Pazartesi, Eylül 22, 2014

Büyükçekmece-Edirne maçının ardından

Ligin ilk maçında aldığı Arnavutköy yenilgisi ile kötü bir başlangıç yapan Çekmece Belediyespor mutlak galip gelmek istediği Edirne karşısında zorlandı ama üç puana ulaştı.

 

Kendi saha ve seyircisi önünde ilk maçına çıkan Büyükçekmece Belediyespor sahaya 1-4-2-1-3 düzeninde çıkarken, rakibi Edirnespor ise tipik deplasman takımı gibi 1-4-5-1 düzeninde çıktı.

 

Edirne’nin bu aha dizilişini ne seyirciler ne de teknik heyet bir türlü çözemedi ve maçın ilk yarım saati bitse de gitsek havasında geçti.

 

İlk yarım saatin sonunda Oğuzhan kalitesini ortaya çıkartıp oyuna ağırlığını koyunca Büyükçekmece tek kale oynamaya başladı. Büyükçekmece takımının ilk organize atağında Serkan sol kanattan ters tarafa kestiği mükemmel top döndü ve sağdan pozisyon oldu. Sağ kanattan yapılan ortada Oğuzhan oyunu ve pozisyonu iyi süzüp topla ceza sahası içinde topla buluştu ve harika bir gol vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Yine aynı Oğuzhan devre biterken kaleci ve müdafaanın anlaşmazlığını iyi takip edip skoru 2-0’a getirdi ve devre 2-0 Büyükçekmece Belediyespor’un galibiyetiyle sonuçlandı.

 

Maçın ikinci yarısı ilk yarısının kopyası şeklinde oynandı. Bu yarıda Edirne takımı biraz kıpırdasa da Büyükçekmece takımı Edirne’ye pozisyon vermedi. Yalnız 75.dakikada hakem öyle bir penaltı verdi ki Çekmece aleyhine Patagonya’da bile öyle bir penaltı verilmezdi.

 

Top Serkan’ın göbeğine çarptı hakem penaltı verdi. Futbolun adaleti yok derler ama haksız verilen penaltının adaleti varmış ki Edirne penaltıyı gole çeviremedi ve maç 2-0 bitti.

 

Gelelim Çekmece takımına. Büyükçekmece Belediyespor takımı çok kaliteli oyunculardan kurulmasına rağmen henüz takım havasında değiller. İki kanatta oynayan Ali ve Çağrı belli ki çok kaliteli oyuncular ama ne yazık ki oyunda kaldıkları sürece takımlarına en ufak bir katkıları olmadı.

 

Çekmece’nin kalecisi iyi bir kaleci takım kaptanı vasat ama görev adamı gibi oynuyor. İki stoper iyi sol bek Serkan’ın zaten kalitesi belli bugün bir çok ikinci lig takımında bu kalitede sol bek yok. Santraforları biraz ofsaytta dikkat ederse özellikle deplasman maçlarında iş yapar.

 

Birde Oğuzhan’ın arkadan gelişlerinde duvar olmaya çalışırsa Büyükçekmece Oğuzhan’dan çok daha fazla verim alır.

 

Özetle Çekmece takımı kaliteli bir takım olmasına rağmen henüz hazır bir takım değil, bir iki hafta içinde çok daha hazır hale gelecektir. Son bir not Edirne takımı bu haliyle bu grupta düşmeye en büyük adaydır.

YAZI: HAKAN ÖZKAZBEK

Hiç yorum yok:

KK Mevlanaspor'da hasret sona erdi

İstanbul 2. Amatör Lig 4. Grup'ta Kazım Karabekir Mevlanaspor sahasında Ambarlıspor'u yenerek ligde 5 hafta sonra kazandı.