Çarşamba, Nisan 19, 2023

TFF ligden çekilen takımı play-off'a aldı



Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi. Gruplarda ilk 7 play-off, kalan takımlar play-out oynayacak.

Ancak TFF, 28.03.2023 tarih 69 sayılı kararıyla sezona başladığı statüde değişikliğe gitti ve direkt düşmeyi kaldırıp play-out sistemi getirdi.  TFF ilgili kararda “Kadınlar Süper Ligi müsabakalarının tamamlanması ile ligden çekilen ve çıkarılan takımlar dikkate alınmaksızın oluşan puan tablosunda A Grubunu son sırada B Grubunu son 2 sırada tamamlayan 3 takım arasında çift devreli lig usulü play-out müsabakaları oynanır” dedi.


Lige başlanan statüde A Grubu’nda son 2 (Dudullu, Altay), B Grubu’nda son 3 (Trabzon, Adana İY, Kireçburnu) düşecekti. Lakin A Grubu’nda Hatay deprem nedeniyle çekildiğinden play-off sayısını tamamlamak için geçmiş dönemdeki örneklere ve dünya genelindeki teamüllere bakılarak Dudulluspor’un da ilk 7'ye eklenmesi bekleniyordu.

Ancak TFF’nin ilgili toplantıda ‘çekilenler dikkate alınmaz’ kararı sonrası Dudulluspor kendisini düşmemek için play-out maçları oynamak zorunda buldu.


Oysa eski statü olsa Hatayspor lige devam edemediği için Dudulluspor’un play-off’a yükselmesi gerekirdi. Ancak TFF son derece enteresan bir kararla ortada kadrosu olmayan Hatayspor’u play-off’a soktu ve dolayısıyla eşleştiği Fenerbahçe doğrudan tur atladı.



Dudulluspor itiraz etti ama...
Hatayspor’u play-off’a alan TFF B Grubu’nda yine deprem nedeniyle çekilen Adana İdman Yurdu’nu play-out’a almadı. Bu nedenle play-out Dudulluspor, Trabzonspor ve Kireçburnuspor arasında oynanacak ve bu ekiplerin ikisi küme düşecek. Eski statüde küme düşen Trabzonspor play-out ile ligde kalma şansı yakaladı.

Dudulluspor'un konuyla ilgili Tahkim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.

Haber: Efkan Bucak

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.