Pazar, Nisan 24, 2016

Elaziz Belediyespor 2 yılda tarih yazdı!


Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. kademe play-off müsabakasında Elaziz Belediyespor, 12 Bingölspor'u penaltılarda 5-4 yenerek, Spor Toto 3. Lig'e çıktı. İki yıl önce kurulan kulüp, tarihi bir başarı elde etti. 

BAL 1. Grup'u 49 puanla lider olarak tamamlayan 12 Bingölspor ile 2. Grup'ta 57 puanla şampiyon olan Elaziz Belediyespor arasında, Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı hakem Halil Sayın yönetti.

Normal süresi ve uzatma bölümü 0-0 sonuçlanan karşılaşmada seri penaltı atışlarına gidildi. Elaziz Belediyespor, Karumzhun Sharipov, Turan Ekici, Furkan Camcı, Nihat Apaydın ve Bünyamin Kılınç'ın attığı gollerle rakibini 5-4 mağlup etti.

Bu sonuçla Elaziz Belediyespor, Spor Toto 3. Lig'e yükselmeye hak kazandı.

İsim değiştirerek yapılanmaya gitti

Elaziz Belediyespor, ilk sezonunu yaşadığı Bölgesel Amatör Lig'de Adıyaman 1954 SK ile girdiği amansız yarıştan 2. grupta kıl payı da olsa şampiyon olarak çıktı.

Takım, Elazığ Belediyespor’un futbol sahnesinde çekilmesinden sonra 1. Amatör Lig takımlarından Salıbaba Gençlikspor’un isim değiştirerek yeniden yapılanmasıyla iki yılda iki şampiyonluğa ulaştı ve tarihinde ilk kez 3. Lig'de mücadele etme hakkını elde etti. 

YerelFutbol.com



Hiç yorum yok:

Bollucaspor kadın futbol takımı kurdu

Arnavutköy ilçesi kulüplerinden Bollucaspor, kadın futbol takımı projesi başlattı.