Cuma, Eylül 29, 2023

''Azim ve inşa sezonuna hazırız''


Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Anadolu FK'nın başkanı Mehmet Berk Güngör sezon öncesi açıklamalarda bulundu. 

Sezon öncesinde satılmasına karar verilen fakat son günde bu kararından vazgeçerek lige katılma kararı alan Maltepe temsilcisinin hem hocası hem de Başkanı olan Mehmet Berk Güngör'e biz sorduk Başkan yanıtladı... 

Öncelikle yeni sezon hayırlı olsun Hocam. BAL'a çıktıktan sonra yapılan söyleşide oldukça iddialı açıklamalarınız vardı. Sonrasında takımın satılma durumu ortaya çıktı ve son gün bu karardan vazgeçildi. Süreç nasıl gelişti?

Geçen sezon tüm finansmanı kendi cebimden karşıladım. Sponsorlukla değil, kendi özkaynağı ile ilerleyen bir sistemimiz vardı. Yapmak istediğimiz bir proje vardı fakat sekteye uğradı. Kendi yaptığım iş zaten spor kulüpleri ile. Onların kamp organizasyon işlerini yapıyoruz. Deprem sonrasında lige verilen ara, sonrasında da ekonomik krizin baş göstermesi ile darboğaza girdik. Hem şirketim hem de ailem maddi olarak çok zor süreçler geçirdik. Hatta geçen sezon devam ederken duran varlıklarımızın da bir kısmını sattık ki; oyuncularımız mağdur olmasın. Buna rağmen alacaklarımızı tahsil edemeyince oyuncu arkadaşlarımızın da planlarını bozmamak adına kulübü satacağımız belirttik. Son güne kadar bu görüşteydik. Fakat değerini bulamadığımız için satmadık. Son günde katılım parasını ödedik ve beklemeye başladık. Az önce söylediğim büyük yatırımımızın biraz vakit alacağından dolayı hisse satışı ile yola çıkmaya karar verdik. Şirketimizden hisse vermek asla önceliğimiz değildi fakat şartlar bunu gerektirdi ve bu kararı aldık. Hisse satışı ile biraz da olsa rahatladık ve lige hazırlanmaya başladık. Çok önemli isimlere hisse devri gerçekleştirdik. İsimlerini zamanı gelince açıklayacağız.



Katılım parası ödendiğinde hisse devirleri yapılmış mıydı?

Hayır daha yapılmamıştı. Garanti değildi yani. O kadar çok teklif gelmesine rağmen istediğimiz değeri görmediğimiz için satıştan vazgeçtik ve devam kararı aldık. Mevlana'nın ''Sen Yola Çık, Yol Sana Görünür'' düşüncesini de oldukça benimserim. Ailemin ve sevdiklerimin duaları her zaman bana güç verir. Nitekim bu karardan sonra çok daha iyi teklifler aldım ancak bir kere satıştan vazgeçmiştim. Sonrasında da hisse devri ve sponsorluklar gelince kadro yapılanmasına hemen başladım.

Transfer çalışmalarınız bitti mi?

Transfer çalışmalarımız devam ediyor. İç transferde 8 oyuncu ile anlaştık. Mert, Sercan, Köksal, Ahmetcan, Berkant, Yunus Emre, Murat ve Muhammed ile anlaştık. Diğer arkadaşlar dış transfer. Oyuncu isimleri netleştikten sonra transferleri açıklayacağız.  Bolu'da kamp sonrasında eksiklerimizi göreceğiz. Geçen sezon ki arkadaşlar benim, bu kulübün ilk göz ağrısı. Onların da ailelerinin duaları şampiyonlukta büyük pay sahibiydi. Futbolcu olarak olmasa dahi hepsi ile her zaman görüşür, dost kalırım. Çok değerli insanlar benim için. 

Alt yapı kategorisinde de lige gireceksiniz ve maliyetler artacak? Planlama nasıl işliyor?

