Cuma, Şubat 28, 2014

Şenyurt Topal: Ali Düşmez derhal istifa etmelidir!

İASKF Denetleme Kurulu Üyesi Şenyurt Topal, İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'in art niyetli olduğunu ve derhal görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.



İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'in geçtiğimiz günlerde Sitemize verdiği demeçte 'Yönetimden bazı üyelerin istifa etmelerini hiç de doğru bulmuyorum. Şenyurt Topal Yönetimde bile değil, bu isim de nereden çıktı? Bunlar provakosyonun ispatıdır' demesinden ötürü kendisine cevap hakkı doğduğunu belirten İASKF Denetleme Kurulu Üyesi Şenyurt Topal, Ali Düşmez'e yönelik oldukça sert açıklamalar yaptı. İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'in bu demeci kasıtlı olarak verdiğini ileri süren ve kendisinin pasifize edilmek istendiğini ifade eden Şenyurt Topal açıklamasında şunları söyledi.


fea576c0bbd950d8724311ae832e8132
İASKF Başkanı Ali Düşmez’in "Şenyurt Topal Yönetim Kurulu Üyesi değildir"  şeklindeki ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sayın Genel Başkan şahsım için "Yönetim Kurulu Üyesi değildir"  diyorsa bu Sayın Düşmez’in yaptığı listeden habersiz olduğu anlamına geliyor. Ya da Kongrede Delegelere sunduğu sahte bir liste.  Şenyurt Topal ismi birinci sırada Denetleme Kurulu Üyesi yer almaktadır. Genel Başkana tavsiyem; açsın listeyi yeniden kontrol etsin. Bizim adımız bu listede olduğu halde şahsım hakkında böyle konuşması yakışık almamış. Delilleri de belgeleri de mevcuttur. Burada şahsıma yönelik etik olmayan bir pasifleştirme çabası var. Ali Düşmez karşısında güç görmeye tahammül edemediği için güçlü olan herkesi pasifize etmeye bayılıyor Sayın Genel Başkan.


 


Sizin isminizi bu şekilde kullanması, sizin diğer Aday listede yer almanız ve Gaziosmanpaşa bölgesinde kuvvetli bir isim olmanızdan dolayı mıdır?
Kesinlikle ben de böyle olduğunu düşünüyorum. Gaziosmanpaşa ve çevre ilçelerde güçlü bir isim olmamdan dolayı Ali Düşmez kasıtlı olarak bunu söylemiştir ancak başarılı olamayacaktır.


 


Sizce Sayın Genel Başkan neden böyle bir açıklama yapmış olabilir?
Şimdi Genel Başkan burada doğru şeyler yapmadığını, bir takım şaibelere adının karıştığını bildiği için böyle bir açıklama yapmıştır. Allah’a şükürler olsun bizim adımız lekelenemedi. Hakkımızda karalama kampanyası da yapılmadı. Alnımız ak, yüzümüz açık.


 


Karalama kampanyası ve şaibe diyorsunuz.  Siz halen bu Yönetimden istifa etmediniz, öyleyse bu tespit sizin için de geçerli sayılmaz mı?
Biz bu Yönetimde varız bu doğru, halen de Yönetici sıfatı taşıyoruz. Görevlerimiz devam ediyor, hiç birimiz bu görevlerden istifa etmedik. Ocak ayının ortalarında bir Denetleme geçirdik. Ben burada iki tane maddeye şerh koydum.


 


Nedir bu iki madde? Kamuoyu da bilsin bunları
Bunları zamanı geldiği zaman açıklayacağım. İki tane maddeye şerh koydum. Genel Kurul’da Allah izin verirse tüm Delegelere bunları açıklayacağız. Önümüzde yapılacak olan bir Denetleme var o Denetlemede de bazı şeyleri görerek hareket edeceğiz. Bizim vicdanımızın elvermediği hiçbir şeye 'olur' demiyoruz. Olur demediğiz için de bazı şeylere karşı durduğumuz için de birilerinin zoruna gidiyor. (Sayın Şenyurt Topal’ın 'zamanı geldiğinde tüm Delegelere açıklayacağız' dediği ve şerh koyduğunu belirttiği iki madde hakkında ricamız üzerine tarafımıza belgeler sunuldu. Ancak bunlar yazılmamak kaydıyla şahsımıza ifşa edilmiştir.)


 


Nedir bu bazı şeyler? En azından bir tanesi söyleyebilir misiniz?
Yeni onarılan ve teslim edilen bir binanın granit ve mermer tadilatı yapılır mı? İhalede bu eksikler görülmez mi? Dış cephenin, merdivenlerin, asansöre giden yolun yapılmaması mümkün mü?


