Salı, Nisan 18, 2023

Sultan Mehmed Hanspor beşinci viteste



İstanbul 2. Amatör Lig 16. Grup'ta 5. Hafta mücadelesinde lider Sultan Mehmed Hanspor sahasında Kozyatağı İdman Yurdu'nu 2-1 yenerek beşte beş yaptı.

Gülsuyu Asım Kara Stadı'nda oynanan mücadelede iki takım arasında bir taktik mücadele şeklinde geçti. Maltepe temsilcisi Sultan Mehmed Han topu ayağında tutup ayağa isabetli paslar veriyor, kendi sahasından attığı uzun toplarla etkili olmaya çalışıyordu. Kozyatağı ise rakibi kendi sahasına hapsetmek düşüncesiyle orta sahaya yakın bir yerde konumlanmıştı takım olarak. 



İlk gol ev sahibinden
Sultan Mehmed Han tarafından atılan uzun bir top oyuncularının kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağladı ve 16. dakikada bu atakla Sultan Mehmed Han Mert Hanoğlu ile golü buldu. Golden sonra Kozyatağı baskın oyununa devam etse de 30. dakikadan sonra tempo biraz düştü. İlk yarı 1-0 Sultan Mehmed Han’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
Fark ikiye çıktı
İkinci yarıda da Kozyatağı bastırıyor Sultan Mehmed Han kendi sahasında kalmayı ve top çevirmeyi tercih ediyordu.  Yine ilk gole benzer bir şekilde kendi sahasından gönderdiği uzun topla oyuncusunu defans arkasında buluşturmayı başardı ve kaleciyle karşı karşıya kalan Mert Hanoğlu ikinci golü kaydetti.


Kozyatağı 10 kişiyle golü buldu
66. dakikada konuk Kozyatağı 10 kişi kaldı. Sultan Mehmed Han oyuncusunun kaleciyle karşı karşıya kalmasına engel olmak için faulle durduran Kozyatağı'ndan Musa Harun Güçtemur kırmızı kart gördü.
80. dakikada Kozyatağı penaltı kazandı ve gole çevirerek durumu 2-1’e getirdi Bora Tetik ile.  

Penaltı golünden sonra Kozyatağı İdman Yurduspor’un çabaları beraberlik için yeterli olmadı ve maçın skoru değişmedi: Sultan Mehmed Han 2- Kozyatağı İdman Yurduspor 1.

Sultan Mehmed Hanspor en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvede yer alıyor. Dokuz puanda kalan Kozyatağı dördüncü sırada.



Maç Sonunda yapılan açıklamalar şu şekilde oldu:

Kozyatağı İY kalecisi Kıray Kocabaş: 
Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Şanssız şekilde 1 – 0 geri düştük. Maçın ilk yarısı genelde bakıldığında ortada geçti. İkinci yarı biraz daha istediğimiz oyunu sahaya yansıttık ama hakemin iki takım aleyhine verdiği kararlar maçın kaderini belirledi. Biz ne olursa olsun önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Sultan Mehmed Han’ın gollerini kaydeden Mert Hanoğlu:
Biz yeni bir takımız aslında. Bu sene takım satıldığı ve yönetim değiştiği için bütün kadro değişti. Eski kadrodan benimle beraber iki oyuncu kaldık. Hedef tabii ki şampiyonluk. Karşı takım da yeni kurulan genç bir kadroymuş. İki taraf içinde saygılı güzel bir maçtı. Şu anda lideriz takım içinde her şey olumlu gidiyor. Zaten puan tablosuna da yansıttık. Genciyle tecrübelisiyle başarılı bir takım olduğumuzu düşünüyorum.

Bu sonuçla birlikte Sultan Mehmed Han 15 puanla gruptaki liderliğini sürdürürken Kozyatağı ikinci yenilgisini aldı ve 9 puanla 4. sırada yer aldı.

Bu arada Sultan Mehmed Hanspor karşılaşmada Kuzey Fırtına 61 SK logosu ve forması ile mücadele ettiği görüldü. Yönetim değişikliğine giden kulübün gelecek sezon bu ismi resmiyete taşıması bekleniyor.

Haber: Burak Bıyıklı

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.