Çarşamba, Ekim 12, 2016

Galatasaray'ın yaptığı şey tasvip edilemez


Sevgili Sporseverler, bugünkü yazımı hiç tasvip etmediğim altyapılardaki anlayış için yazmaya gayret edeceğim. Akademi Liglerine bu sezon yeni katılan ve daha henüz bir arada üç maçı olmayan Büyükçekmece Tepecikspor’u tecrübeli ve uzun yıllardan beri bir arada oynayan oturmuş bir kadronun U-14 Takımı 25-0 mağlup etmesi sanki büyük bir marifetmiş gibi Galatasaray Altyapı Antrenörlerini gururlandırdı. 

Bu skor ile Galatasaray acaba kaç puan aldı merak ediyorum. İnsanda biraz centilmenlik ruhu olur. O gençleri bu kadar rencide etmenin ne gereği vardı ki? Galatasaray U-14 Takımının hocaları bu skorla gurur duyar gibi onurlu bir şekilde gençleri tebrik etmesi doğal mıdır? Evet kazanmak mutlaka iyi bir sonuçtur ama benim tepkim oyuncularını “Atın her fırsatı değerlendirin” dercesine bu kadar kendilerini şartlandıran antrenörleredir. Pekala Galatasaray U-14 takımı sahadan 6-0 galip ayrılsaydı neden 25-0 yenmediniz deyip gençlere ceza mı vereceklerdi? 

Galatasaray’ın kenar yönetimi kendilerini hezimete uğramış bu genç oyuncuların yerine koysalar, rakipler aynı şekilde saygısızca bir hareket yapsalar acaba mutlu olurlar mıydı? O minik bedenleri bu kadar üzmenin doğru olduğuna inanları alkışlıyor, bir gün aynı skoru başka takımlarda olduklarında aldıklarında üzülme gereği duyacak olanları da şimdiden o günleri görmeleri için hayal kurmalarını istiyorum. İnsan şapkasını önüne koyar ve o minik bedenleri bu kadar üzmelerine izin vermemek için kendi oyuncularını frenleyebilirlerdi. Bu skorla gurur duyulur mu hiç? Sen Avrupa'da bir takıma bunları yapsan gurur duyabilirsin ama aynı semtin ve aynı ülkenin takımına saygısızca davranmanızı ben kendi adıma hiç tasvip etmiyorum. 

Tepeciksporlu oyuncular üzülmeyin!
25-0’a kadar birileri takıma top yap, rakibi fazla ezmeyin ve centilmence maçı tamamlayın deyip gençleri kenardan uyarmayanlar bugün mutlu ise bu mutlulukları inşallah daim olur. Büyükçekmece Tepecikspor’un genç oyuncularına buradan seslenmek istiyorum, siz adamlığınızı gösterdiniz ve maçı 25-0 kaybetseniz bile dik duruşunuzu maçı tamamlayarak gösterdiniz. Size bu davranışı saygı çerçevesinde göstermeyenlere ise en güzel cevabı 25. golü kendi kalenize atmakla gösterdiniz. 

O gol birilerine inşallah mesaj olarak gitmiştir. Ha 24-0, ha 25-0 bir golle bir şey değişmez. Sakın bunları kafanıza takmayın bir gün sizde aynı şekilde bu durum ile karşı karşıya gelirseniz sakın ha rakibe saygısızlığınızı göstermeyin ve onları inceltecek neticeleri almamak için elinizden geleni takım olarak saha içinde yapın. Bırakın millet ne derse desin siz işinizi en iyi şekilde yaptığınıza inanın yeter. Bu yenilgi ve bu skor sizin kulağınıza küpe olsun. Çok gol attık diyenler mutlu ise, sizde bu mutluluklarına ortak olun ki yıkılmadığınızı bu şekilde gösterebilesiniz.

YAZI: İBRAHİM KESKİN

1 yorum:

Gokhan Kaya dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Sultangazi ve Dikilitaş play-off oynayacak

İstanbul SAL Klasman'da normal sezon sona erdi.