Öncelikle tesisleşme konusunda ciddi adımlarımız var. İmzalar atılmadan detay vermek istemiyorum. Planlamalarını yaptık. Akademi takımlarımız bu sezon devreye girecek. U18-U17-U16-U13 ve U12 takımlarımızda yarışmacı zihniyeti ile hazırlanıyoruz. Dört farklı ilçede dört futbol okulu projemiz var. Buradan gelecek gelirlerle akademi takımlarının finansmanını kendilerinin karşılamasını hedefliyoruz. Futbol okullarımız şirketimiz üzerinden MGB Spor Futbol Okulu olarak kurulup, Anadolu FK'ya yetenekli oyuncuları yetiştiren bir yapı olacak. Ayrı bir sosyal medya ekibi, ayrı bir yönetim kadrosu ve ayrı hocalarımız olacak. 

Geçen sezondan alacaklar ödendi mi?

Geçen sezon başında bu tarihlerde tüm peşinatlar ödenmişti. Sezon öncesinde de sözleşme hazırlıyoruz. Şirket takımı olmamızdan ötürü hem oyuncuyu hem bizi koruyacak sözleşmeler hazırlıyoruz. Bu sözleşmelerde oyuncuların kazanacakları tüm paralar yazıyor. Bizler geçen sezon neredeyse tüm maçlarda vaat ettiğimiz primlerden fazlasını ödedik. Sözleşmede yer almamasına rağmen 10 maça ayrı prim ödemesi yaptık. Beraberliğe prim olmamasına rağmen yine de ödedik. Geçen sezon enflasyon arttığı için maaşları yükselttik. Yaşadığımız ekonomik kriz sonrasında Klasman Grubu'nda vaat ettiğimiz ekstra primleri, sözleşmede yazan değil sonrasında arttırdığımız primlerden indirim yaparak son ödemelerini hesaplarına gönderdik ve yeni sezona o şekilde adım attık. Kimileri ile mutabık kalarak, kimileri ile helalleşerek böyle bir yol izledik.

BAL'da hedefiniz nedir ?

Benim hedefim her zaman kazanmak olur. Mağlubiyeti kabullenmeyen bir yapım var. Bu sezon da sponsorlarla yaptığım anlaşmalarda oyuncularımın dinlenmesine, giyiminden beslenmesine ve konaklamasına kadar tüm programlamayı yaptım ve zirve iddiası olan bir kadro kuruyoruz. Takımıma güveniyorum. 

Maçlarınızı nerede oynayacaksınız?

Biz Maltepe ilçesinin takımıyız. Geçtiğimiz sezon bize çok yardımı olan Gülsuyuspor Başkanı Sayın Behram Kaçar Bey'e de çok teşekkür ederim. Eşimin ailesi Maltepeli... Ben de kendimi Maltepeli görüyorum. Maltepe ilçesini Maltepespor ile Bölgesel Amatör Lig'de temsil edeceğiz. Buradan Sayın Başkan Ömer Lefzan'a da başarılar diliyorum. Maltepe ilçesinin adını taşıyan Maltepespor ligi fark etmeksizin buranın en büyüğüdür. Maçlarımızı Maltepe Stadı'nda oynamak istiyoruz. Fakat Sarıyer de tesislerinin yıkılmasından ötürü o sahada oynuyor. Durum netleştikten sonra sahamız belli olacak. Ama Maltepespor ve bizim Maltepe Stadı'nda oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Maltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'na da desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Geçen sezon Meydan Okuma sezonunuz vardı... Bu sezonun hikayesi nedir?

Bu sezon Azim sezonumuz. İlk sezonumuzda şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükseldik. Aynı başarıyı bu sezon da gerçekleştirip, şampiyonluk hedefi ile yola çıkıyoruz. Azimle mücadele edip yeni sezonu inşa edeceğimiz için bu sezonun adı 'Azim ve İnşa' sezonu olacak. Tesisleşme noktasında da çok güzel işler gerçekleştiriyoruz. Eğer planladığımız gibi olursa oyuncularımıza seneye çalışacakları ortamın inşaatını göstereceğiz. Tüm takımlara sakatlıksız, sağlıklı bir sezon diliyorum.

SÖYLEŞİ:ERDEM SAĞOLAN

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 9 Mayıs 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...