Perşembe, Kasım 10, 2016

'Gidenler sahip çıksa şimdi BAL'daydık'


Zeytinburnu ilçesi Telsiz Mahallesi’nin 1954 yılında kurulan temsilcisi Telsizspor’un başkanı Turgay Kalyoncu, birçok kulübün aksine oyuncu yetiştirmek kadar antrenör yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Şu anda genç antrenörler Sertan Kalyoncu, Burak Kaynaş ve Muhammet Fındık’la faaliyetlerine devam eden lacivert-beyazlı ekip 110 oyuncuya spor yaptırıyor. Zor şartlarda futbola hizmet ettiklerini belirten Başkan Turgay Kalyoncu ile yaptığımız söyleşide Kalyoncu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Beş sezondur Telsizspor’dayım. Bu, başkanlıkta ikinci senem... Daha önce üç sene de altyapı sorumluluğu yaptım. Bizim Telsizspor olarak en büyük hedefimiz futbolcularımızın yetişerek antrenör diploması alması. Böylece sırf biz değil, tüm kulüpler kurtulur. 

‘Zeytinburnu Belediyesi’nin katkısı büyük’
Her amatör kulüpteki sıkıntılar bizde de var. Hiç bir şey yoksa bile sırf 2500 TL gider var, oysa üyelerden aidat alamıyoruz. Zeytinburnu Belediyesi’ne bu noktada teşekkür ederiz, her kulübe katıldığı kategori başına 1500 TL yardım yapıyor. Maçlar için otobüs veriliyor, ayda 30 koli de su yardımı yapıyorlar. Şampiyon olan kulübe kategori başına 2 bin TL veriliyor. Ayrıca Ali Düşmez’in TASKK Genel Başkanı olmasından bu yana transfer ücretleri de düştü, kendisine de teşekkürü borç biliriz.

‘Kimsenin bizde 1 kuruşu yok’
Bunun haricinde ne yazık ki Telsiz Mahallesi halkı ve esnafı kulübe sahip çıkmıyor. İki sene öncesine kadar kulübe gelir için gece yapıyorduk, şimdi ondan da vazgeçtik. Oysa transfer hariç yıllık en az 20 bin TL giderimiz var. Tek başımayım ama yine de çok şükür kimsenin bizde 1 kuruş parası yok.

‘Alt yapıya oyuncu bulmak zor’
Sıkıntılarımızdan biri de alt yapıya futbolcu bulamamamız. Gelen futbolcuların hepsi filiz lisans. Sertan hocamız okulları tarayıp gençleri takıma kazandırıyor. Benim dönemimde alt yapıya sadece 8 transfer yapıldı onlardan da 1’i kaldı sadece.
Şunu da eklemem gerek, biz sadece oyunculara antrenman, maç yaptırmıyoruz onlarla yakından ilgileniyoruz. Hocalarımız futbolcularımızın okullarını da takip ediyor. Bizim için iyi sporcu olmalarının yanında iyi birer insan olmaları da önemli. Şu anda 110 futbolcumuz var. Aslında böyle şeyler pek söylenmez ama çok zor durumda olanlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. 

‘Hedef şampiyonluk’
2. Amatör’de bu sezon iddialı bir ekip kuracağız. Süper Amatör Lig’den bir teknik direktörden söz aldık. BAL’den ve Süper Amatör’den oyuncular da gelecek. Hedefimiz kesinlikle şampiyonluk.

‘Gidenler sahip çıksa yerimiz BAL’dı’
Oyuncularımız profesyonel kulüplerin alt yapılarına gidince biz de mutlu oluyoruz, elimizden geldiğince yollarını da açıyoruz. Uğur’u Kasımpaşa’ya, Şahin’i Başakşehir’e verdik. Kulübümüz ayrıca tarihi boyunca iki de milli oyuncu (Boncuk Ömer ve Hayrettin) çıkarmıştır. Birçok oyuncu geldi geçti. Zaten gidenler bize sahip çıksaydı şimdi yerimiz Bölgesel Amatör Lig’di.

HABER: EFKAN BUCAK



Hiç yorum yok:

Bellis Cup'ta şampiyon ZBC Büyükçekmece

Antalya’da MasterEurolig tarafından düzenlenen Bellis Cup Veteranlar Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Büyükçekmece temsilcisi ZBC Büyükçek...