Cuma, Haziran 30, 2017

Kurt hoca Sedat Yılmaz sezonu değerlendirdi

Yerelfutbol.com’da bugünkü konuğumuz, bu sezon Giresun Emeksan U19’u çalıştıran Sedat Yılmaz oldu. Kendisi ile birlikte sezonu değerlendirmeye aldık. İyi okurlar…


Sezona nasıl ve nerede başladınız? Takımda imkanlar nasıldı?


Sedat Yılmaz: Sezona genç takım bazında Giresun Emeksan’da başladık. Olanaklar kısıtlıydı tabii… İdman olanağı, para olanağı ve saha olanağı kısıtlıydı. İdmanlara bile kendi arabamızla gidip geliyorduk. Sonuç ise bizim beklemediğimiz bir sonuç oldu. Ligi sondan bir üst sırada tamamlayıp 9 puanla küme düştük.


Giresun Emeksan’da bu sezon U19 takımını çalıştırdınız. Grubunuzda İstanbul Bulancak, Damla ve Eroğlu takımları vardı. Grubu nasıl değerlendirirsiniz ve talihsiz olarak küme düşmenizin sebebi var mıydı, varsa neler idi?


Sedat Yılmaz: Grupta beklemediğimiz bir takım şampiyon oldu. Biz Damlaspor veya Irmakspor diyorduk ama Eroğlu şampiyon oldu. Yani bizim için şaşırtıcı bir sonuç oldu. Düşmemize gelirsek bize sürpriz oldu. Takımımız aslında kötü bir takım değildi ama oyuncu alternatifsizliğinden dolayı düştük. Bir de üniversite sınavlarının maçlara denk gelmesiyle sahaya tam kadro çıkamayınca sürpriz olarak düştük. Bakacağız, her şey nasip kısmet.


Bu sezon en sevindiğiniz maç ve en üzüldüğünüz maç hangileriydi?


Sedat Yılmaz: Bu sezon sevindiğim bir maç söyleyemeyeceğim yani yok. Unutamayacağım maç olarak söylersem geçen sezon ki çalıştığımda İstanbul Konya maçını söyleyebilirim. Bizim için çok büyük bir sürpriz ve heyecan oldu. Herkes mağlup olacağımızı beklerken 4 eksiğimizle 3-2 galip geldik. O maçı hiç unutamıyorum, büyük bir sürprizdi benim için. Üzüldüğüm maç ise bu sezon U19’da oynadığımız İstanbul Bulancak maçı idi. Kazanabileceğimiz bir maçı, hakem hataları ve bizim kendi şahsi hatalarımızdan dolayı kazanamadığımız bir maç oldu. Bizim ise bu maç düşme-kalma maçımızdı. Sonraki haftalar ligden çektik takımı ve maçlara çıkmadık zaten.


Öğrenmenin yaşı yoktur diyebilirim. Bu sezon sizin açınızdan nasıl geçti ve ne gibi deneyimler kazandınız?


Sedat Yılmaz: Bu sezon bizim açımızdan tabii ki hayal kırıklığı olarak geçti. Deneyim olarak ne kazandık dersen, her topçuya güvenilemeyeceğini öğrendik. Evladınız kadar sevdiğiniz insanlara güvenemeyeceğimizi gördük. Niye dersen? Sahada birliği ve beraberliği sağlayamadığınız zaman, o gençlere hükmedemiyorsunuz. Örneklemek gerekirse Eroğlu maçımızı söyleyebilirim. Dakika 90+2, çok önemli bir oyuncumuz olan Ahmet, rakibine kasti bir tekme atarak kırmızı kart görüyor ve seni bir daha ki haftaya kritik maçında yalnız bırakıyor.


Sezon içinde U19 takımınızda en istikrarlı ve beğendiğiniz oyuncu var mıydı? Hangi özellikleri vardı?


Sedat Yılmaz: Kırmızı kart görmesine ve son maçta yalnız bırakmasına rağmen Ahmet diye bir arkadaşımız vardı. En istikrarlı ve beğendiğim o idi bizim için. Forvet özellikli bir adam olmasına rağmen ben sağ açıkta oynatıyordum, çokta verim alıyordum. Bilekleri, son vuruşları ve topa hakimiyeti iyi ama genç olarak hata yapabiliyorlar. Yaptığı hata hala aklımızda yani.


Giresun Emeksan Spor Kulübü Başkanı ve Yönetim Kurulu size bu 14 haftalık süreçte ne gibi destekler verdi? Biraz bu durumdan bahsedebilir misiniz?


Sedat Yılmaz: Başkanımız Serkan Cihan’dı, Allah razı olsun. Genç takım ile çok ilgilendi, bayağı destek verdi ama diğer yönetici arkadaşlardan gerekli desteği göremedi. Hasan Uçar ve Hasan Üste hariç diğer yönetici arkadaşlardan gerekli desteği göremedik.


A takım seviyesinde gelecek sezon Giresun Emeksan’da ne gibi hedefleriniz var?


