Çarşamba, Haziran 04, 2008

Terfilerde en başarılı il Hakkari

HAZIRLAYAN: BENAN DİKER (Yerel Futbol Sitesi Özel)
Geride bıraktığımız 3. Lig'e terfi maçlarında, iller bazında bir sıralama yaptığımızda en başarılı il Hakkari oldu. Her ne kadar Doğu Anadolu'nun bu kenti 3. Lig' takım çıkaramasa da (Yüksekova Belediyespor finalde Bağlar Vuralspor'a yenildi), tek temsilcili Hakkari, toplanan puan/takım sayısı üzerinden yapılan klasmanda ilk sırada yer aldı.
Uzatmalara ve penaltılara giden maçların berabere sayıldığı puan sıralamasında Diyarbakır, Düzce, Ankara, Samsun ve İzmir diğer başarılı iller.
Organizasyona en çok takımla katılan İstanbul, en çok maç oynayan, en çok galibiyet alan ildi ancak takım sayısının 12 olması ortalama puanı çok düşürdü ve ancak 13. olabildi. Önceki yılların başarılı illerinden Bursa'nın da 33.'lükte kalması dikkat çekti.
Tam 36 kentin takımları galibiyet yüzü göremedi. Bunların çoğu 1 takımlı tabii, ancak 3'er takımlı Mersin ve Kütahya'nın tek bir puan bile görememesi (ki Kütahya geçen sezon 3. Lig'e takım çıkardı) , hele ki Mersin takımlarının gol atamamış olması dikkat çekiciydi.





Büyük bir emek harcanarak yapılan haber ve tablo, sitemizin ismi kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.

Hiç yorum yok:

Feriköy Kullar'dan üzgün döndü

Bölgesel Amatör Lig 2. Grup'ta Feriköyspor kendisi adına son derece kritik maçta deplasmanda Kullar 1975 Spor'a 1-0 mağlup oldu.