Cumartesi, Haziran 07, 2008

İstanbulluların terfi performans tablosu

-Yerel Futbol Sitesi Özel-


HAZIRLAYAN: EFKAN BUCAK
Liglerin bitmesinden istifade bazı istatistiksel çalışmalara girelim dedik. Benan Diker geçtiğimiz günlerde bu sezon 3. Lig terfi maçlarının illere göre başarı sıralamasını çıkardı. Şimdiyse terfilere en çok takım gönderen İstanbul'un son 7 yıldaki takım performanslarına bir göz atalım dedik.

Tabi her takımın katılma sayısı farklı bu nedenle, son 7 yılda İstanbul'u temsil eden toplam 45 takımı iki farklı sistemle sıraladık:


MAÇ BAŞINA ORTALAMA PUANA GÖRE SIRALAMA
Öncelikle belirtmeliyiz ki; uzatmalardaki galibiyet ve yenilgiler, tabloda galibiyet ve yenilgi hanelerine eklendi. Diğer türlü beraberlik kolonu dolup taşaşcaktı. Sadece penaltılara giden maçlar-sonucu ne olursa olsun- berabere sayıldı.

Şu tabloda Mecidiyeköy en başarılı İstanbul takımı. Son 7 yılda 1 kez terfilere katıldılar, onda da 3. lig'e yükseldiler. İki kez katılan Feriköy yenilgisiz ikinci sırada. Kırmızı-Beyazlılar birinde eski sistem üçlü grupta averajla, diğerinde penaltılarla elendi. Üç kez katılan Yeniköy de üçüncü sırada. Aslında Tepecik ve Küçükçekmece'nin ortalamaları çok daha yüksek olabilirdi ancak iki ekibin birer kere şok birinci tur yenilgileri var.



TOPLAM PUANA GÖRE SIRALAMA


Toplam puana göre sıralamada en çok katılan takım Ümraniyespor, haliyle 30 puanla ilk sırada. Zaten ilk sıralardaki takımların çoğu terfilerin müdavimleri.
Sanıyorum ilk defa bu tür bir çalışma yapıldı. Uzun süren bir çalışma sonunda azami dikkatle listeyi yapmaya çalıştım ancak hala yine de yanlış olmuşsa özür dilerim. Bazı eski maçların sonuçlarının kesinliğinden emin değildim (1-2 penaltılara kalan maçta). Anlayışınız için teşekkürler. Efkan

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ÜMRANİYA SÜPER AMATÖR LİGİNİN EN İYİ TESİSİ OLAN,EN İYİ EKİBİ KURAN VE YÖNETİLEN (SANKİ PROFSYONEL BİR TAKIM)TEK EKSİĞİ PROFESYONEL LİGE KATILAMAMAK OLAN İST.ANADOLUNUN TEK KAŞIKÇI ELMASIDIR..:NOT:TAKIMA TEKNİK DİREKTÖR ARADIKLARINI DUYDUK BU TAKIMA LÜTFEN AĞIRLIĞINI TAŞIYABİLECEK BİR TEKN.DİRT.TESLİM EDİLMESİNİ YADA 3.LİGDEN BİR TAKIM ALINMASINI TAVSİYE EDERİM.ÜMRANİYE SPOR DUYDUĞUM KADARI İLEDE İST.DA FUTBOLCULARIN PARALARINI EKSİKSİZ ÖDEYEN TEK TAKIM.ÜMRANİYENİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ HAFTA İÇİ YAPILACAK OLAN BASIN AÇIKLAMASI İLE AÇIKLANACAKMIŞ. GENÇ YETENEKLER ÜMRNİYE SPOR DA TOP OYNAMAK İSTERSENİZ 0216 630 20 07-08 TELEFONLARINDAN BİLGİ ALARAK SEZON BAŞI SEÇMELERİNE KATILIN

Adsız dedi ki...

efkan bey lütfen ben ve benim gibiler ümraniyede top oynamak isteyen çok genç yetenekler var.sitenizden takip ettiğime göre kulübün sorumlusu ile ara sıra rüportaj yaptığınız ayhan byle görüşüp bir tarih verebilirlermi

Adsız dedi ki...

Sanıyorum Ayhan bey de bu yorumları okuyordur. Ancak ben kendisiyle ilk görüşmemizde de siz ziyaretçilerimizin isteğini ileteceğim.

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...