Salı, Haziran 27, 2017

Şampiyon hoca Oğuz Tacir sezonu değerlendirdi

Yerelfutbol.com sitesi olarak röportajlarımıza devam ediyoruz. Bugünkü röportaj konuğumuz Kıbrıs K-Pet 1.Lig'inde Ozanköy'de şampiyonluk yaşayan antrenör Oğuz Tacir oldu. Kendisi ile birlikte sezonu değerlendirdik.


- Sezona nasıl ve nerede başladınız? Takımda imkanlar nasıldı?


Oğuz Tacir: Öncelikle bu röportaj imkanını bana sağladığınız için, hem şahsınıza hemde Yerel Futbol ailesine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu vasıta ile de tüm İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum. Bu sezon sizlerinde bildiği gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde K-Pet 1.Ligi'nde bulunan Ozanköy Spor'u çalıştırdım. Takımımızın yaklaşık 800 bin Türk Lirası civarında bir bütçesi vardı ve Allah'a şükür bize güvenenleri mahcup etmeyerek ülke futbolunun en üst seviye ligi olan K-Pet Süper Lige çıktık. Burada insanlar futbola çok bağlı ve adeta futbolla yatıp futbolla kalkıyorlar. Neredeyse her maç stadlar doluyor. Bizde köy takımı olduğumuz için açıkcası hem taraftar baskısını hemde avantajını herzaman hissettik. Sonuçta ise ilk günden beri hedefimiz olan K-Pet Süper Lig'e yükseldik.


- Öğrenmenin yaşı yoktur diyebiliriz. Bu sezon ne gibi tecrübeler edindiniz? Sezon sizin açınızdan nasıl geçti ve ne gibi zorluklarla karşılaştınız?


Oğuz Tacir: Güzel bir soru oldu bu. Açıkcası ülkemizdeki antrenör kültürüne baktığımız zaman bu mesleğe göre yaşımız daha çok genç. Bu konuda mütevazi olamayacağım, yaşıma göre çok büyük tecrübeye ve bilgiye sahibim ama hiçbir zaman oldum demiyorum. Herzaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bilim , futbolun içine iyice girmiş durumda ve bu yüzden güncel olaylardan uzak kaldığınız an geriye gidiyorsunuz. Kıbrıs'ta geçirdiğim 1 sezon bana bu açıdan büyük tecrübe oldu. Farklı bir ortam , farklı insanlar ve farklı kültürler... Sonuç olarak ben bir futbol antrenörüyüm ve bugün buradayız, yarın başka yerde. O yüzden her türlü değişime ve gelişime açık olmalıyız.


- Sezon içinde en sevindiğiniz ve en üzüldüğünüz maç hangileriydi?


Oğuz Tacir: En sevindiğim maç, sezonun 2. devresi kendi sahamızda oynadığımız ve en yakın takipçimiz Lapta ile olan maçtı. Rakibimiz bizi mağlup etse puan farkı ikiye düşecek ve strese girecektik ama zor da olsa sahadan galibiyetle ayrılmayı bildik ve puan farkını açarak şampiyonluk yolunda dev bir adım attık. En üzüldüğüm maç ise ilk devre deplasmanda oynadığımız Doğancı maçıydı. Belki de sezonun en iyi futbolunu oynamamıza rağmen, dünyaları kaçırdık ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldık. 90+4'te attığımız nizami golde hakem tarafından iptal edilince daha bir üzüldük. Çünkü Kıbrıs Liglerinde deplasman maçları gerçekten çok zor geçiyor. Her takım her takımı kendi sahasında yenebiliyor. En azından 1 puan ile döneceğimiz deplasmandan elimiz boş dönmüştük.


- Ozanköy'de ki antrenörlük görevinizden istifa ettiniz. Gelecek sezon A takım seviyesinde ne gibi hedefleriniz var? Futbol için İstanbul'u mu yoksa yurtdışını mı tercih edeceksiniz?


