Cuma, Nisan 21, 2023

Nestavarro ve Sebastian SAL Klasman gruplarını yorumluyor



Geldik amatör futbolun en keyifli en güzel maçlarının oynanacağı zamana.. 

Mükemmele yakın bir play off bizleri beklerken her maç nefesleri kesecek izlemeye gitmediğimiz diğer maçta aklımızın kalacağı futbola doyacağımız bir play off öncesiplayoffa kalan bütün takımlarımızı tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Tahmin oranımızın gayet iyi olduğunu düşünüyorum  %-70-80 oranında iyi bir istatistik yakaladık. Yorumlarımız sadece bizi bağlar elbette bazılarını memnun etmezken bazıları da bizleri utandırdı.

Zor bir süreç deprem felaketi nedeniyle liglere verilen aralar kulüplerimizi olumsuz etkiledi. Böyle elim olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle bu sene sizler maçlarınızı oynarken biz yine bazen kale arkalarında bazen tribünlerde sizleri takip ettik. 

Play offlar öncesinde de kendimizce yine yorumlarda bulunacağız. Ateşten gömlek 2 grupta kimin çıkacağını bilmek imkansız ama Sebastian yine yorumlarıyla sizlere en azından Bölgesel Amatör Lig'e çıkacak 8 takımın 6'sını sizlerle paylaşacak

A GRUBU

Maltepespor grubunda oldukça rahat bir şekilde play-offlara kalan belki de play off'un en tecrübeli ekiplerinden... Kırmızı Yeşilliler bu grupta diğer takımlara göre bir adım önde. Sezon içinde kaptanları Murat Gürsu, Selçuk ve Fuat'ın ayrılığını çok iyi transferlerle çabuk kapatırken Leventspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumundalar. Maltepespor son oynadığı maçlardaki futboluyla da BAL'ın en güçlü adayı. Sebastian bu sene Maltepespor'un BAL'a çıkacağını düşünüyor

Beşyüzevlerspor play-off grubunun mütevazi ama istikrarlı kadrosuna bu liglerin havasını solumuş bir kaç takviye yaptı. Yeniden Bölgesel Amatör Lig'e geri dönmek isteyen Gaziosmanpaşa temsilcisi adeta ateşten gömlek denilen grupta sonuna kadar sürpriz kovalayacaktır. Beşyüzevler'i bu grupta
dengeleri belirleyecek takım olarak görüyorum. Sebastian bu sene Beşyüzevler'in alacağı sonuçlara göre dengeleri değiştireceğini ancak BAL'a çıkamayacağını düşünüyor.

Anadolu FK play off'a namağlup gelen tek ekip. Mehmet Berk Güngör'ün talebeleri bu sene 3. grubu domine ederken play off'u garantileyen de ilk ekip olmuştu. Bu sezon kurulmasına karşın yıllardır beraber oynayan oyunculara tecrübeli futbolcularla süsleyen tecrübeli hoca futbolun bilimini üst seviyede kullanarak takımının Bölgesel Amatör Lig bileti alması için her şeyi yapmış durumda. Sebastian bu sezon Anadolu FK'nın bu grupta dengeleri belirleyeceğini, sürpriz olmazsa BAL'a çıkacağını düşünüyor.

Çekmeköy Belediye Alemdağspor... Aydın hocanın talebeleri geçen sezon yarım bıraktıkları işi bu sene tamamlamak istiyorlar. Zor bir gruptan güle oynaya play offa kalan Çekmeköy temsilcisi kadro genişliği ve kalitesiyle bu sezonun en formda ekiplerinden. 
Sezon boyunca tek mağlubiyet alırken takımın havası ve moralleri oldukça yerinde. Sebastian bu sene Çekmeköy Alemdağspor'un mutlaka BAL'a çıkacağını düşünüyor.

Beykozspor...  Beykoz halkı camiası taraftarı futbolcusu hepsi BAL'a kenetlenmiş durumda. Bu sezon oynadıkları 5. Grup'ta zorlansalar da play off bileti almasını bildiler. Beykozspor yeni transferlerinden sonra bambaşka bir kimliğe bürünürken 5 mağlubiyet ile Play offtaki takımlar arasında grubunda en fazla mağlup olan ekip durumunda. Yeni transferler adaptasyon sorunu çekmezse BAL onlar için sürpriz olmaz. 
Sebastian bu sene Beykoz'un şansını diğer takımlara oranla daha yüksek görürken en büyük kozunun taraftarı olduğunu düşünüyor. 
DİP NOT : Küçükçekmece-Beykoz maçı öncesinde gereken önlemlerin alınacağını ve her iki takımın taraftarının sağduyulu olacağına inanıyorum.

