Perşembe, Ekim 13, 2016

U15 kulüplerinden TFF'ye büyük tepki


TFF İstanbul İl Temsilciliği 6. hafta müsabaka bültenini açıkladı. U15 liglerine hafta içi maç verildiği görülürken kulüpler bu duruma büyük tepki gösterdi. Yerel Futbol'a ulaşan kulüpler bu uygulamaya tepki gösterdi ve alt yapıda hafta içi maç yapılmaması gerektiğini dile getirdiler. Özellikle Güngören kulüplerinde tepki oldukça fazla.

İsimleri bizde saklı olan yönetici ve teknik adamların görüşleri şöyle:

"Artık alt yapıda hafta içi maç yok dendi, ama her sene aynı şey. Okullardan izin almak sıkıntı oluyor. İzin kağıdı olsa bile çocuklar yok yazılabiliyor"

"Kurallara göre okul yönetimleri izin vermeli ancak bazen yöneticiler sıkıntı yaratabiliyor. Ancak esas sorun veliler. Bizim bölgemizde veliler hafta içi çocuklarını maça göndermeye hiç sıcak bakmıyor. 'Hafta sonu spor yapıyor tamam ama hafta içi de ne demek?' dediklerinde verecek yanıtımız olmuyor"

"Okullardan izin almak bir yana, araç bulmak büyük sıkıntı. Belediyeler yoğunluğu mazeret göstererek ara vermiyor. Bazen tatsızlıklar yaşanıyor, belediyedeki müdür 'Hafta içi, hafta sonu tüm araçlarımı size mi tahsis edeceğim' diye çıkışıyor. Sezon içindeyiz, servis ücretleri de pahalı"

"Süper Amatör Küme'de bir tane hafta içi maç yok. Ligin yarısı profesyonel, bu işten ekmek kazananlar. Ama onlara hafta içi maç yok, tam gün okula giden çocuklara hafta içi maç var. Artık söyleyecek laf bulamıyorum"

"TFF açık açık desin 'Hafta içi maç bu işin bir gerçeği' diye, ona göre herkes plan program yapsın. Ben belki lige girmeyeceğim?"

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...