 


Daha önce de Ali Düşmez ile birlikte hareket etmiyor muydunuz?
Sadece bina değil konu, farklı şeyler de var. Daha önceki dönemde Ali Düşmez ile berabere hareket etmiyorduk. Bizim imza kampanyamız vardı, bu süreçten dolayı bu Yönetimin içinde olduk. Açık ve net söyleyeyim; Ali Düşmez’e kalsaydı belki bizim adımızı hiçbir şekilde yazmayacaktı ama bazı dostlarımız bizim adımızı son gece bu listeye koydular. Ali Düşmez’in ahde vefa örneği göstermesi söz konusu bile değil. Çünkü seçimi kazandıktan sonra pazarlıklar yapılmış, 'biz seçimi kazanırsak davadan vazgeçeriz' mantığıyla yürüyen bir mahkeme süreci var. Ben imzamın arkasında hep durdum.


 


Bu dava dediğiniz bir önceki İASKF Yönetimi mi?
Evet, bir önceki İASKF Yönetimi. Seçimle alakası bir mahkeme süreci var. İmza ile alakası bir durum. Ali Düşmez için söylenilenler bunlar yani davadan vazgeçecek diyorlar.


 


Son İASKF seçimindeki listeyi görünce ben 'bu liste güzelmiş, bizim sevdiğimiz insanlar bir araya gelmiş' diye düşünmüştüm. Bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş olamaz. Bir listede birleşen ekip nasıl oldu da sonradan 'biz birbirimizi tanımıyorduk' denildi.
Sayın Genel Başkan nasıl tanımıyorum diyebilir. Her şey seçimi kazanana kadar mı? O’nun dediğini doğru kabul edelim. Neden öyleyse 'tanımıyordum' dediği Şenyurt Topal’ı istifadan vazgeçirmek için 3.5 saat baş başa görüştü? Neden 3.5 saat ikna çabası gösterdi. En son çıktım gittim. Yöneticisini tanımayan Genel Başkan neden bu kadar uzun süre ikna için çaba sarf ediyor!


 


Seymen Gençtürk, Yetkin Karakaş, Fenerköy’den Muharrem Eren, Siz ve Esenler’den Osman Keşkekçi istifa edenler. Peki ya Murat Yapraklar… Ali Düşmez 'Murat Yapraklar istifa etmedi' dedi.
Murat Yapraklar da istifa edenlerin içinde yer alıyor. Genel Başkan öyle söylemiş olabilir. Murat Yapraklar ile birçok sefer görüştük ve sohbet ettim. Bana her defasında 'Ali Düşmez ile birlikte hareket etmeyeceğim' dedi. Bizimle birlikte hareket eder mi orasını tam olarak bilmiyorum. Zaman gösterecek bunu. Ancak diğer saydığınız 5-6 isim biz hep birlikteyiz. Allah izin verirse Haziran ayından yapılacak olan Genel Kurul’da Ali Düşmez’in karşısına aday olarak çıkacağımızı Yönetim Kurulunda beyan ettik. Çalışmalarımız devam ediyor.


 


2 yıl dolmadan Yönetimden kopmalar oldu. Bunun sebebi nedir?
Bir Genel Başkan tam anlamıyla Genel Başkan gibi davranmalı. Her yerinde kendi adını öne çıkartıyor ve kendisinden söz ediyor. Bu doğru değil. Bir Yönetim Kurulu var, benim gözümde bu Yönetimdeki herkes Genel Başkandır. Buna Disiplin Kurulu diyebilirsin, istersen Denetleme Kurulu Üyesi diyebilirsin. Bu Yönetimdeki herkes sonuçta ya Kulüpler Birliği Başkanı ya da Kulüp Başkanı… Sayın Ali Düşmez iki koltukta 10 tane karpuz taşımaya çalışıyor. Bana göre bazı arkadaşlara da karpuz taşımasını öğretmeli. Hep benim dediğim olsun mantığıyla iş yapmaya kalkarsa olmaz, Yönetim bulunanlara da söz hakkı vermeli. Bunları yapmadığı için sürekli olarak benmerkezci davrandığı için ve Yönetim Kurulunda bile hep kendisi konuştuğu için kopmalar oldu aslında.


