbir anlam veremiyorum. Bu tamamen Antrenörün yaptığı bir iğrençlik. TÜFAD’a sesleniyorum: Bu Antrenörler hakkında lütfen gereken işlemi yapın. Ben gerekli cezayı vereceğim ancak esamede imza Antrenöre ait değilse bu sahteciliği yapan kişi yırtıyor. Siz de sahte futbolcu oynatan Antrenöre ceza verin ki bu adamları hep birlikte temizleyelim" dedi.


 


"Dosyayı Ankara’ya sevk ettim"
Zeytinburnu-Çankırı Marufspor olayında da Bayrampaşa temsilcisinin Batman’dan gereken evrakları gönderdiğini ifade eden Ekşioğlu; Ben bu olayı bir türlü çözemedim. Kim haklı kararını veremedim. Çankırı Marufspor istediğimiz evrakları getirdi. Ben de dosyayı Ankara’ya Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk ettim. Kararı Ankara versin dedi.


 


"Alibeyköyspor’a ben izin verdim"
Geçen hafta Alibeyköy Stadında oynanan Feriköy-Nişantaşı maçında Alibeyköy Spor Kulübü’nün stat girişinde 3 TL’lik bilet kestiğini ve kendisine bu konuda bazı şikayetler geldiğini ifade eden Ekşioğlu "Alibeyköyspor’a ben müsaade ettim. Haklarıdır bilet kesebilir ancak Selimiyespor’dan örnek alsınlar. Bunun çok ufak bir vergisi var. Bu prosedürleri yerine getirsinler. Ben sordum 'hallettik Başkanım' dediler. Ancak tekrar ediyorum bilet kesilmesi normal bir uygulama. Hem bu Kulüpler sahalarını açarken su, temizlik ve bunun gibi diğer giderleri kendileri karşılıyorlar. Usulüne uygun olması koşuluyla isteyen Kulüp bu yönteme başvurabilir dedi." Bu hafta Alibeyköy Stadında neden Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçı olmadığını sorduğumuz TFF İstanbul İl Başkanı bu konuda da şöyle konuştu: "Alibeyköy Stadının zemini yenilendi. Tesisi maçlara açalı 2 hafta oldu ama Feriköy taraftarı sahaya attıkları yanıcı maddelerle zemine zarar verdiler. Bu nedenle bu hafta Alibeyköy Stadına Klasman Grubu maçı vermedim” dedi.


 


"İFA borcunu ödedi"
Süper Amatör Lig Klasman Grubu ekiplerinden İFA’nın taraftarsız oynama cezasının sona erdiğini de söyleyen Ekşioğlu "İFA Kulübü, Sarıyer Yenimahallespor’un otobüsüne ve Selimiye Stadına verdiği zararı tevdi etmiştir. Umarım bir daha bu olaylarla anılmazlar. Bana bu tip hadiselerin olmayacağına dair söz verdiler yine bu olaylarla karşıma gelmemelerini umuyorum" dedi.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

23 yorum:

yalova dedi ki...

17 sene İsveçte top oynadım 3cü lig ve alt liglerde Böyle saçma bir karar görmedim.

ne demek yaşlı futbolcular işe yaramıyor diye.Biz Futbolu o yaşlı abilerden ögrendik .Sahanın içinde maç oynanırken nerde nasıl duracagını o abiler ögretiyor gençlere..

amatör göz dedi ki...

Bazı belediyeler ilçelerinde şampiyon olan kulüplere extra prim ödüyor sayın başkanım o yüzden bazı ilçelerde her şey şampiyonluk için oluyor e öyle olunca da her yol deneniyor.

ozi dedi ki...

