Perşembe, Nisan 20, 2023

Sinop'ta 3. Lig 'Özlem'i sona erdi



TFF’nin BAL grup liderlerini doğrudan 3. Lig’e alma kararının ardından 11. Grup lideri Küçükçekmece Sinopspor 3. Lig’e yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip böylece tarihinde ilk kez 3. Lig’e yükseldi.

1977 yılında Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova Mahallesi’nde Yeşilova Özlemspor ismiyle kurulan kulüp daha sonra Sinoplu vatandaşlarımızca devralınmış, Sefaköy’e taşınan kulübün ismi Sinop Özlemspor olmuştu. Kulüp 2005-2006 sezonunda 3. Lig’e terfi maçlarına katılmış, Sakarya grup merkezinde Tavşanlı Linyitspor’u penaltılarla eleyerek büyük bir sürprize imza atsa da finalde Zonguldak Belediyespor’a 2-1 yenilmişti.

Daha sonra İstanbul Sinospor ismini alan kulüp Rafet Orhan başkanlığında yaptığı yatırımlarla kısa sürede yükselişe geçti. İlk kez geçen sezon yer aldığı BAL’da grup şampiyonu olan Sinopspor play-off’ta Silivrispor ve Bulvarspor’a kaybetmişti.

Bu sezona Murat Şenvardar yönetiminde çok iyi başlayan ilk 8 maçını kazanan Sinopspor ilk yarının sonlarında üst üste alınan Hendekspor ve Çorlu 1947 SK yenilgilerinin ardından teknik direktör değişikliğine gitmiş ve Ertuğrul Yiğit’i göreve getirmişti.
Yiğit yönetminde sadece deplasmanda Çerkezköy 1911 Doğanspor’a kaybeden İstanbul ekibi bir ara Çorlu 1947’nin gerisine düşse de rakibinin puan kayıplarını iyi değerlendirdi. Son haftalarda final gibi iki maç oynayan Sinopspor Çorlu’yu 2-0 yenip Kalaycıspor’la 2-2 berabere kalarak üst üste 2. sezon grup şampiyonu oldu.

Böylece Küçükçekmecespor’un ardından Küçükçekmece’den ikinci kez bir kulüp 3. Lig’e yükseldi.

Haber: Yılmaz Aktepe

3 yorum:

Unknown dedi ki...

3. Lig'e yükselen Küçükçekmece Sinopspor'u kutlarım.

TFF’nin BAL grup liderlerini doğrudan 3. Lig’e alma kararının ardından 11. Grup lideri Küçükçekmece Sinopspor 3. Lig’e yükseldi. Kutlu olmasını dilerim.

Adsız dedi ki...

Helal olsun

Adsız dedi ki...

İstanbul merkezli sinopsporu desteklemem, sinop merkezli öz ve öz sinopsporu amatörden gelip 3. Ligde oynamadan desteklemem

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...