Cumartesi, Nisan 16, 2016

Konya'da kulüp sayısı artıyor


Türkiye Futbol Federasyonu'na kayıtlı 148 kulübü bulunan Konya'da 3 kulüp daha tescil işlemlerini tamamlayarak faaliyetlerine resmi olarak başladı. 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Konya Gençlerbirliğispor, Yıldırımspor ve Ortakaraören Belediyespor'un tescil işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. 

Konuyla ilgili Yerel Futbol'a açıklama yapan Konya ASKF, "Konya amatör futbol takımlarımız hızla çoğalıyor. Türkiye Futbol Federasyonu resmi bilgi bankası kulüpler tescil verilerine göre şu an itibarıyla merkez ve ilçelerde toplamda 148 kulüp görülmekle birlikte şu an itibarıyla 87 kulübümüz faal olarak görülmektedir. Faal olan 87 kulübümüzün yaklaşık 20'si son 2 yıl içinde kurulmuş kulüplerimizdir. Faal olmayan kulüplerimiz ise yıllar içinde aynı isimle (yeni-belediye) takıları ile açılmış ve yıllar içinde kapanmış kulüplerimizdir. Amatör futbol sevgisi adına son yıllarda yükselen bu heyecanın ve kulüp sayısındaki artışın daha fazla olması dileğiyle futbolla kalın" ifadelerine yer verdi. 

7 ligin bulunduğu Konya'da Süper Amatör Lig bir grup, 1. Amatör Lig iki grup, 2. Amatör Lig de dört grup üzerinden oynanıyor.

HABER: YÜKSEL CIRT

Hiç yorum yok:

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.