Çarşamba, Ekim 05, 2016

Aydınlıspor'dan futbolcularına kötü sürpriz


Tuzla'yı 1. Amatör Lig'de temsil eden Aydınlıspor sezonun başlamasına iki gün kala Tuzlaspor U-19 takımından 9 futbolcu alıp, kurduğu takımdaki futbolcuların büyük çoğunluğunu göndererek kulüpsüz bıraktığı belirtildi. Aydınlıspor ise bu iddiayı reddetti.

2012' de 1. Amatör Küme'de liglere katılıp ilk sezonunda 1. Amatör'e çıkma sevinci yaşayamayan Aydınlıspor, sonraki sezonda Aydınlı Mahallesi'nde oturan, amatör geçmişi olan futbolcularının karşılık beklemeden  takıma katılması ile ligi ikinci bitirip 1. Amatör Küme'ye çıkmıştı. Takım sonraki sezonda ligi ortalarda bitirip 1. Amatör'de kalmıştı. Kırmızı-Beyazlılar bu sezon öncesi eski topçularını geri çağırırken, mahalle ağırlıklı kurduğu takımla liglerin başlamasına 2 aya yakın bir süre öncesinde hazırlıklarına başlamıştı.

25 kişilik kadro 
Liglerin başlamasına 1 hafta kala 25 kişilik kadro ile yola çıkacak olan Aydınlıspor sezon öncesi yaptığı hazırlık maçları ile umut aşılamıştı. İlk maçına çıkmasına iki gün kala kulüp başkanı, antrenör ve futbolcuların katılımı ile sezon öncesi değerlendirme yapan Aydınlıspor yeni sezonda hep birlikte olacaklarını bir kez daha yinelemişlerdi.



Meğer Tuzlaspor'u izliyormuş!
Sezonun başlamasına bir kaç gün kala Tuzlaspor U-19 takımı ile  hazırlık maçı alan Aydınlıspor teknik heyeti, ligde kullanacağı ideale yakın bir kadro ile takımını sahaya sürmüştü. 90 dakikasını rakibe karşı üstünlükle tamamlayan Aydınlıspor futbolcuları sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Bu maçta Aydınlıspor teknik heyetin, kendi takımlarına oyuncu seçmek için Tuzlaspor U19 ekibini izlediği daha sonra ortaya çıktı!

İki gün kala gönderdiler
Takımla beraber yaklaşık 2 aydır idman yapan Aydınlıspor futbolcuları sezon öncesi Kırmızı-Beyazlılar ile kesin olarak anlaşmaya varmış ve kendilerinden transfer evrakları istenmişti. Tuzlaspor U-19 takımından 9 oyuncu alan ve 2. Lig'deki Tuzlaspor'un desteği gören Aydınlıspor gelen gençlere karşılık olarak 9 ismi gönderdi.

Bir idmanla  on birdeler
Liğin ilk maçında deplasmanda Sapanbağlarıspor ile karşılaşan Aydınlıspor sezon başından beri sadece son idmanda olan 9 Tuzlaspor futbolcusunu da ilk on birde başlattı. Aydınlıspır kurulduğundan bu yana kırmızı kart ve sakatlık dışında bütün maçlarda sahada olan ve takımın 1. Amatör Küme'ye çıkmasında başrol oynayan kaptan Erol kılıç sezon öncesinden beri takımla olmasına rağmen 18'e bile alınmazken, kulübede de 2 aydır takımla olan futbolcular yer aldı. Tuzlaspor'la yapılan anlaşmanın, söz konusu 9 futbolcuyu U19 Ligi'ne hazırlamak olduğu iddia edildi.

Aydınlıspor'a güvenip başka ekiplerle anlaşmayan ancak ligin başlamasına 2 gün kala kapı dışarı edilen futbolcular ise kendilerine büyük ayıp edildiğini belirttiler.

Aydınlıspor'dan yanıt gecikmedi
İstanbul 1. Amatör Küme ekiplerinden Aydınlıspor'da yönetim, Tuzlaspor U19 futbolcularını alıp daha önce anlaştığı futbolcularını gönderdiği yönündeki iddiayı yalanladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aydınlıspor Kulübü, futbolcuların iddialarını reddederek şu ifadeleri kullandı:

Bu sezon 1. Amatör Lig'de mücadele eden temsilcimiz Tuzlaspor'la pilot takımlık anlaşması yapmıştır ancak bazı futbolcu arkadaşlar tarafından basına aksettirildiği gibi hiçbir oyuncunun mağdur olması diye bir şey söz konusu değildir. Aydınlıspor'la idmanlara devam eden tüm futbolcular bizimle ola devam etmektedir, kimseye 'Git' denilmemiştir.

'Bu iki günlük proje değil'
Altının çizilmesi gereken bir diğer husus, Tuzlaspor'la yaptığımız anlaşma iki haftalık bir geçmişi olan anlaşma değildir. Bu birliktelikle ilgili uzun süredir alt yapı çalışması vardı ve Aydınlıspor camiasıyla futbolcuları bundan haberdardı. Sezon öncesi idmanlara gelmeyen (Bazı antrenmanları 11'den az futbolcuyla yaptığımız oldu) futbolcuların şimdi mağdur olduklarını belirterek kamuoyunu yönlendirmeye çalışmalarını kötü niyetli buluyoruz.

İlçemizin 2. Lig'deki temsilcisi Tuzlaspor benzer bir anlaşmayı geçen sezon Tuzla Şifaspor'la yapmıştır. Şifaspor da bunun meyvelerini alarak Süper Amatör Lig'e çıkmıştır. Ayrıca Aydınlıspor U19 takımımız da geçen sezon Tuzlaspor'dan 6 futbolcu almış ve bu ekip şampiyon olmuştur. Tuzlaspor-Aydınlıspor işbirliği yeni bir şey değildir.


Benzer bir anlaşma ile başarılı olma yolunda önemli bir adım atan kulübümüzle ilgili bazı futbolcularımızca yapılan bu yorumlar manidardır. Aydınlıspor Kulübü olarak altını çizmek isteriz ki, 25 futbolcumuzdan hiçbiri mağdur edilmemiştir.

Yerel Futbol Özel haber

Hiç yorum yok:

Bellis Cup'ta şampiyon ZBC Büyükçekmece

Antalya’da MasterEurolig tarafından düzenlenen Bellis Cup Veteranlar Futbol Turnuvası'nda şampiyon, Büyükçekmece temsilcisi ZBC Büyükçek...