Sarıyer Yenimahalle SK: İnkılapspor'la girdikleri kıyasıya zirve mücadelesinden galip ayrılırken bu sezon adınlarını sık sık bizlere duyurdular. Oynadığı futbol ve güçlü kadrosuyla Sarıyer Yenimahalle Bölgesel Amatör Lig'e çıkmak için bütün kozlarını sahaya sürecek. 
Sebastian bu sene Sarıyer Yenimahalle'nin şansını diğer takımlara oranla daha az görüyor.

Taçspor 'ölüm grubu' dediğimiz 7. Grup'tan son 6 maçında 5 galibiyet ve Galata'nın da beraberliği sayesinde çıktı ancak bir başka ölüm grubuna düştü. Yine de kaliteli kadrosu, tecrübeli oyuncularıyla Taçspor favoriler arasında. 
Deniz Keskin ve talebeleri ilk kez katıldıkları play-off'ta misafir gibi gözüküyor. Sebastian bu sene Taçspor'un tecrübe kurbanı olup BAL'a çıkamayacağını düşünüyor.

Küçükçekmecespor... Sezon içerisinde selamlarını sık sık aldığımız Yeşil beyazlı ekip adeta ligin dengeleriyle oynadı. Oynadıkları oyun ve göze hoş gelen futbollarıyla 8. Grup'u Alibeyköyspor ile birlikte domine ederken güle oynaya play-off'a kaldılar. Ateşli taraftarıyla Bölgesel Amatör Lig için planlar yapan Çekmece temsilcisi sezonun son haftasına kadar aynı disiplin ve mücadele içerisinde kalırsa Bölgesel Amatör Lig onlar için sürpriz olmaz.

Sebastian Küçükçekmecespor'un BAL'a çıkamayacağını düşünse de kadrosunu bozmazsa son maça kadar iddialı konumda kalacağını düşünüyor.

Nestavarro: Taçspor favoriler arasında
Nestavarro'nun görüşleri genel olarak Sebastian ile uyuşsa da Taçspor noktasında kesin fikir ayrılığı var. Neredeyse tüm takımın tecrübeli ve kariyerli oyunculardan oluşması nedeniyle Taçspor favoriler arasında. Bu grupta herkesin birbirine çelme takacağını düşünüyorum. Grup maçlarında bizi 
ters köşeye yatıran Küçükçekmece’nin diğer ekiplere göre şansını az görsem de mutlaka belirleyici ekip olacaklardır. Bu ligin en hassas noktası mağlup olmamak... Yani yenemiyorsan yenilmeyeceksn. O bir puanlar kimleri kimleri BAL'a çıkardı.

B GRUBU

Yeni Ufukspor... Dramatik bir şekilde play off biletini alan sezon boyunca elde ettiği sürpriz sonuçlarla grubun dengesiyle oynayan Küçükçekmece ekibi son maçlarda aldığı peşpeşe galibiyetler ve dramatik Avcılar maçı ile rakibini playoffun dışına itti.
Diğer gruba oranla biraz daha kolay gibi gözüken bu grupta da işleri oldukça zor. Playoff'un hataya açık olmadığı, kaybedilecek puanın fazladan yenilecek bir golün bile hesaplarının yapıldığı ince bir lig... Bu sezonun transfer şampiyonlarından olan Yeni Ufukspor güçlü kadrosu tecrübeli isimleriyle Bölgesel Amatör Lig biletini son maça kadar kovalayacaktır.
Sebastian Yeni Ufukspor'un hata yapmaması durumunda Bölgesel Amatör Lig'e çıkabileceğini düşünüyor.

İstanbul Bulancakspor... Play off'un sürpriz ekibi, play off'un en tecrübeli hocalarından Ozan Karakiraz ile yeni sürprizin peşinde. Bağcılar ekibi diğer takımlara oranla belki de play offun en düşük bütçeli takımı. Buna karşın mücadeleci oyun yapılarıyla sürprizi son maça kadar kovalayacaklardır.
Sebastian İstanbul Bulancakspor'un play offa çıkmasının büyük bir başarı olduğunu düşünürken bu grupta iddialarının olmadığı görüşünde.

