Salı, Haziran 20, 2017

İASKF'den hafta içi maç müjdesi

İASKF ve İl Temsilciliği internet sitesinden yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.


 


DEĞERLİ AMATÖR KÜPLERİMİZİN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ;


İlk görev verdiğiniz günden bugüne, tahhütlerinizi tek tek yerine getirmenin huzuru içerisinde 04.06.2017 tarihinde yapılan olağan genel kurulumuzda huzurunuza gelerek faaliyetlerimizi sizlere sunduk.


Mübarek Ramazan ayına gelen Genel Kurulumuz da bizlere karşı göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı Genel Kurul toplantımıza iştirak eden başkan, yönetici ve delegelerimize çok teşekkür ederiz.


2011 tarihine kadar federasyonumuzun genel kurulları cuzi delege sayıları ile yapılırken birçok amatör kulüp başkan ve yöneticilerin haberi dahi olmaz hatta federasyonumuzu tanımadıklarından dolayı ne iş yaptıklarımızı da bilmezlerdi. Federasyona adaylığım ile ilimizde ki tüm amatör kulüplerimize ulaşarak İ.A.S.K.F. ’yi tanıtıp kulüplerimiz için yapılabilecek hizmetleri anlatarak göreve talip olduğumuzu ve daha evvel bütçesi sıfır olan federasyonumuzun kulüplerimiz için önemli sorunlara çözüm bulunabileceğini söyleyerek sizlerin dikkatini çektik.


Bugüne gelindiğinde genel kurullarımızın hazirunda yazılı 1600 delegeye karşılık 1400 delege ile açıldığını ve de federasyonumuzun alt katlarında yapılan Genel Kurul toplantılarından sizleri daha rahat edebileceğiniz genel kurul salonlarına davet ederek toplantılarımızı yapmaktayız.


Geriye baktığımızda amatör kulüplerimizin en önemli sorunu olan transfer bedellerinin yüksek olması ile sahalarımızda sağlıkçı bulunmaması yöneticilerimizden gelen şikayetleriydi.Bu gibi önemli sorunlarınızın çözülebilmesi için başta Genel Başkanımız olmak üzere, yönetim kurulumuz yoğun mesai  harcayarak çözüm noktasına getirmiş ve 2016 – 17 sezonunda eldeki imkanlar ile sahalarımıza sağlıkçı verilmiş ayrıca transfer bedelleri de başta 750 TL olan ödemeler 500 TL‘ye çekilmiştir.


sahalara sağlıkçı gitmediği veya olmadığı iddia edilerek eleştirilerde bulunulduğu haberleri bizlere kadar intikal ettiğinde, ilgilenelerek çözmeye çalışıyoruz. Burada dikkatinizi çekmek istediğimiz konu; yapılan hizmetleri anlatarak bizlere yardımcı olmayı düşünmeyen zihniyetin , işi baltalamak adına neler yaptıklarıdır. Bu konuda bizler yasal olarak sahalara sağlıkçı bulundurma zorunluluğunu getirdik. Kurslar açarak personel oluşumunu sağlamaya çalıştık. İlçelerimize bilgiler vererek görev yapmak isteyenleri kurslara göndermelerini talep ettik. Bugün bordro yaparken bakıldığında 500 TL ile 1400 TL arası gelir elde eden sağlık personelleri görülmektedir. Bu durumda işe ihtiyaç duyan arkadaşlarımızada istihdam yaratmış olduk.


Bu dönem Birlik Başkanları başta olmak üzere sizlerden aldığımız en önemli sorunun tesisleşme olduğunu biliyoruz. İlimizde nüfus artışı ile çoğalan Amatör kulüplerimizin çeşitli sahalarda müsabakalarını yapmaları yanında, antreman için saha bulamadıklarını be bu nedenle gece yarılarına kadar sporcularına antreman yaptırabilmek için uğraş verdiklerini görüyoruz. Yönetim kurulumuz bu konuda girişimlerde bulunarak Bakanlık, T.F.F. , Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarıyla temasa geçileceğini, sorunun çözümü için gündemimizin ilk maddesi olarak yer  alacağını açık yüreklilikle söyleyebiliriz.


Bütün bunları anlatırken çok iyi biliyoruz ki sağ duyulu verilen hizmetlerin değerini bile kulüp başkan ve yöneticimiz yapılan son genel kurulumuzda bizleri yeniden göreve getirmiş ve  sorumluluğumuzu  daha da arttırmıştır.


Ne yazık ki genel kurulda da görüldüğü üzere misafir olarak kabul ettiğimiz arkadaşlarımızın, oturup izlemelerini beklerken bir takım kişiler ortamı germek ve genel kurula gölge düşürmek adına delegelerimizin huzurunu kaçırmışlardır. Bu nedenle salonda bulunan bazı delegelerimizin gitmelerine sebebiyet vermişlerdir. Bundan dolayı derin üzüntü duyulmuştur.


DEĞERLİ ARKADAŞLAR ;


Öncelikle hafta arası maçlar ile ilgili biliniyor ki, sene 365 gündür kulüplerimizin artan katagorileri nedeniyle müsabaka sayıları çoğalmış  ve bu maçların belirlenen tarihte bitirilerek Türkiye Şampiyonası’nın oynanması için T.F.F. Ankara’ya bildirilme zorunluluğu vardır.


Geçtiğimiz sezon hava muhalefetleri nedeniyle 3 hafta maçlar ertelenmiş, ve zaruretten hafta arası maçlar oynatılmıştır. Bu durumdan başka sekizli gruplar dışında da herhangi bir gurup dokuzarlı hafta olduğunda bu grubun maçları da aynı dönemde bitirebilirmesi için zorunlu olarak oynatılmaktadır.


Bu sezon ise yapılacak maç programlarında herhangi bir sebeple erteleme olmadığında kulüplerimiz gerçek anlamda kategorilerini belirleyip istenilen zamanda katılımlarını bildirdiklerinde hafta arası maçları sadece sömestri tatiline denk gelen günlerde oynatabileceğini söyleyebiliriz.


Samimi duygularla, sizlerle paylaştığımız bu konuda yukarıda belirttiğimiz gibi sezonda bitirilmesi zorunlu olan maçların olumsuz hava koşulları veya referandum seçim gibi durumlar karşısında ne yapılmalıdır ki maçlar hafta arası oynatılmasın. Bu çözümün takdirini sizlere bırakıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki tesis sorunu olan ilimizde birde kulüplerimizin spor okulları bazı sahalarımızda maçların zamanında verilmesine mani olmaktadır. Bu sebeple ben maçları hafta arası oynatmam demenin ne kadar samimi bir ifade olup olmadığını sizlerin düşüncesine sevk ediyoruz.


Kaynak : http://www.tffistanbul.org/
Haber : Ogün Koca

Hiç yorum yok:

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...