Pazartesi, Eylül 29, 2014

Hakem darp edildi, maç yarıda kaldı!

İstanbul Süper Amatör Lig 7.grup mücadelesinde Mimarsinanspor, kendi saha ve seyircisi önünde Batı Trakya Türklerispor'u konuk etti.  Sahaya atlayan bir taraftarın maçın Yardımcı Hakemini darp etti ve maç 80.dakikada yarıda kaldı.


Oldukça çekişmeli ve seyir zevki yüksek karşılaşmaya 82.dakikada yaşanan olaylar damga vurdu. Mücadele konuk ekibin 3-2'lik üstünlüğü ile devam ederken sahaya atlayan bir taraftar önce Kıdemli Yardımcı Hakem Cenk Fatih Demirci'yi darp etti, sonrasında kendisine tepki gösteren Mimarsinanspor'lu oyuncularla tartıştı. Karşılaşmanın hakemi Aydoğan Kaş triosunu da yanına alarak soyunma odasına gitti ve bir daha sahaya dönmedi. Yarıda kalan maç ile ilgili kararı TFF İstanbul İl Temsilciliği verecek.


Sağanak yağmur altında başlayan mücadelenin ilk tehlikeli atağı ev sahibi ekipten geldi. Ev sahibi ekibin kazandığı serbest atışta topun başına geçen Erdem'in vuruşu kaleci Yusuf'tan döndü, dönen topu Deniz tamamladı Yuusf bir kez daha başarılıydı. 12.dakikada ev sahibi ekipten Sabri sol çaprazdan ceza sahasına girdi, vuruşunda Yusuf topu kornere çeldi.

16.dakikada konuk ekip ani gelişen atakta gole çok yaklaştı. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Furkan kaleci Sami ile karşı karşıya kaldı. Genç oyuncusunun uzak direğe vuruşunda top yandan auta çıktı. 20.dakikada konuk ekip Feyyaz'la gole çok yaklaştı. Golcü oyuncunun vuruşunda top yandan auta gitti.

Penaltı ve gol geldi
Karşılaşmanın 23.dakikasında Batı Trakya Türklerispor defansında Mehmet zamanlama hatası yapınca Mimarsinanspor kanat oyuncusu Öğünç'ü ceza sahası içinde düşürdü. Bu pozisyonda mücadelenin hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve Mehmet'e sarı kartını çıkardı. Ev sahibi ekip oyuncularının kırmızı kart itirazları vardı ancak sonuç değişmedi. Topun başına geçen Doğan topu ağlara gönderdi 1-0.

Havanın yağmurlu olmasından dolayı her iki ekip oyuncuları da uzaktan şutlarla gol denedi. Konuk ekipte Furkan Bulut'un ard arda çektiği sert şutlar tecrübeli kaleci Sami'de kaldı. Ev sahibi ekipte Doğan'ın uzaktan vuruşunda kaleci Yusuf başarılıydı. İlk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip etkili başladı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Feyyaz, Sercan ile mücadelesinde yerde kaldı. Bu pozisyonda konuk ekip oyuncuları penaltı beklerken mücadelenin hakemi devam kararı verdi. Bu pozisyon sonrasında  Sercan ile Feyyaz arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Feyyaz'ın kendisine çelme taktığını söyleyen defans oyuncusu ile Feyyaz arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Beraberlik penaltı ile geldi
Karşılaşmanın 53.dakikasında Mimarsinanspor ceza sahasına giren Furkan Bulut rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Aydoğan Kaş yardımcı hakemi Mustafa Alp Usta'nın uyarısı ile penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Yunus Emre beraberlik golünü kaydetti 1-1.

