Cuma, Nisan 15, 2016

Sağlık ekibi yok diye maçtan çekildiler!

 


İzmir ekiplerinden Altınırmakspor U16 takımı, Türkiye Şampiyonası İzmir elemeleri play-off turunda Buca Belediyespor'la yaptığı maçta görevli sağlık ekibi bulunmaması nedeniyle sahadan çekildi.

Altınırmakspor U16 Teknik Direktörü Hilmi Bayer, yaptığı açıklamada, Atatürk Stadı 2 Numaralı Yan Saha'daki maçta 10. dakikaya gelinirken görevli sağlık ekibi olmadığını fark edince takımı sahadan çektiklerini, futbolcuların da tepki olarak formalarını ve grup karşılaşmalarında kazandıkları kupayı saha ortasına bıraktığını söyledi.

Bayer, 2006'dan beri bu konuya dikkati çekmek amacıyla birçok eylem yaptığını ve cezalar aldığını, bu nedenle şampiyon olamadıklarını, takımlarının ligden ihraç edildiğini ifade etti.

'Bu kural değişmeli'

Daha önce sağlık ekibi bulunmayan bir maç sırasında beyin kanaması geçiren futbolcu Tevfik Demir'i kendi imkanlarıyla hastaneye götürdüklerini kaydeden Bayer, Demir'in hayatta kaldığını belirtti.

Yönetmeliğe göre hakemlerin maçı sağlık ekibi olmadan başlatabildiğini ifade eden Bayer, "Bu kural değişmeli. Ülkemizde amatör futboldaki sağlık sıkıntıları duyulmalı. Hukukçu arkadaşlara danışıp bu konuyu UEFA'ya, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bile taşımaya hazırım" ifadelerini kullandı.

(Haberler.com)
***
Fotoğraf temsilidir

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.