Salı, Şubat 25, 2014

100 yıllık rekabet: Feriköy-Nişantaşı

Dün itibariyle Nişantaşıspor kuruluşunun 100. yılını kutladı, resmi olarak 100 yaşındalar. Feriköyspor ise 90 yaşına geldi ama gayrı resmi baktığımızda güzide kulüplerimizin kuruluşları çok öncelere dayanır.



Kulüplerin kuruluş yılları Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı yıllarına rastladığından resmi kuruluşlar sonralara rastlar. Değerli spor kulüplerinin o yıllarda çok önemli görevleri vardı: Kurtuluş Savaşına Destek olmaları. Ve oldular da. Tarihlerinde böyle güzel anıları vardır.Feriköy ile Nişantaşı profesyonel liglerin tozunu yutmuş Birinci Türkiye Ligi, İkinci Türkiye Ligi ve Üçüncü Türkiye liglerinde başarılı yıllar geçirmiş değerlerdir. Bugünkü mücadele etmiş oldukları amatör kümedeki yerleri kendilerinin tecrübelerine, tarihlerine ters düşmelerine rağmen yukarılara çıkmak için mücadelelerini sürdürmekteler.


Nişantaşı  2014 yılında 100. kuruluş yılını kutlayacak ve bu kutlamayı BAL'a yükselerek yapmak istemektedir bence. Şişli derbisinde kazanan Feriköy oldu ama önce dostluk ve centilmenlik kazandı. Feriköy taraftarı her zaman ki yerinde idi. Nişantaşı taraftarı da öyle. Sahada kıran kırana mücadele oldu. Her iki ekip grupta puan veya puanlar alarak üstlere çıkmak istiyordu ve bu puanları alan Kırmızı-Beyazlılar liderliğe yükselirken Nişantaşı oynayacağı maçlardaki 24 puana göz dikecektir.


Rekabet ve dostluk sahaya yansıdığında güzellikler seyredenlere zevk vermekte.İstanbul Süper Amatör lig play-off'unda her mücadele tarafsız baktığınızda ortadadır.Zannedersem bu çekişme son haftalara kadar sürecektir. Nişantaşı Spor güçlü kadrosu ile yüzüncü kuruluş yılını bal ligine yükselerek neden kutlamasın? 


YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.