 


Size göre Ali Düşmez düne kadar iyi insandı, son zamanda mı kötü oldu. Siz daha önce Ali Düşmez’in iddia ettiğiniz hal ve tavırlarından habersiz miydiniz?
Biz yaklaşık 1 yıl önce istifa ettik. Ben Ali Düşmez’i Genel Kurul öncesi tanımaya başladım. Kendisiyle sadece merhabalığımız vardı onun dışında kendisini pek tanımıyordum. Ali Düşmez bana 'Gel benim Yönetimime gir' demedi. Ben de kendisine 'beni Yönetiminize alın' demedim. Ben Ali Düşmez’in Yeniköyspor Başkanı olduğunu bile bilmiyordum. Biz Karadenizspor olarak Yeniköyspor ile birçok futbolcu transferinde rast geldik ancak bize sürekli olarak Hamit Cevahir geldi.


 


Siz sürekli olarak Ali Düşmez’den söz ediyordunuz. Sizin iddianız ile tek sorun Ali Düşmez midir?
Elbette tek sorun Ali Düşmez ve onun tavırlarıdır. Farklı sorunlar zaman zaman gündeme gelse de esas sorun Ali Düşmez’dir. İnsanlar samimi olmalı, samimiyetsiz davranırlarsa ekiplerinde kopmalar olur. Yapay yüzeysel dostluklarla bu iş yürümez. Ben zaten Kağıthane’de iftar programında istifa kararını vermiştim. Hatta orada bazı arkadaşları görevlendirmiş Şenyurt Topal’ı istifadan vazgeçirin diye. Ali Düşmez’in size verdiği röportajda ' Şenyurt Topal Yönetim Kurulu Üyesi değil' demesini bir türlü anlayamadım. Liste elimizde, bu listeyi ben yapmadım. Hem tanımadığı adam nasıl olur da Federasyonu Denetler? Ben de Federasyon Başkanıyım. Erzurum Şenkaya Dernekler Federasyonu Başkanıyım. O’nun 500 tane Kulübü varsa benim 80 tane Köyüm var. O’nun Kulüplerinin Delegesinden fazla benim Federasyonumun Üyeleri var. Ben tanımadığım adamı Derneğimin kapısından sokmam. 3 tane Denetlemede benim imzam var. Bunu nasıl izah edecek? Onu da geçtim getirsin hazirun listesine bakalım. Kaç tanesine katılmış Şenyurt Topal. Hiç kimse tanımadığı adama denetleme yetkisi vermez. İASKF’nin Denetleme Üyeleri arasında Mehmet Sirkeci var (Esenler Öz Yavuz Sultan Selimspor’dan eski Başkan), Yasin Şahin var, (İstanbul Sinopspor) Coşkun Tosun (Çubukluspor) ve Cemal Kabil vardı. Cemal Kabil’in istifasını isteyen de benim. Ali Düşmez size 'Cemal Kabil konusunda bizi uyardılar' dediği adam benim.


 


Genel Başkan sizin istifasını istediği halde neden Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmiyorsunuz?
Genel Başkan o kadar cesaretli değil. Yönetim Kurulu toplantılarından hiç birimizin istifasını istemedi. Seymen Gençtürk’ün defalarca 'gücün yetiyorsa benim istifamı iste' dediği halde Ali Düşmez istifa istemedi.


 


Genel Başkan bu konu için 'ben art niyetli birisi değilim' dedi!
Ben tam aksini düşünüyorum. Kesinlikle Ali Düşmez art niyetli bir insan. Son olaylardan sonra Ali Düşmez’in İASKF’de Genel Başkanlık yapacak güç ve sıfatta bir insan olmadığını düşünüyorum.


 


Birçok Kulüp sizin tam aksinizi düşünüyor olabilir!
İnanmıyorum buna. Yöneticisini tanımayan bir insan nasıl Genel Başkan olur? Bana kalırsa Ali Düşmez derhal görevinden istifa etmeli. AK Parti’de İl Genel Meclis Üyesi bir arkadaşım ile bana haber gönderiyor 'Şenyurt Topal bizimle birlikte hareket etsin' diyor… Daha çok söylenecek şeyler var ama bize yakışmaz.


 


Görevlerinizden istifa ettiğiniz halde o Meclis’te bulunmak sizce etik mi? Orada durmanızın başka bir amacı var mı?
Bize o görevleri Ali Düşmez tebliğ etmedi. Kulüpler seçti bizi. Ben kendi adıma konuşayım; son güne kadar istifa etmeyi düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımız da aynı. Son güne kadar görevimizin başında olacağız. Bizden bu görevi ancak Delegeler alabilir. Ali Düşmez’e lütfen sorun; Ankara Delegeleri arasında Şenyurt Topal’ın adı var mı? Benim oy verdiğim Genel Başkan vekaleten orada. Şu anda kendisini TASKK Başkanı olarak görüyor. O zaman benim de oyum var orada.


 


TASKK Başkanı olarak görüyor değil, zaten TASKK Başkanı Ali Düşmez!
Vekaletendi sonra asaleten geçti. Nasıl geçti onu biz de bilmiyoruz. Mehmet Baykan istifa etmedi.


