Cumartesi, Eylül 27, 2014

Kadın Futbolunda Yeni Sezon – 3.Lig 2.Grup

Kadınlar 3.Lig değerlendirmemize 2.Grup ile devam ediyoruz.

Grubun favorilerinden ilki Aydın'ın 7 Eylül takımı. Geçen yılı 16 maçta 26 puan ile beşinci kapatan 7 Eylül bu yıl milli forvetleri Azize Erdoğan'ı Kireçburnu'na gönderdiler. 7 Eylül başkanı Mustafa Yılmaz bu kaybı alttan gelen oyuncular ile kapatmakta zorlanmayacaklarını düşünüyor. Yılmaz takımın amacını yetiştirici kulüp olarak üst düzey takımlara oyuncu sağlayabilmek olarak özetliyor. Takımda başka önemli bir kayıp yok. Kapanan Kızılcaköy'den gelen birkaç takviye dışında geçen yılki kadroyla oynayacak olan 7 Eylül'ün playofflara çıkması sürpriz olmayacak.

Diğer bir iddialı takım ise Nazilli Belediyespor. Her yıl destek problemleri ile lige başlayan, ancak tecrübeli oyuncu kadrosu ile belli standardın altına düşmeyen bir ekip görünümündeler. Geçen yıl gurubu 16 maçta 30 puan ile dördüncü bitirmişlerdi. Takımın yükünü çeken teknik direktör Abdurrahman Karataş yine destek açısından sıkıntılı. Yine de bu grubun önde gelen takımlarından olacaklar.

İki Aydın takımından sonraki takımlar  biraz daha geriden geliyorlar. Uzun yılların tecrübesine sahip Denizli Hanbat iki yıldır teknik sorumlu Talat Çelik'in deyimi ile orta şekerli. Takımın terfi ettiği yıl tüm takımları bölgeselden ikinci lige alan, ardından geçtiğimiz sezon ikişer takım dışında tüm takımları küme düşüren TFF'ye tepkileri büyük. Takım oyuncularının önünü açabilmek için lige devam ediyor, ancak sıralama hedefleri yok. Bozkurt Lisesi bağlantılı takımın potansiyeli yüksek. Umarım tekrar motive olarak lige yeniden renk getirirler.

Eskişehir Çamlıca'da da benzer problemler var. Başkan Savaş Hancı takımın tadı olmadığını söylüyor. Özellikle altyapı oyuncuları konusunda Eskişehirspor ile bazı anlaşmazlıklar yaşadıklarını söyleyen Hancı, Türkiye Okullar Şampiyonu olan yıldız kızları karşılıksız olarak, tamamen Eskişehirspor'a verdiklerini belirtti. Takım yeniden kurulduğu için bu yıl tek beklentileri tecrübe kazanmak. Onların da sıralama hedefleri yok.

Balıkesir Harb-iş gruptaki tek yeni takım. Teknik sorumlu Fevzi Dönmez Balıkesir'den yetiştirdikleri kızlarla katıldıkları ligde bu yıl iddiaları olmadığını söylüyor. İlk sezon hedefleri tecrübe kazanmak ve yetiştirdikleri oyuncuları vitrine çıkartarak onlara fırsatlar yaratabilmek. Takımın iki yıldır süren çalışma düzeni ve oyuncuları aşama kaydetme konusundaki azmi takdire değer. Bu yıl altyapılarda ilk kez maç kazandılar, ancak daha önemlisi kaybettikleri maçlarda da Konak, BESEM gibi takımlara karşı dişe diş bir mücadele ortaya koydular. En büyük sorunları çevrede hazırlık maçı yapacak takım bulamamaları. Harb-iş bu odağı sürdürürse bir iki sezon sonrasının dişli takımlarından biri olacak.

Türkiye kadın futbolunda bulunan ve İhsan Ünlü'nün ulaşmadığı kimse olduğunu sanmıyorum. Zaten Gemlik Zeytinspor bu odağın eseri olarak geçen yıl sezonda oynadıkları 16 maç dışında 8 altyapı şampiyonası ve 28 tane de hazırlık maçı yapmışlar. Geçen yılki kadroya ek olarak Darıca'da okul takımından altı, İzmit'ten iki oyuncu aldılar. İki de Yalova'dan transfer ile takım oluşacak. Bu yıl geçen yıldan daha iyi bir sıralama hedefliyorlar. Ünlü, takımın artık daha tecrübeli olduğunu ve özgüven kazandığını söyleyerek iyi bir sezon beklediğini belirtiyor.

Aynur Aydoğan'ın Elitspor'u tamamen KFEM'den yeniden kurulmuş. Pırıl pırıl gençlerden oluşan, beden eğitimi bölümünü hedefleyen liseli kızlardan oluşan bir takım olarak mücadele edecek Elitspor. Aydoğan, takımın iyi bir tempo tutturursa sahada güzel bir futbol sergileyeceğini belirtiyor. Takımın en önemli handikapı kadro derinliği olacak.

Özetle, grubun favorileri Aydın ekipleri olacak. 7 Eylül ve Nazilli Belediyespor arasına başka bir takımın girmesi zor gözüküyor. Zeytinspor zirveyi zorlamaya çalışacaktır. Ne kadar iddialı olacakları ilk haftalarda belli olur. Bunların dışındaki takımların sürpriz şansı ise ancak çok üst düzey bir hava yakalamalarına, veya Denizli Hanbat örneğindeki gibi lige odaklanmaya karar vermelerine bağlı.

Son olarak bu gruptaki takımların çoğunluğundan gelen, özellikle seyahat teşviklerinin sınırlanmasına dair yakınmayı not edelim. Bir kulübümüz üçüncü ligde teşvik miktarlarının düşük tutulması konusundaki sıkıntıyı "birinci ve ikinci lig kulüpleri lokantada yiyecekler de bizim kızlarımız soğan ekmek mi yiyecekler" diye özetledi. Bizden iletmesi.

Devam edeceğiz...

 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.