Pazar, Nisan 24, 2016

Kütahyaspor 8 yıl sonra 3. Lig'de!


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. kademe play-off maçında Kütahyaspor, Muğlaspor'u penaltı atışları sonunda 8-7 yenerek, 3. Lig'e yükseldi. En son 2007-2008 sezonunda 3. Lig'de mücadele eden Kütahya ekibi, 6 yıllık BAL macerasını noktaladı.

Isparta Atatürk Stadı'nda oynanan maçın 25. dakikasında Aytaç Köse Kütahyaspor'u 1-0 öne geçirdi. 39. dakikada Kaan Akar farkı ikiye çıkararak Lacivert Mavililerin soyunma odasına 2-0'lık skorla gitmesini sağladı. 

İkinci yarının büyük bölümünde üstünlüğünü koruyan Kütahya ekibi, son bölümlerde kabusu yaşadı. 76 .dakikada Muğlaspor, Ebubekir Eroğlu ile farkı bire indirdi. 89. dakikada ise Coşkun Korkmaz sahneye çıkarak skoru 2-2'ye getirdi. 

Kazanan penaltılarla belli oldu

Uzatma dakikalarında eşitlik bozulmayınca kazananı belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Beşer penaltı atılmasının sonunda eşitlik yine bozulmayınca, seri penaltılara geçildi. Seri penaltı atışlarında 2 penaltıyı da gole çeviren Kütahyaspor, maçı 8-7 kazanarak, 3 Lig'e çıktı.

Maçın sona ermesinin ardından Kütahyaspor taraftarları sahaya girerek, sevinç gösterisinde bulundu.

Muğlaspor, Sultangazi ile karşılaşacak
Penaltı atışları sonunda sahadan mağlubiyetle ayrılan Muğlaspor, 2. kademede bir kez daha sahaya çıkacak. Kocaelispor'a kaybeden İstanbul ekibi Sultangazispor ile karşılaşacak Muğlaspor, kazandığı takdirde 3. Lig'e yükselecek. Aksi durumda ise Bölgesel Amatör Lig'de kalacak.

YerelFutbol.com




Hiç yorum yok:

Gol düellosunun galibi Çınarspor

İstanbul 2.Amatör Lig 18. Grupta iki Üsküdar ekibi, Çınarspor ile Kemahspor, Selimiye Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Maçı Çınarspor 4...