Çarşamba, Nisan 19, 2023

Samandıra FK'dan lige muhteşem başlangıç


İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta Samandıra Futbol Kulübü oynadığı 5 maçı da kazanarak liderlik koltuğuna otururken oynadığı tüm maçları farklı skorlarla kazandı ve sadece 2 gol yedi.

2022'de kurulan ve liglerde ilk sezonunu yaşayan turuncu-siyahlı ekip kendisini 90'ların sonu ve 2000'lerin başında İstanbul amatör liglerinin güçlü ekiplerinden biri olarak kabul ettiren Samandıra İdman Yurdu'nun mirasçısı olarak kabul etmekte. Samandıra İY iki kez İstanbul'u 3. Lig'e terfi maçlarında temsil etmiş, daha sonra Samandıra'nın yeni kurulan Sancaktepe ilçesinin bünyesine girmesi sonrası ismini Sancaktepe Gençlikspor olarak değiştirmişti. Bilindiği gibi o isim değişikliğinin ilk yılında belediye destekli Sancaktepe Gençlik 3. Lig'e çıkmıştı.

Samandıra İdman Yurdu gibi turuncu-siyahlı renklere sahip olan Samandıra İdman Yurdu, Samandıra Kültür Sosyal Dayanışma ve yardımlaşma Derneği'nin çabaları ile kurulmuş bir kulüp. Turuncu-Siyahlıların başkanlığını Mustafa Babacan yapmakta. Bu sezon 1. Amatör Lig'de şampiyon olan istanbul Esnafspor ve yine 1. Amatör Lig'de yer alan Sultanbeylispor'dan önemli isimleri transfer eden Samandıra FK hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

Haber:  Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...