Ahaha sana gülerim ben başkan... Siz transferden kelle başı 700 lira alırken hiç içiniz bu konuştuğunuz kadar sızlıyomu merak ediyorum. Ayrıca bu ülkede asgari tutarın şu an 846 tl olduğu halde bu parayı amatör federasyonumuz yani sizler istiyosunuz. İnsanlar bu paralara 1 ay ev geçindiryoda futbolcular alıncamı sorun oluyo. Bence süper ligde verilen meblağlara bakıp konuşsan amatör futbolcuların sadece faturalarını ödediğini anlarsın.Ayrıca kontenjan konusuna gelincede 28 yaş ve üstü diyeceğinize 28- 32 arası dedin mi senin bu sorun gibi baktığın olayı ortadan kaldırırsın.28 yaşta futbolda ciddi bir sorun oluyosa senin için,bence birazcık futbol ve insan anatomisini okuduğunda 28 30 yaş arasının fiziksel ve mental olarak futboldaki en verimli zaman olduğu açık ve nettir. Nasıl bi karar verdiğinizi siz düşünün.Ayrıca sayın başkan istanbulda kaç amatör futbol kulubü var bide onu açıklar mısınız? Hersene kaç tane daha federasyona kayıt edilip müsabakalarda oynamaya hak kazanıyo onuda söylermisiniz. Çıkıp stad ve sahalar yetmiyo demekle yaşı geçmiş futbolcular veteranda oynasın demekle olmaz bu iş. Evrağını hazırlayıp hatta sizin için en önemlisi parasını yatıranın federe kulüp olmasında hiç bir sakınca olmuyoda bu anlattıkların mı sorun oluyo. Kimse yemez bunları sayın başkan. Benide yanlış anlamayın sakın daha kontenjan falan değilim şu an. Topçulara gelince para almasın cep doldurmasın ve masraflarını karşılamasın ama kulüp açtığı staddan bilet için para alsın masraf karşılasın,federasyonda transferlerden kelle başı 700 liraya masraflarını karşılasın dimi Yemen Başkan futbolcuya amatörde kulüplere değilmi sende vermezsin oraya maçı olur biter sorunu kaldırırsın ortadan. Senin adaletin bumu peki sorarım sana cevabını da beklerim ayrıca istediğin her yerde ve herkesin yanında senle bu konuyu karşılıklı tartışırım. Bu şekilde çözümünün sizden beklenilen şeyleri gidipte yok o yaşlı bu yaşlı diyerek insanları kandırmayalım. Çıkartmazsın veya vize yapmazsın lisansını olur biter. Sorun varsa çözüm adresi sizsiniz. Buralarda konuşmakla bu işler çözülmez. Anlattığın sorunlarında adresi,çözümlerinde adresi maalesefki sizsiniz.

ayaz61 dedi ki...

allah siz amatörler basından eksik etmesin bir daha gelmez yemen eksioğlu inanı gelmez siz gerçekten buyuk değersiniz yemen bey iyi ki varsın herkezi memlum edemesin yanlız bu sene süper amatörde bir lig usulu olsa daha uzun vadeli olması 28 takımlı neden derseniz takımlarda yetenekli sporcular kısa lig te çok uzunca bekliyollar yeni sezon 6 7 ay bekliyor ne kadar uzun lig olursa çoçuklar vitrin yapması ve türk futbolu kazdırması etken olur düsüncesindeyim tabiki genç topçu oynaması şart yaslı futbolcularda gerçekten hayır gelmiyor kim ne derse desin

ayaz61 dedi ki...

İsveçte olur burda olmaz nedenmi burda genc bir önü açılırda pas atmıyorlar sen neden basediyorsun

metin mula dedi ki...

eyyy EKŞİOĞLU zaten HALI sahalarda maçlar oynanıyor ... B A L LİGİ 3 CÜ LİG .. UYANDA BALIĞA GİDELİM ...

amatörce dedi ki...