Sedat Yılmaz: Tabii ki herkes şampiyonluk parolasıyla girer lige fakat biz o şekilde giremeyeceğiz lige, şampiyonluk hedeflemiyoruz. Bu işe basamak basamak gitmeye çalışacağız. Maç maç bakarak sezon sonu bize ne getirir ona bakacağız. Maç maç bakarken de ilk 5 maç her şeyi belirlemeye başlıyor. Şampiyonluk olur ama hayaldir, sürpriz de olmaz. Tabii ki düşmekte var, ne olacağını bilemiyoruz. Yönetim ile ‘nasıl yapalım’ gibisinden daha konuşmadık, yönetim ile görüştükten sonra netleşecek ama benim hedefim tabii ki her zaman üst sıralar.


Sizce amatör futbol nereye gidiyor? Amatör futbolda yapılan çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz ve neler yapılmalı, biraz bahsedebilir misiniz?


Sedat Yılmaz: Öncelikle saha imkanımız olması lazım. Bizim en büyük sorunumuz tesis. Bir takıma bakıyorsun, tesis yok ise kulüpte alt yapıda yok. Alt yapının olması için bir tesis kurulması lazım. Futbolcularımız bir de kendini çok yüksekte görüyor. A takım ve alt yapı kategorileri bazında da aynı. Benim hedefim de bu sezon U15 takımı kurarak U17 ligine katılmak istiyorum. 2 sezon sonra 17 yaşı bittikten sonra bu futbolcuları U19 ve A takım bazına çıkarmak hedefim. Gençleri bir yerlere getirelim ve sahip çıkalım. Gelin görün ki gençlere sahip çıktığınız zaman gençler size sahip çıkmıyor. Örnekler isem Giresun Emeksan’ı baz alıyorum mesela. Alt yapı kuruyorsunuz, o mahallenin çocuklarını alıyorsunuz. O mahallenin çocukları bir grup yapıyor. Dışarıdan da takviyeler geliyor. Bu sezon U19’da bize Bağcılar’dan gelen vardı, Eyüp’ten gelen vardı. Bunları bir arada tutamıyorsunuz. Tutmak tabii ki bizim görevimiz ama sen ne kadar içine girersen gir, onlar dışarıda bir grup kuruyorlar. Sahaya çıktıkları zamanda arkadaşlık kayboluyor. Bunları aşamıyorsun çünkü idman fazla yapamıyorsun. Bize geçtiğimiz sezon Eyüp Bahariye’de idman saati verdiler ve 22-23 idman dediler. Bakıyorsun, çocuk daha 17-18 yaşlarında idmana çıkaracaksın. 21’de idmana gelecek, 22’de idman başlayacak ve 23’de idman bitecek. Çocuğun soyunma odasından çıkması 23.30 oluyor. Bu çocuğu eve nasıl göndereceksin? Hangi anne-baba o yaşta çocuğunu sana gönderir. Aklın o çocuklarda kalıyor, eve gitti mi? Gitmedi mi? Bunlar çok büyük sıkıntı. Tesis olmadan Amatör ve Türk futbolunu geliştiremezsiniz.


Yeni sezonda size gelen teklifler var mı? Kaç sezon daha Giresun Emeksan’da çalışmayı düşünüyorsunuz?


Sedat Yılmaz: Şu anda teklif var mı derken çalışmayı pek düşünmüyorum ama Giresun Emeksan’dan teklif var. Onlar da bizim arkadaşımız, dostumuz. Çok ısrar ediyorlar benimle çalışmaya, tabii ki bende onları kıramıyorum. Tam net değil şu an anlaştık-anlaşamadık gibi bir şey. 1-2 hafta içerisinde netlik kazanacak. Üst liglerden teklif gelirse de oturup değerlendirmeyeceğiz gibi bir durum yok yani.


Yeni sezonda çalışacağınız Giresun Emeksan’da ki görevinizde transfer kriterleriniz 1. Amatör’e göre nasıl olacak. Biraz bahseder misiniz?


Sedat Yılmaz: Öncelikle ahlaklı topçu olacak bir. İkincisi çok uçmayacak. Uçuk rakamlar dönüyor, eskisi gibi değil. Süper ve 1. Amatör’de dehşet rakamlar dönüyor. Mütevazi bir takım yapacağız, önümüze ne gelir, ne gösterir ona bakacağız. Futbolcu gelipte ‘ben iyi futbolcuyum’ diyerek 10.000 lira peşinat istiyor. İkinci kriter olarak söz verdiğimiz zaman yerine getirmemiz gerekiyor. Futbolcu ile anlaşıp sonrasında ters düşmenin anlamı yok. Bizim vereceğimiz rakamlar belli, mütevazi bir takım yapıp şampiyonluğu zaman gösterecek. Ama tek hedefimiz ahlaklı topçu.


Yerelfutbol.com’da bugünkü konuğumuz Sedat Yılmaz oldu. Kendisi sorularımıza samimi cevaplar verdi ve sezonu birlikte değerlendirdik. Kendisine aktif yaşantısında ve futbol antrenörlüğünde başarılar diliyoruz.


MUHABİR:OĞUZHAN AKGÜNDÜZ

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...