Oğuz Tacir: Açıkcası şuan gerek İstanbul'dan olsun, gerek ise Türkiye genelinden olsun birçok takım arayıp durumumu soruyorlar. Birçok takımla irtibat halindeyim. Şuan için ailemle konuşup net bir karar vermiş değilim ama en kısa süre içerisinde kararımı vereceğim. İnşallah sizler aracılığıyla yeni takımımı açıklarız. Kıbrıs'ta da devam etme ihtimalim var ama iyi bir teklif gelmesi halinde tercihim Türkiye olacak. Genç yaşıma rağmen iyi başarılar yakaladım, şuana kadar iyi gidiyor herşey. Bu yüzden mutlaka hedefi ve projesi olan bir takım ile yoluma devam etmek istiyorum. Önceliğim kesinlikle maddi değil. Manevi olarak rahat edebileceğim hedefe yürüyebileceğim bir kulüp olsun.


- Futbol, hayatınızın tam olarak neresinde?


Oğuz Tacir: Futbol hayatımın merkezi. Çünkü ben bir futbol antrenörüyüm ve başka bir mesleğim yok. Bu yüzden hem maddi olarak hem manevi olarak futbol benim için olmazsa olmaz. 7 yaşımdan beri oynadığımı düşünürsek 21 senedir futbolun içindeyim ve olmaya da devam edeceğim. Futbolsuz bir hayat düşünmem mümkün bile değil...


- Yeni sezonda hangi şehirlerden teklifler geliyor? Kaç sezon daha antrenörlük yapmayı düşünüyorsunuz?


Oğuz Tacir: Başta İstanbul olmak üzere Ankara, Rize, Adana ve Iğdır olmak üzere birçok takımla görüştüm ama daha önce de dediğim gibi henüz net bir durum yok. Allah sağlıklı bir ömür verdiği sürece bu işin içinde olmak istiyorum. Yaşım bırakmayı düşünmek için çok erken. Dediğim gibi futbol benim olmazsa olmazım.


- Türk futboluna yapılan ve yapılacak olan yatırımlar sizce yeterli mi? Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?


Oğuz Tacir: Belki haddime değil ama bizlerin de bir düşüncesi var tabii ki. Şuan için Türk futboluna yapılan yatırımları yeterli görmüyorum. A takım düzeyinde, Avrupa seviyesinde belki de Avrupa'dan daha üst düzey tesislerimiz ve stadlarımız olmaya başladı ama bu işin temelinin altyapı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle altyapı sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Mesela bana göre en temel sorun altyapıdaki çocukların hem eğitim hayatlarını hemde futbol hayatlarını beraber sürdürmesinin çok zor olması. Bunun için Riva Tesisleri'nde bir okul açıldı ama bunu tüm Türkiye'ye yaymak gerekiyoruz. Şuanki durumumuz kesinlikle çok yetersiz.


- Gelecek hedefleriniz arasında neler var?


Oğuz Tacir: Öncelikli ideallerim arasında gittiğim her takımda başarılı olarak, genç antrenörlere güvenilmesi gerektiğini tüm yönetici ve başkanlara ispat etmek istiyorum. Allah'a şükür bugüne kadar çalıştığım her takımda çok genç yaşta şampiyonluklar yaşarak bunu kendi adıma bir nebze başardım ama bunun yaygınlaşmasını ve benim gibi genç antrenörlerin daha çok görev almasını diliyorum. Bunların haricindeki en yakın hedefim ise en yakın zamanda açılacak antrenör kurslarıyla diplomamı yükseltmek ve profesyonel takımlarda görev alıp kendimi dahada geliştirmek. Röportaj için şahsınıza ve Yerel Futbol ailesine tekrardan teşekkür ediyorum.


Yerelfutbol.com'da bugünkü konuğumuz Oğuz Tacir oldu. Kendisi sorularımıza samimi cevaplar verdi ve sezonu birlikte değerlendirdik. Kendisine aktif antrenörlük kariyerinde başarılar diliyoruz.


MUHABİR:OĞUZHAN AKGÜNDÜZ

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.