Cumartesi, Şubat 15, 2014

Amatör futbolcuların canı, can değil!

Çengelköyspor ile Tunaspor arasında oynanan İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçında rakibinin darbesi ile sakatlanan Tunasporlu futbolcu ambulans olmayınca dakikalarca yerde beklemek zorunda kaldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait Vefa Stadında oynanan Çengelköyspor ile Tunaspor arasındaki İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 4.hafta maçının 44.dakikasında rakibinin darbesi ile sakatlanan Tunaspor'un 20 yaşındaki futbolcusu Berkay Çakır, takım masörünün yaptığı ilk müdahaleden sonra arkadaşlarının yardımıyla oyun alanı dışına sedye ile taşındı. 


Ardından yol kenarında yere yatırılan futbolcu ambulans gelmediği için 7 derecelik havada 15 dakika civarı yerde acılar içinde beklemek zorunda kaldı. Futbolcu daha sonra Yöneticilerinin kollarında 100 metre taşınarak ana caddeye çıkartıldı ve geç de olsa gelen ambulans ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bu akşam saatlerinde hastaneden taburcu edilen ve sağ bileğinde ezilme olduğu belirlenen futbolcu 3-4 hafta takımdaki yerini alamayacak.


"Herkes topu diğerine atıyor"
Ancak asıl sorgulanması gereken konu başka. Amatör futbolcuların canının hiç kıymeti yok. İstanbul futbolunun en büyük sorunlarından birisi olan sağlık konusunda hiç kimse kılını kıpırdatmıyor. Herkes topu diğerine atıyor. Vefa Stadı bilindiği üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait. Maçta ne ambulans var nede güvenlik. Allah'a emanet bir maç oynanıyor. Amatör bir futbolcu (Allah korusun) ölünce mi birileri önlem almaya kalkacak? Yazık, bu ülkede amatör sporcular kimsenin umurunda değil. Hiç kimse bu kadar kaderine terk edilmiyor. Devlet amatörleri yok sayıyor, TFF zaten umursamıyor bile... Ancak yine TFF'nin bütçesinin de %19'unun amatör kulüplerden gelen para olduğunu da belirtmek gerekir.  Yazık sadece yazık...


HABER: ALİ KEMAL DEMİR


[gallery link="file" columns="4" ids="110792,110793,110795,110796,110797,110798"]

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor'da Güven veda etti

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup ekiplerinde Şile Yıldızspor'da antrenör Kerem Güven yeşil beyazlı ekibe veda etti.