Cuma, Nisan 22, 2016

BAL Teknik Direktörü play-off maçlarını değerlendiriyor


24 Nisan'da oynanacak Bölgesel Amatör Lig play-off maçlarını, sezon boyunca Türkiye'de tüm maçları takip eden BAL teknik direktörümüz sizin için yorumları:


Merhabalar değerli Yerel Futbol okurları, Bölgesel Amatör Lig'de teknik direktör olarak geçirdiğim bu sezonda kendi ekibim kadar mümkün olduğunda diğer illerin ekiplerini transfer borsasını da takip etmeye çalıştım. Bu doğrultuda 24 Nisan'da oynanacak karşılaşmalar öncesi görüşlerim şu şekilde:

12 Bingölspor-Elaziz Belediyespor
3.lig için karşı karşıya gelen iki takımdan 1.grup şampiyonu 12 Bingölspor (2 sezon önce Çapakçurspor olan ismini değiştirdi) sezona yönetimsel anlamda sıkıntılı girse de daha sonra toparlandı. Grubun final maçında Elbakspor’u evinde yenerek zor da olsa şampiyonluğa ulaşan yeşil-beyazlı takım geçen sezon da 3.ligi final maçında Cizrespor’u yenemeyerek kaybetmişti.
Elaziz Belediyespor ise ilk sezonunu yaşadığı ligde Adıyaman 1954 SK ile girdiği amansız yarıştan 2.grupta kıl payı da olsa şampiyon olarak çıktı.Takım Elazığ Belediyespor’un futbol sahnesinde çekilmesinden sonra 1.amatör takımlarından Salıbaba Gençlikspor’un isim değiştirerek yeniden yapılanmasıyla iki yılda iki şampiyonluğa ulaştı.

Sivas’ta oynanacak bu zorlu maça favori olarak Elaziz Belediyespor bir adım önde çıkacak ve bizce 3.lige daha yakın taraf olacak.

Sarayönü Belediyespor-Türk Metal Kırıkkalespor
6 sezondur Bölgesel amatör ligde mücadele eden Konya’nın küçük ilçelerinden Sarayönü Belediyespor 5. Grup'ta azminin karşılığını bu yıl şampiyon olarak aldı. Genelde başarılı maçlar oynayan takım ikinci yarıdaki muazzam performansı ile rakiplerine hiç şans tanımadı.Türk Metal Kırıkkalespor ise MKE Kırıkkalespor’un 1. Amatör Lig'e düşmesinden sonra kurduğu iddialı takımının karşılığını zorlu bir grupta şampiyon olarak aldı. İşin ilginç yanı rakiplerine göre transferde geç kalmalarına rağmen bu handikapı inanılmaz bir taraftar kenetlenmesi ile avantaja çevirdiler. Afyon’da oynanacak maçta Sarayönü Belediyespor rakibinin inanılmaz taraftarı karşısında baskı yemezse bu maçta bir adım önde olacaktır. Fakat yaklaşık 10.000 kişilik taraftarını arkasına alacak Türk Metal Kırıkkalespor bu avantajını kullanıp final tecrübesi olmayan rakibi karşısında 3.lig amacına ulaşması da sürpriz kabul edilmemelidir.

Afjet Afyonspor-Halide Edip Adıvarspor

Sahip Ataspor’un 3 sezon önce isim değiştirilmesi ile oluşturulan Afjet Afyonspor, Afyon merkeze profesyonel takım kazandırmak için sürekli hedef koyan bir ekip olarak dikkat çekiyor. Geçen sezon kaçan şampiyonluktan sonra BAL’ın belki de en kolay gruplarından olan 7.grubu çok kolay domine ederek rahat bir şampiyonluk elde ettiler. Özellikle şampiyonluk yolunda elde edilen puan farkından sonra rehavete dayalı futboluyla ciddi eleştiriler alan Afjet Afyonspor, Balıkesir’de 3.lige çıkmak istiyor.8.grup şampiyonu olan ve İstanbul’un geçen sezon 3.ligden düşen temsilcisi Halide Edip Adıvarspor ise bu sezon disiplini elden bırakmadan az gol yiyerek şampiyonluğa ulaştı

Balıkesir’de oynanacak bu zorlu maçta Halide Edip Adıvarspor karşılaşmaya bir adım önde çıkacak olsa da taraftarını Balıkesir’e getirip avantaj yakalamak isteyen Afjet Afyonspor bu disiplinli ve sabırlı rakibi karşısında 3.lige çıkmak isteyecektir.

Kütahyaspor-Muğlaspor

Profesyonel lig özlemi ile yanıp tutuşan Türk futbolunun iki köklü kulübü Isparta’da 3.lig için karşı karşıya geliyor.Rakibine göre daha az koşan fakat usta ayakları ile karşılaşmaya bir adım önde çıkacak olan Kütahyaspor 9.grupta şampiyon olurken zorlanmadı. Türkiye’de yer alan tüm gruplar içinde en zor gruplardan biri olan 10.grupta Sökespor ile yaptığı yarışta ipi göğüsleyen Muğlaspor şampiyonluğa son 90 dakikada Denizli’de ulaştı. Rakibine göre çok daha fazla final maçı oynayan Muğlaspor’un bunu avantaja çevirip çeviremeyeceği ise bu final maçında herkes tarafından merakla beklenen konu olacak.

Kocaelispor-Sultangazispor
Amatöre düşen Türk futbolunun köklü kulübü Kocaelispor son iki senedir Bölgesel Amatör Ligde yer alıyor. Türkiye’de yer alan tüm gruplar içinde en zor gruplardan biri olan 12.grupta en erken şampiyonluğa ulaşan takım olan Kocaelispor ateşli taraftarı ile Eskişehir’de seyirci rekoru kırarak 3.lig hedefliyor. Ve bizce de bu maçın kesin favorisi olacaklardır.

11. Grup'ta şampiyon olan İstanbul temsilcisi Sultangazispor ise açıkçası statü gereği biraz şanssız bir eşleşme yaptı.Güçlü rakibi karşısında hem rakibini hem de ateşli Kocaelispor taraftarını yenmek zorunda olacaklar. Kolay olmasa da son yıllarda sürekli zirveyi zorlayan oturmuş kadroları ile sürpriz yapıp tüm Türkiye gündemine oturma fırsatı yakalamaya çalışacaklar.

YAZI: BAL TEKNİK DİREKTÖRÜ

Hiç yorum yok:

Sultangazispor BAL umutlarını sürdürdü

İstanbul SAL Klasman A Grubu son hafta maçında Sultangazispor Beşyüzevlerspor'u 1-0 yendi.