Pazartesi, Haziran 30, 2008

GOP Yaylaspor, İstanbul Rizespor oldu


İst. Rizespor Başkanı Hasan Selim Kansız (sağda) ve teknik direktör Atilla Demir, yeni sezon öncesi umutlu.

HABER-FOTO: EROL EFTEKİN
İstanbul 2. Amatör Küme takımlarından Gaziosmanpaşa Yaylaspor’un adı bundan böyle İstanbul Rizespor olacak. Kulüp Başkanı Hasan Selim Kansız, yeni bir yapılaşmaya girdiklerini belirterek “Bundan da kazançlı çıkacak olan Türk sporu olacak” dedi. Yeni sezonda 2.Amatör Küme’de mücadele edecek olan yeşil-mavili kulübün başkanı Hasan Selim Kansız, şampiyonluk için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günler yapılan kongre sonrası yapılan ilk toplantıda İstanbul Rizespor yönetimi şu isimlerden oluştu:
Fehmi Gündoğdu: Asbaşkan
Cevat Tavukçuoğlu: Başkan yardımcısı
Muammer Yılmaz: Genel Kaptan
Murat Atasoy: Başkan Yardımcısı
Edip Ateş: Altyapı sorumlusu
Necati Korkmaz: Muhasip
Şaban Cihan: Tesisler sorumlusu
Ümit Topuz: Sekreter.

Başkan Hasan Selim Kansız, yönetimle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu görev dağılımında görevlerini yerine getireceğine inandığım tecrübeli arkadaşlarım var. Yükümü oldukça hafifleteceklerine inanıyorum. Kulübümüzde her arkadaşım başkanlık yapabilecek potansiyele sahiptir. Bizde farklı bir düşünce olmaz. Bu arkadaşlarımızla birlikte tek vücut olarak İstanbul Rizespor’un şampiyon olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

'Geniş bir kesime hitap edeceğiz'
Kansız, kulübün ismini GOP Yaylaspor’dan İstanbul Rizespor’a değiştirerek geniş bir tabana yayılmak istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Dar kesime hitap eden bir kulübü geniş bir tabana yaymak istedik. Yani bundan böyle tüm Rizelilerin desteğini alacağız. Tabii ki isim olarak Rizespor değil de başka bir isimde olabilirdi ancak bizler Türk sporuna hizmet için varız. Çaykur Rizespor kulübü başkanı Sayın Abdülkadir Çakır’a teşekkür etmek istiyorum çünkü bizlere sağ olsun her konuda tam destek veriyor. Amatör sporun gelişmesi için de çaba sarf ediyor. Böyle olunca da bizler İstanbul Rizespor ismini tercih ettik. Bundan böyle İstanbul Rizespor, Çaykur Rizespor’un pilot takımı olarak Rizespor’a ve Türk futboluna hizmet verecek.”

Fişekspor'dan yedi futbolcu alındı

Yönetim, geçen sezon bir diğer Gaziosmanpaşa temsilcisi olan Fişekspor’un şampiyonluğuna imza atan başarılı teknik direktör Atilla Demir’i takımın başına getirdi.Ayrıca geçen sezon yine Fişekspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan ancak bu kulüple anlaşamayan
Serdar, Selçuk, Gökhan, Ersan, Furkan, Yasin ve Hakan da İst. Rizespor’la anlaştı.Atilla hocanın isteği doğrultusunda dış transferde ve geçmişte bu kulübün alt yapısından yetişmiş ve formasını giymiş bazı oyuncularla ile birlikte noksan yerlere futbolcular transfer edilecek. Kulüp Başkanı Hasan Selim Kansız bu konuda yaptığı açıklamada, “Transfer konusunda acele etmeyeceğiz. Kulübümüze monte edilecek kişilerde aradığımız en büyük özellik öncelikle kişilikli sporcular olmaları. Özellikle futbolda ahde vefa yok. Bunu bir ticaret gibi görmemiz gerektiğini anladık. Sporcu gelip işini yapacak, karşılığında anlaşmış olduğu ücreti alacaktır.Bu yıl yine adından söz edilen bir kulüp olacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sadece biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

Altyapıya önem veriliyor
Minik ve yıldız takımları şu anda mevcut olan İstanbul Rizespor genç takım kurma hazırlıkları içerisinde. Bu nedenle Edip Ateş’i alt yapı sorumluluğuna, Asım Usta’yı ise miniklerin başına getirdiler.

Yeni lokallerini imrenilecek duruma getirebilmek için yoğun bir çalışma içersine girdiklerini dile getiren yeşil-mavili kulübün başkanı Hasan Selim Kansız, Tepebaşı Göçmenler Sokak No 25’te bulunan yeni yapılan lokallerinde dinlenme tesisleri ve misafirhanelerinin olacağını ve burada misafirlerini ağırlamaktan ise büyük mutluluk duyacaklarını söyledi .



Kansız, camiaya da seslenerek, “Gelin birlik olalım. Birlikten güç doğar, kuvvet doğar. Dışarıdan alınan sözleri dikkate almayarak güç birliği içinde mücadelemizi sürdürelim. Samimi olalım asla yapmacık olmayalım. Yeni sezonun şimdiden tüm takımlara hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Antrenör Demir: Kolej takımı gibi olacağız
İstanbul Rizespor’un çiçeği burnunda teknik direktörü Atilla Demir ise kolej takımı hüviyetinde bir ekip oluşturacaklarını belirterek, “Ahlaksız futbolcuyu asla bünyemizde barındırmayacağız. Böyle olunca da aile bağlarımızın kuvvetlenmesini ve takımda kolej havası yakalanmasını sağlıyor. İstanbul Rizespor olarak, kişilikli futbolcularla çalışmayı severim ve asla ahlaksız futbolcuyu barındırmayız. Ben hedefleri olan bir antrenörüm. Bu hedef doğrultusunda İstanbul Rizespor’u da hedefe götürebilmek için camianın desteğini istiyorum” dedi

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...