 


Bu Yönetimde olmaktan dolayı pişmanlık yaşadınız mı?
Ben bu Yönetimde olmaktan pişman değilim. Çok kaliteli arkadaşlarımız var orada. Ama Ali Düşmez ile çalışmaktan pişman oldum. Onun dışında hiçbir arkadaşımla problemim yok. Hepsi çok kaliteli insanlar ama Ali Düşmez için bunları söylemem zor. Ali Düşmez’e sormak istiyorum; Size sunduğum listede de gördüğünüz gibi adımız o listede varken Genel Başkanın Şenyurt Topal’ı tanımıyorum demesi ne kadar etiktir?


 


Sizin de halen Yöneticisi olduğunuz İASKF’nin Amatör Kulüplere yeterli desteği verdiğini düşünüyor musunuz?
Kesinlikle düşünmüyorum.


 


O zaman siz de başarılı değilsiniz? Bu anlam çıkıyor!
Belki Ali Düşmez şunu söylemek istemiştir. Yönetim Kurulu Üyesi olmadığımız için… Denetleme Kurulu Üyesim. Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar tabii ki beni Denetleme yaptığımda bağlıyor. Ancak ben bir Spor Kulübü Yöneticisi olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun İstanbul’daki Amatör Spor Kulüplerine yeterince destek vermediğin, sadece kendilerine yakın olan bazı Kulüplere bazı menfaatlerin sağlandığı söylerim.


 


Bu çok ağır bir iddia olmadı mı? Bunu ispatlayabilir misiniz ya da elinizde  belge var mı?
Devletin verdiği bazı şeyleri kast ediyorum. Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünün verdiği bazı ödenekler var. Mesela Spor Toto’dan söz ediyorum. Bazı Kulüpler ilave branş açılarak bu branşlar sonucu elde edilen katkıdan bahsediyorum. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda Denetleme yaptığımda öyle bir olguya rastlamadım. Ancak araştırın hangi Kulüp ilave branş açmış ve bunun karşılığında maddi destek almış.


 


Siz Karadeniz Spor Kulübü olarak Spor Toto’ya başvurdunuz da geri mi çevrildiniz?
Yok hayır biz Karadeniz Spor Kulübü olarak Spor Toto’ya bu konuda başvuruda bulunmadık.


 


Usulüne uygun bir başvuru yapıldıysa ve bunun mevzuatta karşılığı varsa bu suç olmaz, öyle değil mi?
Usulüne uygun yapmışlarda doğrudur bir şey diyemem.


 


Son olarak eklemek istediğiniz var mı?
Ben Şenyurt Topal olarak her şeye evet diyen bir insan değilim. Ben hiç kimsenin önünde ceket iliklemedim. Bundan sonra da iliklemem. Bir koltuk sevdam da yok benim. Hiçbir makam için de kimsenin karlısında durmam. Dursaydım yapılacak olan Yerel seçimlerde çok iyi bir yerde olurdum. Bunu yapabilecek dostlarım var gücüm var. Ama benim bir tane koltuğum var. Bu koltuk 1993 yılından bu yana bana ait. O koltuğu da ben ölünceye kadar hiç kimse benden alamaz. Ben ne seçilmişim ne de atanmışım. Alnımın teriyle kazandığım iş yerimdeki koltuğum var. Sayın Genel Başkan hem seçilmiş hem de atanmış. Onun için ben hiç kimsenin önünde hazır ola geçmem.


 


Ali Düşmez size 'bana biat edin' mi dedi?
Tabiî ki ama ben kimseye biat etmem.


 


RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR

2 yorum:

Hüseyin Erkubilay dedi ki...

Sevgili Şenyurt bey ;yaptığın açıklamalarda hep kendinle çelişmişsin.Bu kaliteli kadroyu kuran ALİ DÜŞMEZ dir.İSTİFA tek taraflı bir olaydır.Beğenmiyorsan direk istifa edersin.Kime ve neye açıklama yapıyorsun.Ve kendini iyice düşürüyorsun...

yorum dedi ki...

O kadar kaliteli kadro ki sozunde durmayan baskanlar kendilerini destekleyen kuluplere kolaylik saglayan bir birlik tek bir ornek veriyorum yorum sizin gecensene bala cikan selimiye katilmiycagini soyluyor ama yine ayni ligten basliyor ben amatorspor kanu ve profesyonel disiplin kurallarini inceledim ama verilen karar gibi bi krar gornedim ama yemen eksioglu kanun kitabi sitede olnadigi icin inceleyemedim

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.