Salı, Ekim 25, 2016

Vardarspor'a Ata'kan' verdi

İstanbul Süper Amatör Küme 2. Grup mücadelesinde Vardarspor, sahasında konuk ettiği Selimiyespor'u, Atakan'ın mükemmel golüyle 1-0 mağlup ederek üç hafta aradan sonra puanla tanıştı. 

Namık Sevik Stadı'nda oynanan mücadelenin başlama düdüğünden itibaren Selimiyespor rakibine alan daraltma ve pres uğraşında bulundu. Bu baskıyı kısa paslarla durduran Vardarspor oyunu ilk yarıda rolantiye alıp kontra ataklarla etkili olmaya gayret gösterdi. Sert bir tempoda oynanan maçta mücadelenin hakemi sıkça sarı kartına başvurdu.

Vardar kaleyi yokladı
Dakikalar 27'yi gösterirken uzak mesafeden topu önünde bulan Muhammet Kutlu kaleye sert bir şut çıkardı ama top az farkla üst direğin dibinden dışarı çıktı. 32. dakikada ise sağdan Atakan'ın getirdiği topta ön direkte kaleciyle karşı karşıya kalan Berat'ın şutunda kaleci Sıddık topu güçlükle kornere tokatladı.

Yine kaleci..
Korneri paslaşarak kullanan Vardar'da yine Atakan'ın yaptığı ortada kafayı vuran Muhammet kaleciyi geçemedi.

Şanssız sakatlık
37. dakikada Selimiyespor'un defans oyuncusu Bilal Taşdemir karambolde ayak bileğinden yaşadığı şanssız bir sakatlık sonucu oyuna devam edemedi; yerini Ahmet Ali'ye bıraktı. Bilal'in tedavisi bir süre oyun alanı kenarında yapıldı, daha sonra gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Selimiye etkili geldi
40.dakikada Görkem ile konuk ekip etkili geldi ama kaleci Mustafa gole izin vermedi. 48.dakikada da sol kanattan çok etkili gelen Selimiyespor kaleci Mustafa'nın açılıp ıskaladığı topta ceza alanı içinde ortayı yaptı, penaltı noktası üzerinden Yücel boş kaleye kafayı vurdu ama top yandan dışarı çıktı.

Mücadele bu dakikalardan sonra sert geçmeye başladı. Oyuncuların hırsı mücadeleyi iyice sertleştirdi; hakem de bu bölümde sıkça sarı kartını kullandı. 

Kritik müdahale
70. dakikada oyuna sonradan giren Edip savunma arkasına Atakan'ın pasına harika bir koşu yaptı. Topu önüne alan Edip, kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken Ahmet Ali çok kritik bir müdahale yaparak atağı savuşturdu

Vardar'ı öne geçiren füze!
Dakikalar 76'yı gösterirken Berat'ın hava topu mücadelesi sonucu önüne düşen topta Atakan yaklaşık 25-30 metreden ayağının dışıyla olağanüstü bir şut çıkararak doksan olarak tabir ettiğimiz noktaya topu gönderdi. Bu müthiş golle Vardarspor1-0 öne geçti; yedek klübesi önünde sevinç yumağı olan futbolcular yoğun bir sevinç yaşadı.

Selimiye uzaktan yokladı
Ev sahibi Yeşil Beyazlılar bulduğu golden sonra daha kontrollü oynamaya başlayıp rakibine alan bırakmamaya çalışırken 80.dakikada Yücel önünde boş bir hareket alanı buldu, uzak mesafeden şansını denedi fakat top dışarı çıktı. 85. dakikada ie soldan yapılan ortaya günün istekli ismi Yücel kafayı vurdu ama top auta gitti.

Vardar ikinci gole yaklaştı
90+3. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Berat içeri girdi. Karşı karşıya pozisyonda istediği vuruşu yapamayınca maçın skorunu değiştiremedi.

Üç haftadır sahadan mağlubiyetle ayrılan Vardarspor mücadeleyi 1-0 kazandı ve gruptaki takibini sürdürdü. 8. haftada Vardarspor, Sultanbeyli deplasmanına çıkacak. Selimiyespor ise kendi evinde Ömerli Köyü'nü ağırlayacak.

HABER-FOTOĞRAF: SEFA ABAY





Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.