Pazartesi, Nisan 18, 2016

Turhalspor 1 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör'de


Tokat 1. Amatör Lig Play-Off finalinde Turhalspor, Pazarspor’u 3-1 yenerek Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda Turhalspor ile Pazarspor arasında oynan final müsabakasına sporcular, Özel Harekat Polisi Şehit Kürşat İnan için "Şehidim Hakkını Helal Et" pankartı ile çıktı. Her iki takımın taraftarının ilgi gösterdiği maçı Turhalspor 3-1'lik skorla kazanarak Bölgesel Amatör Lig'e çıktı. 

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte sporcular sevinçlerini taraftarlarla paylaştı. Turhalspor'un şampiyonluk kupasını Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler verdi. Turhalspor Kulübü Başkanı Erol Ayten, bu şampiyonluğu şehit Kürşat İnan'a armağan ettiklerini ifade ederek, bir yıl aradan sonra tekrar Bölgesel Amatör Lig'de olmanın heyecanın yaşadıklarını kaydetti.

1. Amatör Lig A Grubu'nu şampiyon tamamlayan Turhalspor, grup aşamasında oynadığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Play-Off elemelerinde de üç maç yapan Kırmızı Yeşilliler, bu maçları da kazanarak bu sezon oynadığı 13 maçta 12 galibiyet elde etti.

Tokat ekibi, 1998-1999 sezonunda 3. Lig'de mücadele etmiş ancak o sezon küme düştükten sonra bir daha profesyonel liglere yükselemedi.

YerelFutbol.com

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...