Çarşamba, Nisan 13, 2016

'İstanbullu oyuncumuz diğerlerini kışkırttı'


Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta geçtiğimiz hafta oynanan ve karşılaşma sonunda çıkan olaylarla gündeme gelen Bartınspor’da Kulüp Başkanı Mehmet Somaklı, yaşananların Bartın’a yakışmadığını söyledi. Somaklı, olaylardan sonra verdikleri cezaları da açıkladı.

Grupta şampiyonluk mücadelesi veren ve lider girdiği 25. Hafta mücadelesinde İstanbul ekibi Leventspor ile karşılaşan Bartınspor, 90+7’de yediği golle sahadan 2-2 berabere ayrılarak şampiyonluk yolunda ağır yara almıştı. Karşılaşmadan çok, santrası yapılmayan golün ardından yaşanan olaylar, Bartınspor’u spor kamuoyunun gündeminde tuttu. Bitiş düdüğü ile birlikte Bartınsporlu bazı futbolcular, konuk ekip oyuncularına darp etmişti. Leventspor kafilesi ise güvenlik güçlerinin koruması altında stadı terk etmişti.

Mehmet Somaklı: Yaşanmaması gereken olaylar, çok üzgünüz
Konuyla ilgili Yerel Futbol’a konuşan Bartınspor Kulüp Başkanı Mehmet Somaklı, “Olayları tasvip etmiyoruz. Yapılan hareketler Bartın’a yakışmadı. Olmaması gereken olaylar oldu. Bartın’ın adını kamuoyunda böyle görmek istemezdik ama ne yazık ki yaşandı. Olaylar başlayınca hemen sahaya inip futbolcuları yatıştırmaya çalıştım ama yapabildiğimiz kadarına engel olduk, yapamadıklarımız da sıkıntı oldu. Biz de istemiyorduk böyle olmasını. Bundan dolayı çok üzgünüz” dedi.

‘Hakemlerin de etkisi oldu’
Karşılaşma sonunda yaşanan olayların bu noktaya gelmesinde hakemlerin verdiği kararların da etkili olduğuna dikkat çeken Başkan Somaklı, “Olayların bu noktaya gelmesinde hakemlerin de etkisi oldu. Gol öncesi yaşanan pozisyonda verilen hatalı ofsayt kararı hem oyuncularımızı hem de tribünleri gerdi. Maçı da gereğinden fazla uzattılar. Son saniyelerde golün gelmesi ise ortamı gerdi. Hakemlerin hatalı kararları, bu işin tuzu biberi oldu” ifadelerini kullandı.

Kaptan ve kalecinin kulüple ilişkileri kesildi
Maçın bitiş düdüğü ile birlikte yaşanan olayların sorumlusu olarak kendi futbolcularını gösteren Başkan Somaklı, “Bartın misafirperver bir şehir. Bu tür olayların olmasını kimse istemez. Yöneticilerimizle oturduk, konuştuk, tartıştık. İstanbullu olan bir futbolcumuzun diğer oyuncularımızı kışkırtması, yönlendirmesinden dolayı olaylar bu noktaya geldi. Bu kişi de yılların tecrübeli ismi kaptanımız Tanju Yavuz. Ayrıca kalecimiz Bayram Evler de hatasını, rakibe saldırarak telafi etmeye çalıştı. Kalecimiz ve kaptanımız olayları başlatan kişiler. İkisiyle de yollarımızı ayırdık” diye konuştu.

HABER: GÖKHAN TANER

1 yorum:

Serkan kara dedi ki...

İyide sayın başkan malzemeciyi ne yaptın eline ne gecirdiyse attı birde serdivan maçındada bir çok olaylar oldu istanbullu bir topçu kışkırttı demekle bu işin içinden boyle sıyrılamazsınız

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...