Salı, Nisan 12, 2016

Tehlike büyük!


Belediyelerin sporumuza  bakış açıları gün geldikçe değişmeye başladı. Sanki seçim meydanlarında oy potansiyeli olarak gördükleri  spor kulüplerine  sonra darbeleri indirebilmek için hesap kitaplarını yapmaktalar. Bu gibi  faaliyetleri ellerinden alınan sahaları, yıkılan tarihi spor kulüplerinin enkazlarını  yaşadık, yazdık ve üzüldük.  Çalışıyoruz diyorlar ama ne çalışması! İlçelerinde  bulunan futbol sahalarında  müsabaka günlerinde  ilçelerinde bulunmakta olan sayısız sağlık kurumlarından  birer sağlıkçı  gönderemeyenler, statlarda birer sağlık odası düzenleyemeyenler iş ranta geldiğinde  aslan parçası oluyorlar, kendilerini erişilmez kişiler olarak görüyorlar. Şimdi sırada Beşiktaş Belediyesi’nin işgüzarlığı  var, buyurun okuyun.

Leventspor Kulübü başkanı sayın Mehmet Şenozan yıllardır başkanlığı yaptığı Leventspor’a evladı gibi hizmet vermektedir. Uzun yıllar Levent semtinin temsilcisi olan Kırmızı-Siyahlıların başkanı konu hakkında şöyle konuştu:

“66 yıllık kulübümüz kendi tesislerinde spora ve sporcularımıza hizmet vermektedir.1950 yılında resmiyet kazanan Leventspor futbolun yanında zaman zaman diğer branşlarda mücadele ederek gençlerimize spor müsabakalarında yarışma imkânları sağlamıştır, sağlamaya devam ediyoruz. Semt aşkı, spor kulübü aşkı öyle tarif edilecek manevi duygular değildir. Ben iki yıl önce, genel kaptanlığımızı yapan Leventspor aşığı oğlumu toprağa verdim. Şimdi Leventspor ve çalışanları, sporcuları her ferdi benim evladımdır. Onlar ile biz büyük bir aileyiz. Beşiktaş Belediyesi Leventspor Kulübü’ne ilginç teklifler ile gelerek kulübümüzü almak istiyor. Yani bizlerden evladımızı istiyorlar. Burası Leventlilerin, bizlerin yuvası. Leventspor çatısı altında çalışanların her biri benim evladım. Futbolcularımdan bu sezon iki gencimizi evlendirdim.  Masraflarını karşıladım. Rant olan her yere saldıracaklarına görevlerini yapsınlar. Biz Leventspor ve Leventliler olarak menfaatçilere pabuç bırakacak değiliz. Spor kulübümüzde sayısız gencimiz spor yapmaktadır.”

Ben Orhan Budak olarak soruyorum Beşiktaş Belediyesi’ne, siz göreve talip olduğunuzda bunları mı düşünerek talip oldunuz?  Çilekli Sahası’nda müsabaka günleri bir sağlıkçı yok, sağlık odası yok, önce siz oraya sporcuların sağlığı için bir sağlıkçı görevlendirin. Bırakın spor kulüplerini yöneticileri yönetsin. Halkın güvenini kaybetmeyin. Ülkemizin bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan ülkemizin huzuru bozacak davranışlardan kaçının. Tehdit ve korkutmalar ile bizleri sindirmeye çalışmayın unutmayın ki amatör spor camiası büyük bir ailedir.

YAZI: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

2023-24 Türkiye U18 Şampiyonası 1. Tur Toplu Sonuçları

Türkiye U18 Şampiyonası'nda ilk tur karşılaşmaları sona erdi.