2011 senesınde bu karar alındıgında bir grup arkadasımızla fedarasyona yurume celenk bırakma protesto etme kararı aldık 1 ay boyunca her takımdan her ilden futbolcu arkadaslarımıza bılgı verdık destek ıstedık bır cok basın organınada boyle bır yuruyusumuz olacagını kamera ve muhabir gönderilmesını rica ettık bır cok takımdakı yonetıcı abılerımızden destek ıstedık ımza kampanyası baslattık beklenen gun geldıgınde sadece ızmırde 50 ye yakın bı grup arkadasımız basın acıklaması yaptı bızde koskoca ıstanbulda 30 kişi toplanıp fedarasyona yuruduk celenk bırakdık basın olarak sadece yerel futboldan efkan abi ve onun rıcasıyla hurrıyet gazetesınden İsmail Er gelmişti idarecı olarakda sadece ve sadece Leventspor camıasından Amaç Şenozan arkadaşımız vardı ki oda bır cok arkadasımızın dostu ahbabı olarak ordaydı o gün yemen baskan butun kuluplerın bu karardan memnun oldugunu sadece ufak bi azınlık oldugumuzu buna ragmen bizlerı ankaradakı bır toplantıya sevkedebılecegını yardımcı olabılecegını beyan etmıstı ne yazıkkı o gune kadar atıp tutan yangın yapan arkadaslarımız protesto gunu geldıgınde teşrif etmemıslerdı o gunden sonra bırcok arkadasımız futbol hayatına nokda koymak zorunda kaldı o gun kontejyana takılmayan bızlere destek olmayan genc arkadaslarımız şuan kontejyan kalkmalı dıe veryansın edıyor bence o tren kaçalı çok oldu bu kararla ilgilide Yemen başkana kızmayın kararı alanlar TFF deki buyuk yonetıcılerımız karar alındıgında kalabalık bı grupla protesto edıp basının ılgısını cekebılseydık belkı karar gozden gecırılebılırdı uzerınden 3 yıl gectı bu saatten sonra bı desıklık olacagını zannetmıyorum faydası dokunacaksa o donem yerel futbolun haber sayfasını tıklayabılır zıyaretle ılgılı facebook sayfasındakı goruntulerı haberlerı gorebılırsıniz 3 yıl oncekı sozde protesto amaclı zıyaretımızden vıdeomuz ve paylasımlarımız futbolu bırakan arkadaslarımıza nostalji yaşatabilir.. http://amatorfutbol.blogspot.com.tr/2011/07/274-uygulamasna-protesto-icin-tffye.html

murat yılmaz dedi ki...

yemen bey siz eğer futbolcunun hakkını savunuyorsanız gençlerin önünü açmak istiyorsanız kural çok basit her takıma kendi altyapısından yetişen 16-23 yaş arası oynatma mecburiyeti koyun takımlarda otamatik olarak gençleşsin bizde esame listesine yaşlıları değilde gençleri işaretleyelim hem Almanya da İspanyada ingiltere de böyle değil mi ?yoksa siz o ülkelerin yöneten spor yöneticilerinden dahamı iyi biliyorsunuz?açıklarmısınız.bu ülkelerde yaş sınırı var mı? hayır.o ülkeler hangi seviye biz hangi seviyedeyiz.biraz öz eleşitri yapın.spor evrenseldir herkes oynar adam 40 yaşında isterse 45 yaşında oynar siz sınır koyamazsanız.insalara oynama deme hakkınız yok bu kural insan hakları bildirgesine ayrıdır.futbolda yasak olmaz. trilyonlar kazanan altyapısana bir lira harcamayan kulüpler sizin sayenizde bayram yapıyor bu bir.
ikincisi siz istanbulda yönetici kartı ile insanların antrenörlük yapmasına onay veriyorsunuz.antrenörlerin hakkını gasp ediyorsunuz.istanbulda altyapılarda antrenör olmayan, yönetici kartıyla antrenörlük yapan binlerce insan var.eğitimsiz ne idiği belli olmayan insanlara çocuklarımızı biçtiriyorsunuz.maça gidiyorum küfürün dayağın bini bin parça yazık değil mi bu çocuklara.antrenör olmadan bence istanbul da hiç bir maç oynatılmamalıdır.
3. madem bu kadar yaşla ilgili sıkıntınız var yöneticilerede yaş sınırı koyun bakın başbakan bile iki dönemden sonra seçilemiyor.sizde bırakın tatil yapın torunlarınız ile gençler yapsın biraz bu işi...
görevinizde başarılar dilerim ama yazdıklarınıza asla katılmıyorum.bu ülke yasaklardan sıkıldı bıktı.

murat yılmaz dedi ki...

bir şeyi de unuttum dikilitaş yöneticisi nuri neşelide kadroyu kendi yapar hocaya verir.savunduğunuz örnek gösterdiğiniz yöneticide etik olmayan bir yönetici.artık kulüpleri savunmakdan vazgeçin biraz sporcunun yöneticisi olun yeter.

tatanga dedi ki...

Sen sasirmissi yemen efendi futbolun icine ettin kaliteyi dusurdun birak defol git artik o koltuktan

Laz dedi ki...