Ortaçeşmespor... Play-off grubuna renk katacak olan Ortaçeşmespor, Selimiye ve İstanbul Bafra'yı saf dışı bırakarak bileti aldı. Play off havasında oynadıkları Anadolu Fk maçında ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler. Ortaçeşme camiası taraftarı yönetimi futbolcusu bu sezon Bölgesel Amatör Lig için kenetlenmiş durumdalar.
Sebastian bu sene Ortaçeşme'nin BAL'a çıkamayacağını düşünüyor. Fakat alacakları sonuçların ligin dengesini değiştireceği, son maçlara doğru her sürprize de açık oldukları görüşünde.

4. Grup ikincisinin belirlenmesini son ana kadar beklerken haftalık fikstüre konmamasının ardından yorum yapmaktan kaçınıyoruz. TFF'nin verdiği karara göre Çubukluspor şu anda grupta görünüyor ancak Tahkim süreci devam etmekte...

Leventspor bu sezon oynadığı grupta en yakın rakibi Beykoz'a 12 puan fark atarak play off biletini alan temsilciler arasında en yakın rakibine en fazla puan farkı adan takım. Amatörün sembol isimlerinden Metin Uzun'un talebeleri BAL'a geri dönmek için çok istekli. Ligin Maltepespor'la birlikte en az gol yiyen takımı durumundalar.
Attıkları 62 golle ligde en fazla gol atan 3. takım olan Leventspor rakiplerinin de korkulu rüyası.
Sebastian Leventspor'un güle oynaya BAL'a çıkacağını düşünüyor.

İFA Spor... Grubunu rahat bir şekilde bitiren Küçükçekmece ekibi sezonu son maçta aldığı mağlubiyet ile kapattı. Tecrübeli çalıştırıcı Abbas Yaşar son dakika transferleri ve tecrübeli kadrosuyla İFA'yı tekrardan Bölgesel Amatör Lig'e taşımak için vargücüyle çalışacak.
Sebastin İFA'nın BAL'a kesin kalacağını düşünüyor.

Galata SK... Ölüm grubunu lider bitirerek adeta gövde gösterisi yapan Galata play off grubunda ligde oynadığı gruba nazaran daha kolay bir gruba düştü. Sezon içerisinde oynadıkları maçların çoğu playoff havasında geçerken camia bu tarz maçlara ve atmosferlere alışkın... Yeni transfer ve hoca değişiklikleriyle Bölgesel Amatör Lig'i ne kadar istediklerini gösteren Galata camiası bu sezon istediklere yere 7 maç uzaktalar.
Sebastian Galata'nın elini kolunu sallayarak bu ligden çıkacağını düşünüyor.

Alibeyköyspor... Play off grubunun en köklü camialarından olan Alibeyköyspor'da yönetim taraftar ve futbolcular BAL'a kenetlenmiş durumda. Son haftalarda yakaladıkları hava ile Bölgesel Amatör Lig'i istediğini gösteren Alibeyköy oynadığı son 11 maçta 10 galibiyet alarak adeta 8. grubu domine etti.

Sebastian Alibeyköy'ün Yeni Ufukspor ile 4.'lük yarışı içerisinde olacağını düşünüyor.

B Grubu'nda Nestaravarro Leventspor, İFA ve Alibeyköyspor takımlarını birer adım önde görüyor. Dördüncülük için diğer ekiplerin mücadelesi olur kanımca.  Zorlu gruptan çıkan Galata ile yaptığı flaş transferlerle Yeni Ufuk dikkat çekici ekipler. Taraftar desteği ile Ortaçeşme genç ve dinamik kadrosu ile Bulancak takımının ise belirleyici olacağını düşünüyorum. Eğer 4. Grup'tan Çubukluspor çıkarsa onların da yarışta olacağı kanısındayım aksi durumda gelmesi muhtemelen olan Yeşilova Esnafspor'un zirveyi zorlayabileceğini düşünmüyorum.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sen mümkünse yorum yapma 500 evler tugay hocanın önderliğinde seve seve çıkar bu gruptan bildiğin bişey yok sadece para harcayan kulüplere sirinlikle yapılmış yorumlar

Adsız dedi ki...

Yoğurt misali ya tutarsa, Beykoz uzak ara en iyi tribün olur yine.

Ned34 dedi ki...

Bütün yorumlar kendini bağlar.Herkesin kendi görüşüdür buda. Benimde görüşüm şu şekilde.BAL ligine çıkacak 8 takım arasına girecek takımlar Levent, İfa, Alibeyköy, Maltepe, Çekmeköy, Taçspor, Galata ve Beşyüzevler olur görüşündeyim.Bütun takımlara başarılar

TFF Futsal Ligi Play-off programı

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.