Ev sahibi kızardıKarşılaşmanın 58.dakikasında ev sahibi ekipten Sercan ile Feyyaz arasındaki topsuz alanda yaşanan olaydan sonra karşılaşmanın hakemi yardımcı hakemi Mustafa Alp Usta'nın yanına gitti ve Sercan'ı rakibine tekme attığı gerekçesi ile kırmızı kartla oyun alanı dışına gönderdi. Bu pozisyon öncesinde topsuz alanda Feyyaz'ın iki kere tekmesine maruz kaldığını belirten Sercan soyunma odasının yolunu tuttu.

10 kişiyle öne geçti
Mücadelenin 61.dakikasında Batı Trakya Türklerispor ceza sahasına yapılan ortaya çok iyi yükselen Doğan'ın harika kafa vuruşu günün başarılı ismi Yusuf'u çaresiz bıraktı ve ev sahibi ekip bir kez daha öne geçti 2-1.

Atamayana attılar
10 kişi kalmasına rağmen öne geçen ve etkili futbolunu sürdüren ev sahibi ekip 65.dakikada gole çok yaklaştı. Deniz'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan tecrübeli golcü Sefer Dursun'un uzak direğe vuruşunda top direği sıyırarak auta çıktı. 68.dakikada ani gelişen Mimarsinanspor atağında Serfer Dursun'un altı pasa ortasına Serkan vurdu, Serkan'ın vuruşu Yusuf'tan geri geldi. 71.dakikada Batı Trakya Türklerispor ceza sahasında topla buluşan Sefer Dursun'un sert vuruşunda top Görkem'in eline çarptı. Bu pozisyonda ev sahibi ekip oyuncularının penaltı itirazları vardı ancak mücadelenin hakemi Görkem'İn elinin göğsünde olduğunu belirterek devam kararı verdi.

74.dakikada gelişen Batı Trakya Türklerispor atağında sol kanattan yapılan ortada Feyyaz topuğu ile altı pasa aktardı, oyuna ikinci yarıda dahil olan Apdullah, Mimarsinanspor'lu defans oyuncularının bakışları arasında topu ağlara gönderdi 2-2.  Karşılaşmanın 78.dakikasında Mimarsinanspor yarı alanına gönderilen topta Mimarsinanspor defansının sektirdiği top Feyyaz'ın önünde kaldı. Ceza alanına giren golcü oyuncu kaleci Sami'nin yanından topu ağlara gönderdi 2-3.

Mücadelenin 82.dakikası oynanırken Mimarsinanspor yarı alanında , Batı Trakya Türklerispor oyuncusu Furkan topu vermekte ağır  davranınca kaleci Sami ile itişmeye başladı. Tam bu esnada Mimarsinanspor tribünlerinden atlayan bir kişi önce yardımcı hakem Cenk Fatih Demirci'yi darp etti ve tartışmanın yaşandığı tarafa doğru yönelmeye başladı. Bu harekete tepki gösteren Mimarsinanspor'lu oyuncular ile de tartışan taraftarı Mimarsinanspor'lu oyuncular ve yöneticiler tribünden dışarı çıkarttılar. Yardımcı hakeme yapılan bu hareket sonrasında karşılaşmanın hakemi Aydoğan Kaş triosunu da yanına alarak soyunma odasına girdi ve bir daha dışarı çıkmadı. Oldukçe zevkli geçen mücadeleye damga vuran bu olay gösterilen mücadeleye gölge düşürmüş oldu.

Mimarsinan Stadı'nda tribünlerin bu denli sahaya yakın olması ve hiçbir koruyucu önlemin alınmaması ileriki dönemlerde daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Yetkililerin daha vahim sonuçlar doğuracak olaylar gerçekleşmeden tedbir almaları gerekir. Karşılaşma boyunca bizlerden yardımını esirgemeyen saha komiserimiz Sayın Basri Basmaz'a teşekkür ederiz.

HABER-FOTOĞRAF: ERDEM SAĞOLAN

[gallery link="file" columns="4" ids="146064,146031,146032,146033,146034,146035,146038,146039,146042,146045,146048,146050,146053,146056,146058,146061,146063"]

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...