Sayın baskan o selımıyede ızledıgın maclarda cebındenmı ısmarlıyorsun lahmacunlarıda cıkmıs burda yorum yapıosun acıklama yapıosun genc dıosun bana sımdıye kadar bır gencın elınden tutupta amatorden goturdunmu aldıgın o lısans paraşarını sen nereye harcıyorsun ılk once bınların hesabını ver bılet kesme ıznını verıyorum ben derken sen alıbeykoy kulubu baskanımısın yoksa amatorler kulup bırlıgı baskanımısın Işcelerınde bır cok kulup yonetıcısı beledıyeden para alıp ceplerıne ındırıyo bunları canlı canlı herkes gordugu gıbı sende bılıosun yaslılar para ıstıyo dıyırsun pelı sen bılıomusun kuluplerde 18 19 yasında alt yapıdan yetısen bu senede bır cok macda ve maclarda oynıyan ınsanların sen alt yapıdan geldın sana para yok deyıp o yonetıcılerın paraları cebıne ındırdıgını sayın baskan ordan oturup konusmak yerıne sana stada bılet kesme yetkısı yerıne bu ınsanların hakkını ara futbolcular ıcın bır yasa kulupler ıcın bır yasa cıkarmaya bak adam kızıp para benım duduk benım kovarım musalı demek yerıne bunları konusalım ıste o senın bazı yonetıcılerın dedıklerın varya bunlar onlar ıstersen buraya adınıda kulubude yazarım. Bunları sen ıyu bılıosun sen denetleme komıtesı kurdunmu hıc arastırdınmı yok sadece gıt maca seyret hakem odalarına gır kufur ye sonra gıt demec yaz bu ısler bole yurumez artık sızınde kontenjan hakkınız doldu bırakın bu gorevıde yerınıze genc nesıller daha atık ınsanlar gelsın sızlerde artık yaslılar gıbı bunu para ıcın yapmayın dimi ....

amatör göz dedi ki...

Ağzına sağlık:)

bgeyin dedi ki...

sayın baskan tam bir komedi ya... sayın baskan sahte futbolcu oynatan antrenore cezayı tüfad versin diyon da sayın baskan gecen sezon halkalı tastepe ant halil ibrahım toy bır sezon sahte lısansla antrenorluk yaptı bunuda bılıyorsun ama esame listelerınde imzası yok dıye sampıyon ılan ettın senın hakemlerın 3.0 lık maçı 4.0 yazdı bununda bılıyorsun e naptın hıc birsey torenle kupa verdın sayın baskan. amator liglerde yas sınırı demıssın de bır cok yas sınırında olan futbolcu 2 amatorde kendi paralarını harcayarak mucedele etmeye ve aralarından gençlere sans vererek mucadele edıyor bunu bılıyormusun ama sen 700 lıra 700 lıra para topla lısans parası sayın yemen

yaman turgut dedi ki...

sayın YEMEN EKŞİOĞLU nun yine şekeri çıkmış avrupaya bir baksın bir de yaş sınırlamnasından sonra en son değer arda 27 yaşında maşşallah 8 senedir 1 oyuncu yok bak milli takımda kimler var son söz USTANIN olmadığı yerde ÇIRAKTAN usta olmaz

seyyar tayyar dedi ki...

sayın ekşioğlu Türkiye'nin UEFA'ya bağlı olduğunu biliyor mu? UEFA'ya bağlı hangi ülkede bu kanun var ? çalışma hakkı insanların elinden almakta neyin nesi !!! Mozambik amatör federasyon başkanımısın sen ? eğer öyleyse bu kanun orada bile yok bunu bil. ülke futbolu bu kanundan sonra geriledi bunun farkında değilmisiniz, genc sporcular abilerinden tecrübe,yetenek,özgüven ve en önemlisi saygı ve sevgiyi öğreniyorlar buna engel olma bırak ahlaklı ve yetekli bir nesil yetişsin, hakan şükür abi Arda Turan kardeşliğide sana vereceğim en güzel örnektir sen bana örnek verebilirmisin bu kanun çıktıktan sonra ? bu işi bırak yapacak olanlar yapsın ve oyuncu oynatma konusunu da biz antrenorlere bırak kararı biz verelim yaşlı yetersizse oynatmayız genc yeterliyse oynatırız lütfen bu kararı bize bırak, unutmaki Rabbim cennette herkesi 33 yaşında kılacaktır sebebide 33 insanoğlunun en dinç yaşıdır ;) psikolojik olarak yaşlandırmayın insanları bırak insanları ekmeğini hakediyorsa kazansın.

