Salı, Ekim 11, 2016

Falcı olmaya gerek yok!


Türk futbolundaki düşüşün sebebini on yıl önce duyurmaya çalışsak da o zamanlar 'kontenjan' denilen uygulamada sadece kontenjana takılan futbolcuların sesini çıkarması çok da fazla etkili olmamıştı. Şimdi görünüyor ki ülke futbolundaki düşüşü; alt yapılardaki yetersiz eğitimin ve yanlış sistemlerin sonucu yetmiş milyonluk ülkemizde bir tane Emre Mor ya da  Hakan Çalhanoğlu tarzında futbolcu yetiştirememiş olmamıza bağlıyorum. Son olarak beş bin kişilik bir ülkenin milli takımına karşı çaresiz kalışımız ve saha içindeki milli futbolcularımızdan bazılarının Türkçe bilmemesi bile üzücü ve geleceğimiz için düşündürücü...

Son yıllardaki yapılandırma çalışmaları ve yatırımları her ne kadar çok olsa da işin ehli olmayanlar siyasi yollardan bu kurumların ve projelerin başına yerleştirilen kişiler yüzünden maalesef olduğumuz yerde sayıyoruz. Benim hedefim bu kanayan yaraya çare olmak. 

Alt yapılarda bu çocuklara önem vermemiz gerekiyor. Yatırımlarımızı çocuklarımıza ve gençlerimize yapmamız gerekiyor. Madem kontenjan kuralı koyuldu amatör futbola, o zaman bu oyunu kuralına göre oynayalım ve destek olalım. Son iki yıldır yapmak istediğim ve hayalini kurduğum çalışmaları kendimce başarılı olarak yapmaya çalıştım. Bundan sonraki süreçte değerli antrenörlerimizden ve kulüp yöneticilerimizden dileğim, alt yapıları ve çocuklarımızı , işlenmemiş bir maden gibi görmeleri ve yatırımlarını ve çalışmalarını bu yönde yapmaları, son iki haftada izlediğim amatör maçlardaki görüntü maalesef futbol olarak yirmi yıl öncesine gittiğimizi gösteriyor. Unutmayalım ki kurtardığımız her bir çocuk ,bir hayal demektir. çocuklarımızın hayalleriyle oynamayalım ve egolarımızı bir kenara koyalım. 

YAZI: OSMAN KOL

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.