Çarşamba, Nisan 20, 2016

Feyyaz Uçar Futbol Akademi Kampı'nda


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. işbirliğinde hayata geçirilen ve üçüncü etabı devam eden Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nde İBB’nin 22 spor tesisinde çalışmalar devam ediyor.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Feyyaz Uçar da İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde projeye dahil olan çocukların antrenmanına katıldı. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş ile tesiste bir araya gelen Uçar, antrenman sırasında çocuklara şut ve pas teknikleri, çapraz ve düz koşu, kafa vuruşu ile gol teknikleri ve frikik vuruşu gibi konularda taktikler verdi.

'Gol atmanın yolu, çalışmaktan geçiyor'
Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Eski Milli Futbolcu Feyyaz Uçar, iyi golcü olabilmek için çocuklara çok çalışmaları tavsiyesinde bulundu. Uçar, “İyi bir golcü olabilmek için mutlaka çok çalışmak gerekiyor. Bir golcünün yaptığı idmanla yetinmemesi, mümkünse idmandan sonra da çalışması şart. Nasıl ki kaleci için özel bir çalışma gerekiyorsa golcüler için de özel çalışmalar çok önemli. Eğer bir oyuncunun yeteneği var onu sürekli hazır tutamıyorsanız istikrarı sağlayamazsınız. Bunun için de golcü olmak isteyen futbolcular pozisyon idmanı yapmak ve normalin üzerinde çalışmak zorundadır” dedi.



'Futbol Akademi Kampı kutsal bir hizmet'
Uçar, antrenman sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’ne ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 

Çocukların bu yaşlarda arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmelerinin bile çok önemli olduğuna işaret eden Feyyaz Uçar, “Futbol Akademi Kampı Projesi evlatlarımızın spor ahlakını bir şekilde hissetmeleri ve spora teşvik edilmeleri adına çok önemli bir çalışma. Öte yandan aralarında yetenekli olanların büyük takımların alt yapılarına kazandırılması, onlara bir şekilde imkan tanınması ve fark edilmelerini sağlamak takdir edilecek, kutsal bir şey” diye konuştu.

'İBB çocuklarımızın geleceğini kurtarıyor'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen projenin Türkiye’nin diğer şehirlerine de örnek olacağını, proje ile yetenekli çocukların futbol kulüplerine kazandırılmasının hayatı önem taşıdığına dikkat çeken Feyyaz Uçar, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bu çalışmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah sizin bu çalışmanız Türkiye’nin diğer illerine de örnek olur ve oralarda da yetenekli evlatlarımız Türk sporuna kazandırılır. Siz bu çalışmayla aslında bir çocuğun hayatını kurtarıyorsunuz. Hayat kurtarmak sadece sağlık ve tedavi yönünden olmaz. İleride çok önemli yerlere gelmesine vesile olacak, beden, zihin ve ruh sağlığının gelişmesine katkı sağlaması açısından bence hayati öneme sahip bir çalışma” ifadelerini kullandı.

YerelFutbol.com







Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.