Cuma, Nisan 15, 2016

Mustafa attı, Gazitepespor kazandı


İstanbul 2. Amatör Lig 2. Grup'ta sezona 1. Amatör Lig parolasıyla başlayan Gazitepespor, haftanın en önemli maçında Esenkent Gençlik'i 3-1 yenerek ikinciliğe yükseldi. Kırmızı Beyazlılarda Mustafa Ayyıldız, attığı 2 golle galibiyette önemli rol oynadı. 

Silivri Stadı'nda oynanan karşılaşmanın önemli anları:

5. dakikada Gazitepespor atağından defans arkasına sarkan Mustafa Ayyıldız'ın sıfırdan yaptığı sert vuruş kalecinin eline çarparak gol oldu: 1-0
11. dakikada Gazitepespor ceza sahasında Bora kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Gazitepespor kalecisi Özmen gole izin vermedi.
22. dakikada ev sahibi ekipte sağ kanattan Aykut'un yaptığı ortaya Mehmet Terzioğlu'ndan önce rakip savunma dokundu ve korner oldu.
23. dakikda Mehmet İstek'in kullandığı kornerde gelen topa müthiş yükselen Mustafa Ayyıldız, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0
Gazitepespor'un baskısı devam etti

Gazitepespor skoru 2-0 getirdikten sonra da baskısını sürdürmeye devam etti. Konuk Esenkent Gençlikspor ise daha çok kontra atak oynamaya gayret gösterdi.
34. dakikada Esenkent Gençlikspor'da kaptan Vezir, sol kanattan aldığı top ile 2-3 rakibini ekarte etti ve ceza sahasına girdiğinde defans oyuncusu Taner tehlikeyi uzaklaştırdı.
36. dakikada Gazitepespor'da sol bek Ferhat'ın uzun topunda defans arkasına Mehmet İstek sarktı. Yaklaşık 25-30 metre rakibi ile mücadele eden Mehmet'in ceza sahasına girip yaptığı vuruş üst direkten auta gitti.
40. dakikada Mehmet İstek defans arkasına bir kez daha sarktı ve bu kez karşı karşıya pozisyonda vuruşunda kaleci son anda gole izin vermedi.

51. dakikada Gazitepespor ceza sahasına yapılan ortayı kaleci Özmen yumrukladı. Penaltı üzerine düşen topa gelişine mükemmel vuran Vezir, durumu 2-1 yaptı.
66. dakikada Gazitepespor'da Osman'ın mükemmel pasına hareketlenen Mehmet İstek, kaleciyi de çalımlayarak boş kaleye topu yuvarladı: 3-1
74. dakikada Esenkent Gençlikspor'da Vezir seri çalımları ile ceza sahasına girdi. Tek tek oyuncuları geçerek kale sahasına giren Vezir'in şutunda kaleci Özmen ayaklarına yatarak son anda topu kornere çelerek mutlak golü önledi.

Karşılaşmada başka gol olmayınca sahadan 3-1 galip ayrılan Gazitepespor, puanını 16'ya yükseltti ve rakibinin bir puan önünde ikinci sıraya yerleşti.

YerelFutbol.com



Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...