Cuma, Şubat 21, 2014

Çengelköyspor maçı tecrübesi ile kazandı

Vefa Stadında oynanan Çengelköyspor-Tunaspor SAL Klasman Grubu maçında ilk devrede iki gol bulan Üsküdar temsilcisi hanesine çok önemli 3 puan ekledi ve zirvenin üst sıralarında yerini aldı.



IMG_0203
Çengelköy takımı 4 yaş büyük!
Yaş ortalaması 24’ü bulan Tunaspor ile ilk 11’inin ortalaması 28 olan Çengelköyspor’un maçında Hakemin düdüğüyle birlikte daha tecrübeli bir takıma sahip olan Çengelköyspor oyunda istediğini yapmaya başladı. Saha için organizasyonları rakibine göre daha iyi olan yeşil-beyazlılar ilk 30 dakika içinde çok üstün bir oyun sergilediler.


Çengelköy’ün golü 'geliyorum' dedi
Maça gelince; Klasman Grubu maçlarına seri galibiyetler başlayan Bayrampaşa temsilcisi Tunaspor ile lige iyi başlamasına rağmen ilerleyen haftalarda istediği sonuçları alamayan Çengelköyspor’un maçında oyuna daha iyi başlayan taraf Üsküdar ekibi Çengelköyspor oldu. Fırat Işık müthiş oyun anlayışı ve oyun becerisi ile takımına önemli bir güç katarken, Beşyüzevler’den alınan Murat Çakal da sağ taraftaki etkili oyunu ve Tunaspor’un defansın solunda görev yapan oyuncuya çabuk üstünlük kurması ile Çengelköyspor maça avantajlı başladı. Tecrübeli golcü Onur Atila’nın çalışkanlığı ve ne yaptığını bilen oyun anlayışı ile birlikte genç golcü Erkut’a verdiği etkili paslar zaten Çengelköyspor’un golünün erken geleceğinin bir işareti gibiydi.


IMG_0196 
Tuna kalecisi Selçuk’un gollerde hatası var
Çengelköyspor’un ilk golünde Tunaspor savunmasının büyük hatası ile kırmızı-beyazlıların başarılı kalecisi Selçuk’un tereddütte kalması ve hızla içeri dalan Erkut’u geç fark etmesiyle birlikte genç golcünün çok ustaca bir akıllıca hamlesiyle Selçuk bir anda duraksamak zorunda kaldı. Bu pozisyonda Erkut ya penaltıyı alacak, Tunaspor’u da 10 kişi bırakacaktı ya da boş kaleye golü atacaktı. Topun sağ tarafa gitmesine rağmen çok becerikli bir vuruş yapan Volkan Erkut Öztürk takımını 1-0 öne geçirdi. Ardından yapılan ortaya mükemmel yükselen Onur Atila kaleci Selçuk’un zamanlama hatasını iyi değerlendirdi ve takımını 2-0 öne geçirdi fakat sanıyorum düşerken yere ters bastı ve ilk devrenin kalan kısmında bu sakatlığının etkisiyle çok da verimli olamadı. Yediği iki golden sonra toparlanan Tunaspor, Ahmet’in kazandığı toplara ilave olarak Eren Ziya’nın oyun kalitesini arttırması ve Furkan’ın teknik kapasitesini sergilemeye başlaması ile oyunda ağırlığını hissettirdi. Tunaspor’ın ilk devrenin son dakikasında kazandığı pozisyonda biz tribünden tam olarak göremedik fakat kaleci Mesut’un Berkay’ın üzerine düşmesi anında top oyun alanının içindeyse Tunaspor’un penaltı kazanması, kaleci Mesut’un da topun kaleye paralele uzaklaşması sebebiyle sarı kart görmesi gerekebilirdi. Ancak öğrendiğimize göre kalecinin müdahalesi yerindeymiş ve Hakemin kararı da isabetliymiş.


Volkan Erkut Öztürk forvete alınabilirdi
Çengelköyspor devre arası sakatlanan Onur Atila ile genç ve sptinter yapısı olan Cihat’ı değiştirdi. Ancak Cihat’ın golcü özelliği taşımadığını gördük. Bu değişikliğinin ya da mecburen yapıldığını tahmin ediyorum ya da Aydın Hoca hatalı bir değişiklik yaptı. Bana göre sol tarafta görev yapan Erkut zaten golcü bir oyuncu. Erkut esas yerinde oynasa işin rengi değişirdi. Çengelköyspor’da 60.dakikada Fırat oyundan çıktı ve yerine Emre oyuna dahil oldu. Daha sonra da Murat Çakal oyundan alındı ve Çengelköyspor’un oyunda etkisi ciddi şekilde azaldı.


IMG_02531 
Tunaspor üstünlüğü sağladı fakat golü bulamadı
Oyunun son 30 dakikasında Tunaspor defans oyuncuları Aykut ve Orhan’ın oyun kurmaları takıma fayda sağladı ve savunmadan çıkan isabetli toplarla Ahmet, Furkan ve Eren Ziya daha etkili oynamaya başladılar. Zaten son bölümlerde çöken Çengelköyspor orta sahası karşısında üstünlüğü ele alan Tunaspor sayısız gol pozisyonlarına girmeye başladılar ancak Bayrampaşa ekibinin forvetleri bu fırsatları değerlendiremediler. Başka bir deyişle de tecrübeli Çengelköyspor savunması buna fırsat vermedi. Son olarak da Paşabahçe’den alınan Mesut’un ne denli iyi bir transfer olduğunu hep birlikte gördük. Çengelköyspor şimdi bu ligin en iyi iki kalecisine sahip (Mesut ve Oktay), ayrıca defansta görev yapan Mahmut Rıdvan Cumurcu da oynadığı futbol ile göze çarpan oyuncuların başında geldi.


IMG_0206 
Küçükköyspor maçı zor olacak
Sonuç olarak; İki takımın da kalitesi yüksek olmasına rağmen oyun anlayışı hem Çengelköyspor’a hem de Tunaspor’a yakışmadı. Beklentilerimizin altında bir maç seyrettiğimizi ifade etmek isterim. Maçı izlemeye gelenlerde hayal kırıklığı ile stattan ayrıldılar.  Eksikleri olsa da takımların elindeki oyuncuların neler yapabileceklerini hayal etmek gerekirdi.  Yetenekli oyuncuya güvenmek gerekir. O zaman her şey daha farklı olacaktır.  Tunaspor bu maçı kazansaydı Bölgesel Amatör Lig yolunda çok büyük bir mesafe kat etmiş olacaktı. Bu grupta 4’de 4 yapmak muhteşem bir iş olurdu. Tunaspor’u şimdi toparlanmış, artık her maç kampa giren ve taraftarının da etkisinin gittikçe arttığı Küçükköyspor maçı bekliyor. Zor bir maç olacak. Çengelköyspor ise kaliteli kadrosuna rağmen Klasman Grubuna istediği gibi başlayamayan Sarıyer Yenimahallespor ile karşılaşacak. Bu maç da sanıldığı kadar kolay olmaz.


 


YAZI: METİN UZUN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...