çervatt dedi ki...

Toplumumuzun egitime ,felsefeye, bilgiye ihtiyaci var.gencler oynayacakki gelisen genclerin gidecegi takimlarla ilgili iletisimlerde herkez payini cebine koyacak duzenimizin istikrarini surdurelim karsi cikmayalim.sen genc bir futbolcuya kulub degistirme (transfer) diye amator seviyelerde kisi ve kuluplere maddi kulfetler adina kurumlarda calisanlarin maas ve kisisel giderlerini karsilama secenegi hepimize uyuyor duzenimizi ulus-devlet potansiyelinde degerlendirmemize gerek bile kalmiyor.Bu duzenimiz icerisindeki kisir dongu ve saplantilarimiz bizi her seferinde bizden aliyor ve yabanilesiyoruz.son olarak U-19 ve alt yas gruplarinda gercek bir gelisimin iyi bir yapilanma ve sistem gerekicegini bunun ise saglikli bir sekilde gelisebilmesini saglamak adina saglikli bireylere ihtiyacimizin oldugunu bildigimizi dusunerek tam da bu noktada elestirisel bakista o saglikli birey(sporcun)'in lisans karmasasini kafasinda cikmazlara suruklemesine takiminin yoneticileri ve antronorleride daha bir karmasa eklemesi durumunu her ne kadarda bizi birazda olsa saglikli dusunebilen kesimi rahatsiz ediyor.Aslinda her noktada da kazanmaa hirsimiz, duzenin kurallarini kirma, yikma,cigneme ve gozden gelmememizi olusturmayip, biraz toplum kilcallarimizin dibine pozitif dusunceler ulastirdigimizda bu adalet anlayisimizin temellerini guclendirecek, rekabeti ve seviyeyi cocuklarimiza ogreticek gercek bir toplum yapilanmasinin ne kadar da ihtiyacimiz oldugunu her duyarli vatandas gibi bizlerde gorecegiz...

topçu dedi ki...

BİZ hali saha da top oynamaya razıyız da yemen ekşioğlu sende bu işi bırak gençlerin önünü acıcakmış nerde torpilli cocuklar lar var topçu oluyoo bunları neden gündeme getirmiyosunn..

celal öztürk dedi ki...

bugün 2.amatör lig başlamış bir sürü takım sahaya çıkmamış, belediyelerden sırf para alacağız diye saçma sapan bir sürü U takımları işin ne zevki kaldı nede tadı tuzu, YEMEN başkanda İSTİFA EDİP yerini 27 yaş altı gençlere devretmeli.

akd dedi ki...

Yarın bazı arkadaşlar toplanacak ve bu konudaki görüşlerini alacağız sevgili kardeşim. Sen de gelmek istersen lütfen görüşelim.

Ee2008 dedi ki...

Sende artik genc yöneticilere birak artik istersen. Kimin nerde ne zaman oynayacagindan sanane. Kural cikardin da ne oldu. Amator takimlardan kac tane alt yas milli takimlarina topcu alindi. Hep proflardan. Bu cocuklari cok dusunuyosun ya. Simdi bakiyoruz 3 lig te mac izlenmiyor. Sen once kuluplerden futbolcular paralarini alabiliyor mu onu arastir. Ceplerimiz cok doluyor tasiyor hatta sorma milyon dolarlar kazaniyoruz.

amatörce dedi ki...

tabiki gelmek isterim abi yeri ve zamanı mailime atarsın yada numaramı vereyim msjla abi sana zahmet 05330280040

cilgin dedi ki...

yemen baskan sacmalik duygusunu uzerinden at senin yasli dedigin futbolcular senin ligine havA katiyor amator futbol denilen ligi sadece adinda birakiyor yaptiklari isler ortada ve ayrica hic bir yasli oyuncunun emegine ihanet edemezsin senin burdan yapacagin konusma yasli futbolculara tesekkur etmek onlardan ligin adina yardim istemek

Kemal ASLAN dedi ki...

Yemen beyin kendisine sorarım sizde yıllardır o koltukta oturuyorsunuz cebiniz yeterince dolmadı mı? Bırakında biraz GENÇLER doldursun! dimi ama?

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.